Last news in Fakti

20 Август, 2021 14:37 1 876 2

81-годишен е арестуван заради писма със заплахи до премиера

  • испания-
  • каталуния-
  • независимост

Писмата мъжът е подписвал с лозунга "Испания, Антинезависимост и действие"

81-годишен е арестуван заради писма със заплахи до премиера  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Каталунската полиция арестува 81-годишен мъж с обвинение, че е автор на няколко заплашителни писма, които са били изпратени до регионалния премиер Пере Арагонес и още няколко лидери на Движението за независимост на Каталуния.

От месец май до сега полицаите са прихванали три писма със заплахи за саморазправа. Те са били адресирани до премиера Пере Арагонес и някои от колегите му, но не са успели да стигнат до тях, заради бързата работа на службите.

При започналото разследване е установено, че на едно от писмата е имало пощенска марка от Манреса (Барселона). То е било написано на ръка и това е улеснило установяването на подателя.

При обиск в къщата му са открити 11 огнестрелни оръжия. Три от тях са били с къса цев и седем - с дълга, като всички били лицензирани.

Писмата мъжът е подписвал с лозунга "Испания, Антинезависимост и действие".

При ареста са му повдигнати обвинения за престъпление по идеологически причини.

По-късно е освободен под гаранция до започване на делото срещу него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 револвер

    11 0 Отговор
    Тюууу,аз си помислих,че за Борисов експремиера става дума!
  • 2 РадиоТауър

    0 0 Отговор
    Нали Испания се състои от 17 провинции?
    България е от 28 области. Ако Кърджали, Ямбол, Видин, Кюстендил искат Независимост?
    Не е ли официалната политика в тази страна за единна Испания или в Каталония, или който е Анти Революционист отива на кладата? Вярно, че баските, католанците и някои други са особен етнически състав, но започне ли роенето, то Испания на Иберийския полуостров ще заприлича на Балканския. Интересно, защо нашия полуостров е така 'шарен', за разлика от другите големи европейски полуострови?!?
Новини по държави: