Last news in Fakti

12 Август, 2021 10:20 1 898 20

Алексей Навални може да остане зад решетките още 3 години

  • русия-
  • алексей навални-
  • кремъл

Ако бъде осъден по това обвинение, опозиционерът ще остане затворен и за следващите редовни президентски избори в Русия, които трябва да се проведат през 2024 година

Алексей Навални може да остане зад решетките още 3 години - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският опозиционер Алексей Навални, който излежава присъда от 2 и половина години затвор за измами, може да остане зад решетките още 3 години след това.

Причината е, че вчера срещу Навални беше повдигнато обвинение за още едно престъпление - "създаване на организация с нестопанска цел, която посяга на личностите и правата на гражданите".

Руският Следствен комитет, който е повдигнал обвинението, твърди, че чрез Фонда за борба с корупцията Навални още от 2011 година бил подтиквал хората към противозаконни действия, като например да участват в неразрешени от властите протестни демонстрации.

Ако бъде осъден по това обвинение, Навални ще остане затворен и за следващите редовни президентски избори в Русия, които трябва да се проведат през 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dron

    7 25 Отговор
    За съжаление докато е на власт путин опзицията е или убита,или в затвора ,или в емиграция.

    Коментиран от #8, #12

  • 2 Мдаааа

    30 2 Отговор
    Тежка е съдбата на родоостъпниците МАЙЦЕПРОДАВЕЦИ!!!

    Коментиран от #20

  • 3 Раданч Татлъту

    22 1 Отговор
    Ми ако иска да остане и цял живот,нас кво ни интересува!?🤡

    Коментиран от #15

  • 4 Идват

    1 18 Отговор
    Избори в Русия който критикува Путин или партията му най-малкото е да го задържат за определено време. Иначе изфабрикуват дела яко.
  • 5 йуиъуи

    14 1 Отговор
    Още жив ли е, защо!
  • 6 точно така

    20 1 Отговор
    Точно така трябва да бъдат изловени и осъдени соростутките извършили държавния преврат през 2013-14 година и върнали Мутрата на власт на 05.102014г.
    Само Путин и Лукашенко ги оправят такива!!!
  • 7 Гробар

    7 1 Отговор
    Браво
  • 8 Раданч Татлъту

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "dron":

    Тя па една опозиция,слуги на дедко от Унгария!🐷
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимус

    19 1 Отговор
    В Русия много обичат соросоидите.Особено тези като този,работили усилено против държавата си.Този продукт на ФАЩ ще си лежи не само още 3 години.Да си лежи.Щом е заслужил.
  • 11 Илия

    15 2 Отговор
    Този е много тъп !
    Защо се върна в Русия - за да иде в затвора :)

    Коментиран от #13, #14

  • 12 един от многото

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "dron":

    А за още по голямо съжаление всички виждаме прословутата демокрация на западните грандове в действие. Ако не се ваксинираш , не пътуваш , не може да работиш , не можеш да посещаваш културни мероприятия , чиста демокрация!
  • 13 Раданч Татлъту

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Илия":

    Тека ме наредиха от АзБ.Ше го прават великомъченик.🥳👍
  • 14 kkk

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Илия":

    Този не се е "върнал", а го върнаха доброзорно швабите (буквално го екстрадираха) щото дедо ти Вова не е про3т- Кавални е ОСЪДЕН ПРЕСТЪПНИК ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ и беше ОФИЦИАЛНО обявен за национално издирване понеже не си спазваше условията на присъдата да се явява 2-3 пъти месечно на справка. Дори официално му припомниха ситуацията и го помолиха да се прибере- той ги отсвири най-нагло...
    Следващата стъпка на дедо ти Вова беше издирване чрез Интерпол с "червена бюлетина" и принудително довеждане у Русия. И понеже баба ти Меркел не може да си позволи такъв скандал като откаже да предаде Кавални и да обяснява после защо закриля ОСЪДЕН ПРЕСТЪПНИК С 2 ВЛЕЗЛИ В СИЛА ПРИСЪДИ бай ти Кавални "реши" да се върне... И за да е сигурно, че няма да реши друго "съвсем случайно" у самолета с него пътуваха 3-ма агенти на немските служби- на почивка са отивали хората, вервай ми...
  • 15 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту":

    Не че ни интересува по принцип, но се забавляваме с ,, мъжествеността" на днешните аопозиционери. Навални го боля крак и настина малко с температура 38 градуса - вдигна шум до Бога и настоя за специално отношение и да прегледа личния му лекар.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хи их хи

    7 0 Отговор
    Браво!
  • 18 яяяяя

    7 1 Отговор
    Каква хубава новина! Да му пожелаем здраве и успешно превъзпитание!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания