Last news in Fakti

21 Септември, 2021 17:51 2 759 33

Байдън: Глобалното общество се намира в историческа преломна точка!

  • оон-
  • джо байдън-
  • сащ

Президентът на САЩ също така заяви, че въоръжените сили на страната могат да се използват само като инструмент в краен случай

Байдън: Глобалното общество се намира в историческа преломна точка! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза във вторник в речта си при откриването на 76-ата сесия на Общото събрание на ООН, че глобалното общество се намира "в преломна точка на нашата история" и в "решаващо десетилетие за нашия свят", предаде Ройтерс.

"Всички ние трябва да работим заедно, както никога преди, за да се изправим пред глобалните предизвикателства", отбеляза американският президент.

Байдън призова другите делегации на срещата да работят заедно, за "да победят Covid-19" и да се справят с изменението на климата, което "вече опустошава всяка част от нашия свят". Той също така призова за връщане към Всеобщата декларация за правата на човека и поставянето ѝ на над "голата политическа власт".

"Вместо да продължаваме да се борим с войните от миналото, ние се вглеждаме в това да посветим ресурсите си на предизвикателствата, които крият ключовете за нашето колективно бъдеще“, подчерта Байдън.

Президентът на САЩ Джо Байдън също така заяви, че въоръжените сили на страната могат да се използват само като "инструмент в краен случай“.

Той подчерта, че много от проблемите, пред които е изправено човечеството днес, не могат да бъдат решени, "или дори да бъдат адресирани чрез силата на оръжията".

"Оръжието не трябва да се използва като отговор на всеки проблем, който виждаме по света“, посочи Байдън.

Според американският президент светът се нуждае от нов механизъм за финансиране на глобалната здравна сигурност.

Джо Байдън подчерта по време на речта си, че неговата страна не се стреми към "нова Студена война" или "разделен свят".

"Според мен всички големи сили на света са длъжни внимателно да управляват взаимоотношенията си. Ние (САЩ) ще се застъпваме за нашите съюзници и нашите приятели и ще се противопоставяме на опитите на по-силните страни да доминират над по-слабите. САЩ са готови да работят с всяка нация, която се засилва и преследва мирни решения, за да споделят предизвикателствата, дори ако имаме напрегнати разногласия в други области", посочи той.

Байдън също така подчерта, че Вашингтон е готов да се върне към пълно спазване на Съвместния всеобхватен план за действие (JCPOA, известен като иранското ядрено споразумение), "ако Иран направи същото".

Съединените щати ще удвоят финансирането, насочено към борба с изменението на климата по целия свят, посочи Байдън в речта си пред Общото събрание на ООН.

Той призова световните лидери "да гледат в бъдещето", вместо "да се фокусират" върху минали кавги.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай скрий се некъде

    37 2 Отговор
    Алцхаймер с Алцхаймер - що не направите политици хората в психичните домове направо в САЩ, още не сте имали шизофреник президент и това си е чиста расова дискриминация!
  • 2 ХАХ аа

    18 2 Отговор
    Тоа много омекнал нещо ..
  • 3 Сатана

    28 2 Отговор
    Не забравяй,чи имаш да ни даваш едни самолети,които сме платили с последните си пари.Стига с тия вересии.

    Коментиран от #8

  • 4 Точка Омега

    18 1 Отговор
    Така е, вика му се Последни времена.
  • 5 гадно

    37 3 Отговор
    Дали има още някой който да вярва на краварите. Няма договор от който да не са излезнали и то едностранно, няма точка на Земята за която да нямат апетити и не на последно място вече започват да прецакват и съюзниците си визирам Франция.

    Коментиран от #10

  • 6 Деймос

    18 1 Отговор
    Да разпусне армията ...за да е ясно че не са приказки !!

    Коментиран от #20

  • 7 Баба Байдън

    14 1 Отговор
    А тебокан взе ли ...?
  • 8 Антитрол

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана":

    Хайде сега, те прецакаха "съюзника" си Франция с 40 милиарда нас че ни завлекли с 3 какво ги бърка - пък и ние сме "съюзник" само на книга (като самолетите) а реално сме колония - демек нямаме думата.
  • 9 бай дън

    29 1 Отговор
    За какво "глобално общество" говори бидон-ът? Все още има национални държави,или това е намек,че трябва да си имаме световно правителство?

    Коментиран от #11

  • 10 Антитрол

    27 2 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Е точно за това "Той призова световните лидери "да гледат в бъдещето", вместо "да се фокусират" върху минали кавги."

    Казано с други думи прецакахме ви ама трябва да гледате в светлото бъдеще и да се правите че не сме ви прецакали - ние ще ви обещаем че повече няма да правим така докато не се появи нова възможност. Те реално и шведите прецакаха с избора ни на самолети а реално и Швеция им се води "съюзник".

    Закъсали са го яката и ще се възползват от всяка възможност - за това е и реването срещу Северен поток 2 и срещу покупката на С-400 от Турция - губят пари.
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "бай дън":

    Намек, че трябва да излезе от сянката‼️
  • 12 1453

    19 3 Отговор
    След като се разпаднат света ще се съвземе за 6 месеца, няма страшно те си мислят, че света ще изчезне с тях.
  • 13 Грульо

    17 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: и ще се противопоставяме на опитите на по-силните страни да доминират над по-слабите.

    Срещу САЩ ще се противопоставят ли? :D
  • 14 Механик

    22 2 Отговор
    ГЛОБАЛНОТО ОБЩЕСТВО ли? Не, по-скоро ние се намираме в такова положение в което ни поставят ГЛОБАЛИСТИТЕ.
    А те са наляли много пари, ресурси и надежди в поробването на нас- Хората. Ще правят всичко възможно да изпълнят пъкленият си план. Те нямат нужда от нас (от всички нас), а само от определена бройка послушни шилета, които безропотно да обслужват 100-тината семейства на самозабравилите се милиардери. Останалите и особено непослушните от нас са нежелан биоматериал, който според тях само напразно изразходва ресурси. Ресурси, които са на привършване и по тоя начин няма да има и за богатите.

    Коментиран от #16

  • 15 Историчка

    17 1 Отговор
    Същите глупости ги говореше и Константин Черненко преди разпада на СССР.
  • 16 Любен Стойков

    1 10 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    А бе "механик" глобализацията е факт независимо от камилските птици които си заравят главите в пясъка като се залъгват, че щом те не виждат тигъра, тигърът няма да види задниците им.

    Коментиран от #18

  • 17 КОВИД РОБСТВО

    8 0 Отговор
    Такива студове настанаха. Жалко, че "глобалното затопляне" е само юли и от части август (има-няма месец и половина в годината).
  • 18 Антитрол

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Любен Стойков":

    Тя че глобализацията е факт ама тъкмо на американците не им харесва - или по точно искат да са глобални господари.

    Тъкмо те налагат санкции на Русия, тъкмо те реват срещу Китай (световния производител), тъкмо те ни казват какви самолети да си купим, какви потоци да строим или не, дали да имаме руски реактори или не, дали да имаме армия и ракети.

    Глобализацията е свободен достъп на бизнеса до света както за работници така и за стоките които произвежда. Значи американците искат те да имат свободен достъп ама за другите те да решават и ако не е в тяхна изгода да могат да забранят на всеки.

    Е да ама не всички са подлоги като нас и не са съгласни
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Деймос":

    Като начало да напусне НАТО.
  • 21 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    ТАПАНАРИКУС - С ГЪ З КЪМ ЕВРЕИКУСИТЕ ЦИОНИ - НЯМА ДА СЕ ДОКОПАТЕ ДО ГЛОБАЛНО ОБЩЕСТВО НА ВАШИТЕ ДОЛАРОВИ -СЕМИТСКИ КОНЦЕРНИ !!!!! ИЗТОКЪТ ЩЕ ВИ НАПРАВИ -ОБИКНОВЕННИ ЖИТЕЛИ НА ЗЕМЯТА -БЕЗ ЦИОН БАНКЕРИ -ВЛАДЕТЕЛИ НА ДОЛАРА - РЕПРЕСИРАЩИ ЧРЕЗ НЕГО НАРОДИТЕ !!!!!!!!!!!!!
  • 22 пешо

    6 0 Отговор
    мога ли аз... на глобалното ви общество и на глобалните ви предизвикателства ("глобален" "отворен" ли заменя, с извинение? за един приятел питам.)?
    не съм ви искал, не съм ви канил. къш!
  • 23 Аз съм

    5 0 Отговор
    Бай Дън, каза че много време е минало от взривяването на двете атомни бомби. Светът е в преломно време и всяка страна може да очаква да бъде поразена с ядрено оръжие! Защитени са техните съюзници от разузнавателния съюз Пет очи - GB, Австралия, Канада, Нова зеландия. Може да са спокойни и окупираните страни, на чиято територия има американски бази за "съвместна подготовка" - ФРГ и Япония.

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 де юре

    4 0 Отговор
    Знаете ли кое е характерното за лидерите на големите страни , че говорят това което трябва или това което ще се хареса а правят това което единствено отговаря на техните интереси . Иначе казано кервана си върви а кучетата си лаят .....и т.н
  • 26 аналитик плюс

    3 0 Отговор
    "...не могат да бъдат решени, "или дори да бъдат адресирани чрез силата на оръжията". Старият Президент е прозрял някои истини към края на живота си. Нетипично - каубоите са свикнали първо да стрелят, после да мислят в зависимост от резултатите на стрелбата.
  • 27 гневна

    7 0 Отговор
    Долна марионетка. ОТКРАДНАХТЕ изборния резултат, за да си пробутат кукловодите ти плановете си за "грейт рисет". Целият свят знае, че победителят в изборите беше Доналд Тръмп, не ти! Ти си НИКОЙ !!!
  • 28 де юре

    3 1 Отговор
    И като стана дума за интереси искам да предам думите на Жириновски (колкото и да не го харесвам ) които звучат напълно в тона на 21 век ( естествено не мога да предам дословно)." Та , стига сме помагали на братски на нас народи , стига са загивали руски войници за чужди народи които така и не се научиха да почитат милионите загинали за техните страни . Аз , ако от мен зависи от нататък никога не бих пожертвал наш войник за чужди граници , територии и интереси ." И пак казвам колкото и да гледам на него като на клоун то тук съм напълно съгласен с него и всеки да се спасява как може и с това което е надробил , това да сърба .
  • 29 Си Пин

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Аз съм":

    Браво ,точно в десетката и с казаното и с държавите .Макар ,че принципно няма нищо учудващо .
  • 30 Кире

    2 0 Отговор
    Е голем демагог!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Грух

    0 0 Отговор
    Жалката мумия е много смешна.
  • 33 гошо

    1 0 Отговор
    На тоя кукумицин даже деменцията му има деменция.