Last news in Fakti

10 Август, 2021 10:55 4 179 14

Прекалено много хора получават дипломи

  • великобритания-
  • студенти-
  • дипломи

Това обяви Питър Лампъл

Прекалено много хора получават дипломи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Водещият образователен филантроп Питър Лампъл призова младите британци да не бързат да кандидатстват за място в университет, съобщи The Telegraph.

През тази година във Великобритания има голям ръст в желаещите за висше образование. Това повдига много въпроси.

Експертът смята, че много от кандидатите не могат да плащат таксите за своето образование. Така те завършват с големи задължения и често не работят по своята специалност.

Реално неплащането на таксите в университета повишава държавните дългове. Лампъл води голяма благотворителна организация.

Той помага на редица студенти, които получават стипендии за висше образование. Според него обаче в страната се взимат прекалено много дипломи.

Експертът смята, че за някои млади хора е за предпочитане да завършат програми в производството, предлагани от големи компании, което ще им даде шанс да учат и да работят едновременно.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    13 2 Отговор
    Никой не иска да работи с ръцете си.Всеки иска на бюрце.Ама дигитализацията първо ще направи излишни точно тези дъжности.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 2 Англоговорящ

    12 3 Отговор
    Стойте си тъпи, защото финансите го изискват. Голям филантроп!
  • 3 asd

    14 0 Отговор
    Прекалено много филантропи почнаха да дават акъл, от което заживяхме в непоносимо "филантропска" среда.
  • 4 сила

    11 2 Отговор
    ПОЛУЧАВАТ....много точно казано,все едно говори за БГ то и Югозападния
  • 5 комунистче

    2 6 Отговор
    прав е човека, ако нямаш кинти, отивай да работиш, мотането по университетите е привилегия на децата на богатите, нищо лошо не е казал, въпроса е че държавата сама може да се откаже от тези схеми за гарантиране на студентските заеми
  • 6 сбъркал си

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Ние няма да работим, ще ви управляваме!😀
  • 7 Кои ще станат

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    излишни първо - тези на бюрцето, или тези, работещи с ръцете си?
  • 8 Рошко

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Да ядът тогава и дигитална храна, скоро пренаселените мегаполиси май ще се поопразнят и висшистите като ми дойдат на село ше ма питат от де се хваща мотиката и картофите с бомби ли се вадят

    Коментиран от #10, #12

  • 9 pbdan

    3 0 Отговор
    За селскостопанска работа, общ работник в строителството, в чистотата, за работа с кирка и лопата, за овчари, говедари, свинари не е нужно основно, средно или висше образование. Трябва да е задължително до ниво 4-ти клас - да чете и пише свободно и да извършва 4-рите аритметични операции. Задължително начално образование, а който иска повече - никой не му пречи. Вярно, тези с небългарския майчин език повечето ще отпаднат, но няма да пречат на останалите да учат. А сега - задължително обучение до 16г. възраст. Та те на 11г. раждат и държавата им плаща за това. Ще се реши и кризата за учители.

    Коментиран от #11

  • 10 Аз пък мислех,

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    че картофите и телешкото растат по дърветата. А в някои държави имало държави, в които по дърветата растял готов гювеч. 😉
  • 11 Идеално,

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "pbdan":

    тези на 16-год. възраст ще могат да са учители тези до 4. клас. 🤔😆😆😆
  • 12 qwerty

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Спокойно, висшистите бързо се учат. Да заповядат на село!
  • 13 0511405556

    1 0 Отговор
    Свобода. Кой иска да учи, нека учи, но е скъпо и ги чакат през септември във Великобритания. Има градове се издържат именно работещите българи от тях, студентите. Очакват оборот от тях, а вие си стойте в града селяци. Нали Борисов ви докара в града, за да прокуди гражданите. И вместо да им извади очи 2009 им изписа вежди. И трябва Рашков да им провери и на герб и всички дипломите. Много ченгета си купиха дипломи от великотърнивският университет, много са, да си стоят в Бг, да не замърсяват живота им отвън.
  • 14 Анонимен

    0 0 Отговор
    🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏Бб
Новини по държави: