Last news in Fakti

24 Август, 2021 21:34 6 623 39

Комик бе убит от талибаните заради шега с тях в интернет

  • назар мохамед-
  • комик-
  • екзекуция-
  • талибани-
  • tiktok

От радикалната група признаха, че Назар Мохамед е трябвало да бъде съден, а не убит

Комик бе убит от талибаните заради шега с тях в интернет - 1
Снимка: Shutterstock

ООН призна, че съобщенията за изтезания и екзекуции, извършени от талибаните, са достоверни. Междувременно се появи видео, показващо как радикалната група убива комик по особено жесток начин, защото публикувал шеги с тях в интернет, предаде България Он Еър.

Афганистански комик и влогър звезда в социалната мрежа TikTok седи между двама талибани, когато единият го удря, а другият се смее. Оказва се: комедиантът Назар Мохамед е разказал поредна шега за талибаните. Малко след това той е намерен брутално убит.

Комикът набира популярност именно с шегите си на всякакви теми, зададени му от феновете му, включително и за ислямските военни.

След това от групата съобщиха, че мъжете от клипа са арестувани и ще бъдат съдени. Но и че убитият бил член на националната полиция на Афганистан и е замесен в изтезанията и екзекуцията на членове на талибаните.

Говорител на талибаните посочи, че Мохамед е трябвало да бъде съден, а не убит.

"Той беше много забавен. Искаше да кара хората да се смеят", разказа бившият преводач в Афганистан Уали Нори.

Мъжът бил пребит и изтезаван, след което прострелян няколко пъти. Екзекуцията е от края на юли, половин месец преди завладяването на Кабул. И още тогава беше повдигнат въпросът ще търсят ли талибаните отмъщение. Сега ООН потвърждава съмненията.

"Получихме достоверни доклади за действията на талибаните. Те включват екзекуции и нарушения на правата на жените, както и набиране на деца войници", посочи върховният комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачалет.

Тя призова страните членки на ООН за създаване на орган, който да следи правата на жените. След залавянето на страната много момичета се криели, за да не ги омъжат за бойците. Появиха се и съобщения за масови убийства от юли.

Талибаните упражняваха шериата по най-строгия начин до 2001 година. При завладяването на Афганистан сега те обещаха по-сдържан образ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ах ти

    28 2 Отговор
    Ганите ужким студенти
  • 2 Диваци....

    51 3 Отговор
    Първообщинният строй 😇
  • 3 Браво

    35 27 Отговор
    Трепане на всички кравешки подлоги незабавно!!!
  • 4 МАША

    50 17 Отговор
    при талибаните педалите не вървят

    Коментиран от #10

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 7 Отговор
    психопати чудовища изроди

    Коментиран от #35, #36

  • 6 Чук и Гек

    58 8 Отговор
    А тук комика командва хаоса от дивана и е първа политическа помия.
  • 7 Разбирач

    23 5 Отговор
    Всички примати ще ги оправи само атомна бомба,друга оправия няма да има,никога!
  • 8 ТаУмВзе

    34 9 Отговор
    Хайде кравари! Още невинни Жертви на миротворната Ви демокрация. Или Ела се бий като жендър от 36ти пол. МАРШ КРАВАРСКИТЕ БАЗИ ОТ СВЯТА БЪЛГАРИЯ!
  • 9 Слипи Джо

    32 6 Отговор
    "Добре, че избягахме, ча какъвто съм хуморист" помислил си Бай Дън

    Коментиран от #32

  • 10 Готин Джендър

    22 6 Отговор

    До коментар #4 от "МАША":

    Не си осведомен. В Афганистан има древна традиция знатни мъже да си имат харем от млади момчета които им танцуват в женски дрехи и изпълняват сексуални функции. Всичко разбира се е "под тезгяха". Официално ако ги питаш, "няма такива неща".

    Коментиран от #17

  • 11 Анджело

    1 3 Отговор
    Просто малка грешка. Ко да прайш бе? Птозти ора
  • 12 Анонимен

    22 4 Отговор
    Гледах клипа, когато го арестуваха. На младия талибанин, който му удари два шамара, бих изскубал брадата косъм по косъм, колкото и време да ми отнеме това.

    Коментиран от #16

  • 13 Емил

    16 0 Отговор
    Мюсюлмани в изчистен вариант!
  • 14 хехехе

    13 8 Отговор
    Недоказани твърдения.
    Сороски измислици
  • 15 Уважение

    6 3 Отговор
    Трябва да се правят компромиси,сигурен съм че с програма за масово унищожение,ще бъде голямо приложение, което ще спре това движение, и няма да има друго полужение за съжеление ми прави впечетление.
  • 16 Емил

    12 6 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Май и ти си талибан! Християнството проповядва прошка - Господ се грижи за наказанието! Именно отмъщението води до това, което се случва в Азия - око за око... е юдаизъм!

    Коментиран от #19

  • 17 Готин Джендър

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "Готин Джендър":

    Викат му Бача Бази. Традицията е характерна за Афганистан и Пакистан, вероятно понеже жените не са достъпни преди да ги продадат за омъжване.
  • 18 Бача Бази

    18 4 Отговор
    „Бача-бази“ в превод от персийски означава „игра с момче“ или „игра на деца“ и представлява едно от любимите развлечения на заможните афганистанци. Юноши на възраст от 11 до 18 годишна възраст биват обличани в женски дрехи и принуждавани да танцуват пред аудитория, състояща се предимно от мъже.Обикновено в края на представлението, мъжът платил най-много прекарва нощта с момчето. Мащабите на това явление са толкова големи, че практически в Афганистан без бача-бази не минава нито едно тържество.
  • 19 Анонимен

    18 5 Отговор

    До коментар #16 от "Емил":

    Прошка ли? Та нима талибанинът е искал прошка? Това са примитивни диваци. Дано не идват тука, че тогава ще те питам, като тръгнат да изнасилват жена ти и да й режат гърлото дали ще им дадеш прошка или ще грабнеш калашника.
  • 20 Бача Бази

    9 3 Отговор
    Сексуалната експлоатация на непълнолетни момчета е резултат от това, че мъжете в Афганистан нямат достъп до жени, които не са членове на тяхното семейство. Ергените и мъжете, които не са доволни от итимния живот в брака си, са принудени да търсят други способи за задоволяване на сексуалните си потребности. Именно такъв способ в Афганистан са станали „танцуващите момчета“ бача-бази.
    Законът в Афганистан забранява бача-бази. В интервю за медиите юристи и органи на реда дебело подчертават, че това е една неприемлива и дива традиция. Но, едва няколко дни след изявленията пред средствата за масова информация, същите тези мъже могат да бъдат видени да се наслаждават на танците на момчетата, облечени в женски дрехи. Очевидно е , че законодателната и изпълнителната власт в страната на думи порицават това явление, докато на практика буквално го поощряват.
    Коранът забранява педофилията и сексуалните контакти между мъже, но масата афганистанци не владеят арабски и не са в състояние да прочетат самостоятелно повелите му. Те са принудени да се запознават с религиозните норми с помощта на семейството си или на свещенослужители, които често самите не са никак против да се полюбуват на танците на бача-бази.
  • 21 mi6osp

    13 3 Отговор
    Това е само лек намек какво клане се задава в Афганистан. Това, което ще се случи до 31.08 около летището, откъдето става евакуацията , ще е предверието на ада. С бягството си от Афганистан САЩ предизвикаха огромна кървава криза .

    Коментиран от #22

  • 22 ????

    10 5 Отговор

    До коментар #21 от "mi6osp":

    От където мине краварски крак нищо не никне! Ние обаче твърдо циливаме техните..... докато другия етнос не започне да ни К.... както талибан
  • 23 Хахаха

    23 1 Отговор
    350 000 армия, обучена и въоръжена по последен писък на модата, буквално се предаде на 50 000 дрипави и зле въоръжени талибани ...
    Афганистанците са диваци и с ниско емоционално/ментално развитие.
    Те си искат първобитния начин на живот, шериата и да си чукат момченца и кози.
    САЩ го разбраха това и решиха да се изнесат ...
    Да му мисли сега Русия и пограничните станове, бивши СССР републики.
    Ислямът е зло, бил е такъв, е, и такъв ще бъде.

    Коментиран от #37

  • 24 БОЛШЕВИК 🌟

    10 0 Отговор
    При тия шега няма и не разбират от шеги,бе!

    Коментиран от #28

  • 25 гост

    15 5 Отговор
    То и със нас един комедиант пожарникар вече 10 години се шегува ама на нас явно ни харесва затова няма и кой да го утрепа.
  • 26 жгжожггжо

    8 1 Отговор
    Най голамото зло е Запада те с техните технологии започнаха да уважават тези които сега им сер....т в държавата
  • 27 Значи той като изтезава и убива талибани

    12 1 Отговор
    Проблем няма, ама обратното е голям проблем? Ей това двуличие ще ви затрие...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 az #Победа76

    7 10 Отговор
    Каквото е търсил, си го е намерил! А някой няма ли да направи шега с убийството му????
  • 30 За Исляма

    3 3 Отговор
    Фундaмeнтaлиcтитe, кoитo тoрмoзят хриcтиянcкa Eврoпa, нe ca пo-рaзлични oт cъбрaтятa cи, cъзнaтeлнo пoдпaлили прeди 30 гoдини хoтeл „Мaдъмaк“ в грaд Cивac. Тaм изгoряхa живи 35 души – чacт oт цвeтa нa турcкaтa интeлигeнция. Oт пoжaрa пo чудo уcпя дa ce cпacи извecтният пиcaтeл, пoзнaтият и прeвeждaн и у нac, Aзиc Нecин, чиятo oбвинитeлнa рeч прeд cъcтaв нa Глaвнaтa прoкурaтурa в Aтинa и днec e aктуaлнa. Eтo чacт oт нeя:

    „Oбвинявaм вcички нaши прaвитeлcтвa, кaзвa тoй, кoитo cи зaтвaряхa oчитe или пooщрявaхa фaнaтизмa дoри cъc зaкoнoви нoрми – уж в имeтo нa дeмoкрaциятa. Cрeднoвeкoвнoтo иcлямcкo вaрвaрcтвo в Cивac нe e нитo първoтo, нитo щe бъдe пocлeднoтo му прoявлeниe в cтрaнaтa. Иcтинcкитe винoвници зa тoвa ca oнeзи, кoитo зaeмaт ключoви пoзиции във влacттa и пoд мacкaтa нa „зaщитници нa дeмoкрaциятa“ зaхрaнвaт тoвa гниeщo трecaвищe – тo прoизвeждa диви cъщecтвa c брaди и чaлми, тe крeщяхa в
    изcтъплeниe прeд гoрящия хoтeл: „Иcкaмe Шeриaт!“ и „Cъд зa нeвeрницитe!…
    Шeриaтът нaвcякъдe e eдин и cъщ, eднaкви ca нeгoвитe прaвилa и зaпoвeди зa рязaнe нa ръцe и eзици, убивaнe c кaмъни нa нeвярнaтa cъпругa. Тoвa ca дoгми, извлeчeни oт Кoрaнa, и вcякaкви oбeщaния
    зa „cмeкчaвaнe, хумaнизирaнe и дeмoкрaтизирaнe“ нa иcлямa ca глупocти, лъжливи и нeприлoжими бacни…
    Дoкaтo гoвoря тук прeд вac, виждaм кaк прoдължaвa нacтъплeниeтo нa Шeриaтa, кoйтo вce пo-cмeлo oгoлвa зъби и вaди нoкти, ръмжи и дeбнe нoвaтa cи плячкa. Жaлкo зa Турция и нeйния нaрoд! Глeдaм
    нa

    Коментиран от #34

  • 31 За исляма

    4 4 Отговор
    допълнение :
    "Жaлкo зa Турция и нeйния нaрoд! Глeдaм нa бъдeщeтo cъc cтрaх и cъжaлeниe, чaкaт ни мнoгo тeжки дни при днeшнитe тeндeнции и рeaлнocти.
    Oпacнocттa хлoпa нa врaтитe ни и кaзвa нa виcoк глac: “ Aз cъм Шeриaтът, идвaм, бъдeтe гoтoви!“…
  • 32 В.В.П.

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Слипи Джо":

    Хаха,Разсмя ме ;; !!.
  • 33 Ердо Талибана

    4 1 Отговор
    Ердоган също е талибан.
  • 34 Какъв шериат бре

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "За Исляма":

    Това са Крумово закони от каквито в момента имаме крещяща нужда. Знам, че на вас джендърите не ви се нравят много и затова виете.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 mi6osp

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    "Да му мисли сега Русия..."
    Основните проблеми няма да са в Русия, защото талибаните виждат какво стана след намесата на Русия в Сирия с Ислямска държава . Проблемът ще бъде в Европа, когато тя бъде подложена на нахлуване от милиони бежанци афганци.

    Коментиран от #38

  • 38 Да бе,

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "mi6osp":

    Проблемите ще са в Европа ама РФ ще се разпадне 🤣🤣🤣
  • 39 ХА ХА ХА

    0 0 Отговор
    Скоро ЕС ще стане Халифат и ще има много доволни "демократи" .
Новини по държави: