Last news in Fakti

27 Септември, 2021 13:04 1 736 6

Социалдемократите ще се опитат да направят коалиция със "Зелените"

  • германия-
  • социалдемократи-
  • избори-
  • олаф шолц-
  • зелените

Гласоподавателите се изразиха много ясно, каза Шолц

Социалдемократите ще се опитат да направят коалиция със "Зелените" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Олаф Шолц, кандидатът за канцлер на германските социалдемократи, каза днес, че е получил мандат да води следващото правителство, след като стана ясно, че партията му печели изборите в Германия, макар и с малка преднина. Той заяви, че ще се опита да сформира коалиция със "Зелените" и Свободните демократи, предаде Ройтерс.

Шолц, посрещнат с аплодисменти в партийната централа в Берлин и букет от червени и бели цветя, подчерта, че избирателите ясно са показали на консерваторите на канцлера Ангела Меркел, че е дошло време да отидат в опозиция след 16 години на власт, предаде БТА.

"Гласоподавателите се изразиха много ясно. Те казаха кой трябва да сформира следващото правителство", посочи Шолц. "Те укрепиха позициите на три партии - социалдемократите, "Зелените" и СвДП (Свободната демократическа партия - Бел. БТА) и следователно това е ясният мандат, даден от гражданите на тази държава - тези три партии трябва да сформират следващото правителство", заяви кандидатът на социалдемократите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сега ЕС ще усети

    2 0 Отговор
    Коя беше Ангела и какво загуби,,и какъв кралимарков го очаква, особено през тъй наречените" зелени".Свят ще ни се завие. Особено на могъщи икономики , като нашата.До 2025 г, ще броим крушките в жилището.И ще ги палим по" приоритет". Дали си с климатик,или на Фъндък парно,няма да има разлика.Поне един член от семейството,ще работи само за тока.Дори няма да смогне с неговата заплата.
  • 4 Сандо

    1 0 Отговор
    Прекрасно!Пред очите ни ще започне агонията на Германия,а това значи и на ЕС.Това ще е и голям шанс за европейската цивилизация,ако устои-значи все още има живец в нея,ако не-значи и е дошъл историческия край и е време да отстъпи място на някоя нова,жизнеспособна цивилизация.
  • 5 Ха ха

    2 0 Отговор
    Каква коалиция?Тоя направо да спуска правителството и да заповяда на зелените какво да правят.Слави му е пътеводна звезда.Чегъртай .

    Коментиран от #6

  • 6 5иция

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    Да ли и там ще има по 3 избора на година. Нма коалиция има ИЗБОРИ до дупка.
Новини по държави: