Last news in Fakti

11 Август, 2021 02:00 1 658 7

Напълно е овладян големият горски пожар до българската граница

  • пожар-
  • северна македония-
  • стоянче ангелов-
  • будинарци

Това е може би най-големият пожар в Северна Македония досега

Напълно е овладян големият горски пожар до българската граница - 1
Снимка: БГНЕС

Директорът на Центъра за управление на кризи (ЦУК) на Република Северна Македония (РСМ) Стоянче Ангелов написа във „Фейсбук“ профила си, че след няколко дни борба с огъня над село Будинарци, този следобед големият горски пожар е напълно овладян, цитира думите му скопският телевизионен канал “ТВ 21“, пише агенция „Фокус“.

„С това големият горски пожар, който засегна района на общините Пехчево, Делчево и Берово, беше напълно потушен. Въз основа на нашия принцип, безопасността на хората на първо място, ние съобщаваме, че нито един местен жител или член на противопожарната или друго звено или институция не е пострадал при пожара, с изключение на един ранен австрийски пожарникар, на когото желаем бързо възстановяване. Част от австрийската противопожарна техника, както и нашите и българските пожарникари ще останат на място, за да предотвратят повторното разпалване на огъня на определени места, нещо, което се случва редовно след преодоляване на толкова големи пожари, особено като се има предвид силния вятър, че „Той започна да духа преди малко “, написа Ангелов.

Той също така благодари на екипажите на македонските и сръбските хеликоптерни части и румънските самолети, македонските, австрийски, словенски и български пожарникари, лесничеи и горската полиция, служещи в македонската армия и полиция и други институции, които по някакъв начин помогнаха да се преодолее този, може би, най-голям горски пожар в Северна Македония досега.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    БРАВО но
    РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ да е БЛАГОДАРНА на
    БЪЛГАРСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ
  • 2 СОФИЯ

    5 3 Отговор
    Р С М знаят ли каво е БЛАГОДАРНОСТ те са НЕБЛАГОДАРНИЦИ
  • 3 Сашо Шланга

    5 1 Отговор
    Югозападните българи имат най-добрите пожарникари в света.
    От там е и първия пожарникар в света.
  • 4 едно и също

    4 2 Отговор
    В такива моменти , трябва да се помага , но сърбоманите едва , едва ще споменат в медиите за бълг. помощ , а ще наблегнат на героизма на екипите на другите държави .Но ние вече не се впечатляваме от “македонска“неблагодарност . А и ГЕРБ 10 г провеждаше същата политика в България за отричане на 500 г. османско робство и внушения , че Освобождение не е имало, а Руска окупация . Така , че и тук се опитват да изкривят историята като в “Македония".
  • 5 Големия, най-големият

    1 2 Отговор
    То при тях всичко е голямо! Като почнеш от големия Александър Обратния, и стигнеш до голямия Заек!
  • 6 Македонски

    3 1 Отговор
    Мерси Азисовци
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: