Last news in Fakti

30 Септември, 2021 20:15 1 960 12

Руското външно министерство планира създаването на департамент за „мека сила“

  • мвнр-
  • русия-
  • мека сила-
  • департамент-
  • нов отдел

Новият отдел ще поеме координацията на международните отношения в областта на културата, науката, изкуството, обмена на младежи, образованието и спорта

Руското външно министерство планира създаването на департамент за „мека сила“ - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на Руската федерация обмисля създаването на нов отдел, който да поеме координацията на международните отношения в областта на културата, науката, изкуството, обмена на младежи, образованието и спорта, съобщава изданието „Известия“, предаде агенция „Фокус“.

Целта на новия департамент ще бъде разширяването на „меката сила“ на Русия в чужбина, поясниха пред медии представители на външнополитическото ведомство в Москва, като припомниха, че към настоящия момент такъв отдел няма.

Предполага се, че новият отдел ще се занимава с разработването на обща политика на Руската федерация в областта на международното културно и хуманитарно сътрудничество, както и с подготовката на междуправителствени споразумения.

Освен това департаментът за „мека сила“ ще консултира и предоставя практическа помощ както на специализирани държавни институции, така и на неправителствени структури.

През юни заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко отбеляза, че рускоезичното население в някои държави е дискриминирано и е невъзможно да се намери политическа обосновка за това нарушение на правата на човека. Той увери, че руските власти полагат всички усилия да защитят правата на рускоезичната общност в други страни и активисти, които са подложени на натиск от местните власти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ювиги Хана

    18 3 Отговор
    Приемете от Русия мекото с добро за да не приемете твърдото с лошо!

    Коментиран от #8

  • 2 ТВА Е НЕЩО КАТ..."МЕКИТЕ КИ'ТКИ"

    3 10 Отговор
    ПРИ МУНЧО ДЕБИЛА! ИМПОТЕНТНИ КОМ-ФАТМАЦИ, ДС-ГЕЮВЕ, СОРИС-ДЖЕНДЪРИ С ПЕТОЛЪЧКИ И "ПОЧТЕНИ" АЙДУЦИ ОТ БКП
  • 3 За Русия с любов

    2 16 Отговор
    Департамент за корупция, рекет и изнудване .
  • 4 Айде троловете

    1 3 Отговор
    Ще имат ново министерство. Пригожин ли ще е министърът?
  • 5 az #Контрапропаганда

    12 1 Отговор
    Отдавна беше време да го направят!
  • 6 Сандо

    10 0 Отговор
    Обикновено действията на руските власти са в отговор на действията на техните противници.Така е и в случая.Независимо от всичко обаче ще спечелят милионите руснаци,живеещи най-вече в страни от бившия СССР и които в някои от тези страни са обект на тежка дискриминация.Хубаво би било и ние да направим нещо по въпроса с българите в чужбина,не знам нашата Агенция какво изобщо полезно върши.
  • 7 Блиаат

    3 2 Отговор
    Тез какво си имат..министерство на пропагандата някакво..как пък не взеха да се развиват напред..ами все назад ги тегли
  • 8 Гошо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ювиги Хана":

    Абе то си беше така и преди" Който не слуша Лавров, ще му се наложи послуша Шойгу "
    Ама сега така по официален вид са му дали, с лъскава опаковка
  • 9 Айде сега

    3 0 Отговор
    Че военното им министерство в момента какво е? Министерство на меките китки.
  • 10 Землянин

    3 0 Отговор
    Всеки ден вицове от рашка. Така и не разбраха, че пътища и тоалетни им трябват...
  • 11 Ох ли

    2 0 Отговор
    Ще пращат меки сили в ЕС
  • 12 От страни

    1 0 Отговор
    Глупаци - създавайте департамент на здрава, права и корава сила, иначе кво ще праите с мек.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания