Last news in Fakti

30 Септември, 2021 02:51 2 842 17

ЕС планира да премахне безвизовия режим за Молдова, Украйна и Грузия

  • безвизов режим-
  • злоупотреби-
  • молдова-
  • украйна-
  • грузия-
  • премахване

Според информацията Германия, Франция и Италия са разочаровани от честите злоупотреби с безвизовите пътувания от граждани на региона

ЕС планира да премахне безвизовия режим за Молдова, Украйна и Грузия - 1
Снимка: БГНЕС

Документ за евентуалното премахване на безвизовия режим за Украйна, Молдова, Грузия и Западните Балкани е публикуван на 27 септември по време на посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Западните Балкани, пише украинското издание “Kорреспондент”, предаде агенция „Фокус“.

Според информацията Германия, Франция и Италия са разочаровани от честите злоупотреби с безвизовите пътувания от граждани на Албания, Молдова, Украйна и Сърбия.

Освен това се отбелязва, че броят на молбите за убежище за граждани на Грузия през последните три месеца се е увеличил с повече от 50 процента.

В документа Германия посочва Молдова като специален случай, когато от юни до август 2019 г. и от юни до август тази година увеличението на отказите за реадмисия на лица е 429 процента.

Франция посочи проблеми заради гражданите на Албания, Грузия и Сърбия.Белгия се оплаква от Молдова, докато Чехия се оплаква от Грузия, Молдова и Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    26 1 Отговор
    Ние като Истински Лоялни бойци от ЕС не се оплакваме от никой.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не е вярно

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатъра на Хана":

    Клана на Дон Бацо си работи сам
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 С две думи

    34 5 Отговор
    Ами то е така-и трите страни бяха излъгани от Запада-основно от САЩ за да бъдат основното оръжие на русофобите...изпълниха си ролята-като дадоха и доста жертви,а Украйна и сега дава--и след изпълнените ролии,вече не са необходими и няма нажда от"захарче" което да им се дава...На това му се нарича "употребени и изхвърлени"....--специалитет на Западната Демокрация!!!!
  • 6 Минчо

    24 4 Отговор
    ЕС иска още по-евтина работна ръка и от България - това са тези от Грузия, Молдова и Украйна... Полша иска укрите, Италия - молдовците, Германия - грузинци.. това е. Ще подбият и евтините българи...
  • 7 Даммммм

    27 5 Отговор
    И тия ги ритнаха отзад.А то беше обещания-то беше чудеса.Лъжите за "общ европейски дом" за "евро-атлантически просперитет" за "европейска визия и бъдеще" и т.н...изтъркани вече фрази Та къде отиде всичко това? Ами лицемерие и лъжи от които и на нас ни омръзна вече.И малко от Българите осъзнават,че ни приеха в ЕС не за да живеем добре както европейците-а европейците да живеят добре на наш гръб....-това е реалито
  • 8 Случаен

    17 1 Отговор
    Увеличението на нещо си с 429 процента не ми звучи благознучно и въобще математически издържано.Сърбия също злоупотребявала с безвизовия режим, но ЕС планира да накаже само молдовците, грузинците и украинците. Много интересно. Сърбия толкова много е нужна като територия за НАТО, че ЕС ще си затвори очите.
  • 9 От страни

    10 2 Отговор
    Щом ще пускат грузинците дръжьте се за чантичките - това им е професията.
  • 10 Как беше..

    9 1 Отговор
    Нищо лично! Просто бизнес!"..Целта е прозрачна,до последната запетая.Нов ,гарантиран приток от десетки,нископлатени бачкатори.Първо: идват от държави,извън ЕС.Което автоматично,прави законодателството на ЕС неприложимо,по отношение на трудови и социални права.Второ: щом е влязъл по законен път,но идва от държава - не член,не може да иска политическо убежище,нито като икономически мигрант.Бачка,докато е полезен.Тук нашите управници,трябва да дадат отпор.Това са три държави,общо над 48 милиона население.И във трите,стандарта е много по нискък от България.Там ще работят,за много по ниско заплащане от нашите гурбетчии .Това означава,че хиляди нашенци,ще бъдат изтласкани от трудовия пазар.Което,ще има много сериозни последици в дългосрочен план.Ако се завърнат стотици хиляди нашенци,това ще взриви социално осигуряване.Същевременно ще смъкне цената за труд,на местния пазар.Мечтата на всички Крибчовци,индустриалци,и чифликчии.

    Коментиран от #16

  • 11 До 10

    6 1 Отговор
    Точно обратното.Искат отново само с визи да пътуват до ЕС от изброените държави.За да не идват безпрепятствено в Европа и да се крият по гетата за да работят нелегално.Това е ход назад за пешките . Явно мислят за повечко афганистанци,африканци и т.п.
  • 12 Дългият

    1 0 Отговор
    И колко още гастербайтери ще залеят Европа. Всичката я свършихте сега Молдова, Украйна и Грузия да оправим. Пълно пренебрежение за Балканските държави.
  • 13 EUROPA

    3 1 Отговор
    НО ПЪК БЕЗВИЗОВИТЕ ПЪТУВАНИЯ НА ГРАЖДАНИ ОТ СЕВЕРНА АФРИКА И БЛИЗКИЯ ИЗТОК СА ЖЕЛАНИ И СЕ НАСЪРЧАВАТ ОТ ЗАПАДА !
  • 14 Кой идиот

    2 0 Отговор
    премахна визите на украинци за България?
  • 15 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    Крайно време е.Стига сте ги будалкали с този идиотски ЕС. Хората да си останат по родните места и да си оправят държавите без ЕС. Ами ние загубените какво ще правим.Позволихме на едни нищожества да ни набутат в НАТО и ЕС без допитване.
  • 16 винету

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Как беше..":

    Ама пич, социалната система е КАПИТАЛИЗЪМ или диктатурата на капитала. Това е класово общество - работници и собственици. Работниците да го веят вечно е идеята.
    Никога не е написано или казано друго. Сега изведнъж, след като капиталистическата революция помете целия свят се сетихте амаааа чорбаджийте, амаааа политиците били корумпета.
    Еми никога никой друго не ви е и обещавал. Същата хурка я джвака и английскя и американския пролетарият и руския тоже.
    Не напразно и в щатско и в Русия и в Германия народа гласува масово за комунягите.
    Обаче с вековете експлоатация чорбаджийте се научиха как да ви баламосват - я ковидче, я международна кризичка, я вътрешно погромче. окупирано парламентче и т.н. И държат и леви и десни и всякакви. А ти си плюй, не им пречиш, утре обаче на бачкане.
  • 17 Не знам за другите ама

    1 0 Отговор
    кой ще остане в Украйна?
Новини по държави: