Last news in Fakti

26 Август, 2021 11:00 4 069 13

Аржентина строи нови централи, които ще осигурят 5000 работни места и 8 милиарда долара

  • аец-
  • атомна централа-
  • атомна енергетика-
  • аржентина

Изпълнителната власт одобри тези планове

Аржентина строи нови централи, които ще осигурят 5000 работни места и 8 милиарда долара - 1
Снимка: Shutterstock

Според Хосе Луис Антунес, президент на компанията оператор на АЕЦ в Аржентина - Nucleoeléctrica Argentina, в момента в страната се разработват проекти за строителство на две нови атомни електроцентрали.

„Връщаме се към плановете от 2014 г. През април започнахме работа над план за действие в близките години, както и над стратегически план за 10 години. Възнамеряваме да построим една АЕЦ с използване на китайски технологии и още една – на основа на нашите собствени технологии“, заяви Антунес в интервю за Radio 10.

Той допълни, че осъществяването на тези проекти ще позволи да се създадат около 5000 работни места и да се привлекат инвестиции от 8 милиарда долара. „Изпълнителната власт одобри тези планове. В момента работим по сключване на договор с Китай за скорошно стартиране на съвместен проект. Това ще бъде първият енергоблок в Аржентина, който ще работи на обогатен уран“, каза Антунес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЛУПАКА ББ

    35 2 Отговор
    ЦЯЛ СВЯТ СТРОЯТ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ А САМО НИЕ ПРИ БОЙКО ТЪПОТО ЗАТВАРЯМЕ И УНИЩОЖЯВАМЕ. А ИМАМЕ ДВА РЕАКТОРА ГОТОВИ. УЖЯС ТИЯ ОТ ГЕРБ НИ ВЪРНАХА В 18 ВЕК. РАЗБОЙКО ТРЯБВА ДА ГО ВКОПАТ , ВГРАДЯТ В ОСНОВИТЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ.

    Коментиран от #9

  • 2 ТЕЦа Мери Кански

    22 1 Отговор
    У нас закриваме, за да може да осигурим добре платената работа на освободителите на Афганистан.
  • 3 Българина

    24 0 Отговор
    лошите комунисти бяха планирали още 4 блока в Белене, но добрите седесари и БМБ и М Кунева лично закриха 4 блока и ще закрият и останалите, но пък ще се топлим на въздух

    Коментиран от #10

  • 4 ДКЕВР

    21 0 Отговор
    Какви глупци вместода строят перки и панели и да имат скъп ток
  • 5 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    16 1 Отговор
    Аржентина, която беше фалирала през 90-те години. Къде сме ние? Управляват ни пълни некадърници, които мислят единствено за себе си и колкото може повече да крадат. Ще го носят заграбеното на оня свят сигурно?

    Коментиран от #13

  • 6 Стоянов

    9 5 Отговор
    АЕЦ в Китай строи само Русия, китайците не могат. Предполагам, че ще съвместен проект с "Росатомэкспорт", като Китай е инвеститорът. Аржентина няма пари!

    Коментиран от #7

  • 7 факт

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Стоянов":

    И франция също строи в Китай.Иначе не знам за китай но например Япония и Корея също правят реактори може би и китайците могат

    Коментиран от #8

  • 8 Госあ

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "факт":

    Сигурно могат, след като вдигнаха над милион и половина градуса за рекордно дълго време с индустриалния си реактор за синтез, докато международният е все още на трупчета. И след като Китай е втората страна след Япония с работещи високотемпературни газови реактори...руснаците строят в Китай, защото двете страни имат споразумения и сътрудничество. Освен това, руснаците могат да го правят, определено.
  • 9 Пеяме

    0 10 Отговор

    До коментар #1 от "ГЛУПАКА ББ":

    Аржентина не е целия свят!
  • 10 Казуар

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Лошите комунисти планираха да изградят АЕЦ Белене и България да стане енергиен център на Балканите и съседите да се редят на опашка за български ток. Такова нещо не може да стане защото всяка държава се стреми да бъде енергийно независима до голяма степен. Малка България да има две АЕЦ централи е нямало логика. Такова нещо се случи със завода за тежко машиностроене край Радомир който се смяташе нещо като конкурент на Круп.
  • 11 Онзи

    8 0 Отговор
    Според другарката Пръмова,това е вредно и пагубно за демокрацията.
  • 12 Павел Пенев

    8 0 Отговор
    Аржентинските политици да обяснят на нашите тъпанари,как ще построят две атомни централи с 5000 работни места и 8 милиарда инвестиции, а ние с нашия гьол и Боко престъпника сме винаги губещи.
  • 13 МАФИЯ НА ББ

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ":

    ЦЯЛ СВЕТ СТРОИ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ С ЕФТИН ТОК А НИЕ ТИКВОПИТЕЦИТЕ БАНКЕНСКИ ПРАВИМ ВЯТЪРНИ МЕЛНИЦИ ДА МИНАВАТ ЛЪЖИТЕ И СЛЪНЧОГЛЕДИ С ПРЕСКЪП ТОК. ТОВА Е ПРЕСПЕРИТЕТА НА ТИКВОПИТЕКА.
Новини по държави: