Last news in Fakti

28 Август, 2021 20:05 2 072 4

Сезонът на разрушенията! Тропическата буря Нора вече е ураган, в САЩ се готвят и за още една стихия

  • ураган-
  • луизиана-
  • куба-
  • карибско море

Националната метеорологична служба предупреждава, че ураганът ще удари бреговете на щатите Луизиана и Мисисипи, а силният вятър може да причини катастрофални щети

Сезонът на разрушенията! Тропическата буря Нора вече е ураган, в САЩ се готвят и за още една стихия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южното крайбрежие на Съединените щати се готви за урагана Ида. В щата Луизиана са евакуирани жителите на високорисковите региони, а по магазините има опашки за хранителни запаси, предава Франс прес.

Националната метеорологична служба предупреждава, че ураганът ще удари бреговете на щатите Луизиана и Мисисипи, а силният вятър - да причини катастрофални щети.

В Луизиана е обявено извънредно положение. Щатът беше ударен преди 16 години от урагана Катрина, който взе над 1 800 жертви и наводни 80 на сто от Ню Орлеанс.

Вчера ураганът удари Западна Куба - със сила на буря от първа кетагория, движеща се с ветрове от близо 130 километра в час.

Над 10 000 души бяха евакуирани в кубинската провинция Пинар дел Рио, а бурята предизвика и прекъсване на тока. В столицата Хавана общественият транспорт беше спрян, а хиляди бяха евакуирани.

Тропическата буря Нора се усили и вече е с измеренията на ураган, съобщиха от Националния център за ураганите на Съединените щати. Нора се приближава югозападното крайбрежие на Мексико и се очаква да премине в непосредствена близост до два мексикански щата.

В неделя и понеделник се очаква ураганът да премине през Калифорнийския залив. Вчера стихията удари Западна Куба и тогава беше със сила на буря от първа категория. Движеше се с ветрове от близо 130 километра в час.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У нас

    9 9 Отговор
    Ураганът Ковид ще прибере своите неграмотни мнгъри.

    Коментиран от #4

  • 2 Сатъра на Хана

    6 2 Отговор
    Поне сега ще изчисти кенефите на селяните по Луизиана, които са ПОЧИСТИ от кенефите даже на Летище София
  • 3 Гуру

    11 7 Отговор
    Злото върлува по ширините на Сатаната!... Там и природата е зла и хората са зли!
  • 4 Ваксинирайте

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "У нас":

    Се за да може да пътувате по света. Някои по тоя други по ония :D