Last news in Fakti

25 Август, 2021 08:10 2 555 1

Уникалната история на първия олимпийски шампион в сърфа

  • aleteia-
  • бразилия-
  • сърф-
  • олимпийски шампион-
  • религия-
  • итало ферейра

Той пести всичките си пари, за да може да купи къща за родителите си

Уникалната история на първия олимпийски шампион в сърфа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилецът Итало Ферейра наскоро влезе в историята. Той бе първият спортист, спечелил злато в сърфа: спорт, който дебютира на Олимпийските игри в Токио. Итало Ферейра беше и първият спортист, спечелил златен медал за Бразилия на тези Олимпийски игри, предаде Aleteia.org.

След победата си спортистът разкри една от тайните за спечелването на златния медал. В интервю пред Globo той каза: „Вярвах до края, тренирах много през последните месеци и Бог направи мечтата ми реалност. Просто трябва да благодаря на първо място на Бог...”

Итало Ферейра не е от богато семейство. 27-годишният спортист разкри, че всяка сутрин в 3 часа се е молел на Бог да сбъдне мечтата си. И това в крайна сметка се случва. „И ето, името ми вече е записано в историята на сърфа”, разказа щастливият шампион. Той е роден в малко градче в североизточното крайбрежие на Бразилия. Той започва да сърфира с дъска от стиропор, защото няма пари да си купи професионална.

По-късно, когато започва да печели награди, включително международни, той пести всички пари, за да може да купи къща за родителите си. И в крайна сметка го прави! Итало Ферейра вече е олимпийски шампион със сбъдната мечта, който е сбъднал мечтата и на своите родители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    5 1 Отговор
    Браво ! Аутдоор спортовете удохотворяват и могат да се практикуват и без толкова средства, противно на мнението на туристите и позьорите.
Новини по държави: