Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 19:50 1 945 14

Само България и Нидерландия не са представили в ЕК плановете си за възстановяване

  • планове за възстановяване-
  • нидерландия-
  • ек

За да бъдат одобрени от Съвета на ЕС, възстановителните планове първо трябва да бъдат предадени в Европейската комисия, където да бъдат подложени на анализ

България и Нидерландия останаха единствените държави, които все още не са представили своите планове в Европейската комисия за предварителна оценка, съобщава БНР.

За да бъдат одобрени от Съвета на ЕС, възстановителните планове първо трябва да бъдат предадени в Европейската комисия, където да бъдат подложени на анализ, преди да получат нейното одобрение или искане за корекции в тях.

Освен България, Нидерландия не е предала плана си за възстановяване, тъй като половин година след парламентарните избори, партиите в нидерландския парламент все още не могат да формират правителство, а предишният министър на икономиката реши да остави финализирането на плана на новия кабинет.

Тази седмица председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде "зелена светлина" за Националния план за възстановяване и устойчивост на Румъния на стойност над 29 млрд. евро, от които 14 млрд. и 2 милиона под формата на безвъзмездни средства.

„Румънският план отговаря на високите изисквания утвърдени заедно със съвета на Европейския съюз. Той съчетава инвестициите в зеления и цифровия преход и реформите в отговор на структурните предизвикателства в страната“

Унгария все още чака одобрение на своя план, което обаче се бави заради политиката на Будапеща по правата на хомосексуалните граждани. Премиерът Виктор Орбан обвини Брюксел, че умишлено блокира одобрението на средствата.

Помощите, отпускани по плановете, са част от безпрецедентен пакет от стимули на Съюза на обща стойност 800 милиарда евро, които ще бъдат разпределени между 27-те страни членки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Небесен

    4 3 Отговор
    Ние от половин година сме, без правителство за това няма и планове за нови кюлчета в чекмеджето на Бойко Великолепнии, а за Нидерланските фенери все още си нямат нов пръч за лгбти премиера и нямат планове

    Коментиран от #5

  • 2 Нямаме план

    5 1 Отговор
    щото не се знае кой ще спечели изборите и съответно ще сложи ръка на парите.
  • 3 Идва подмяната за съжаление🤔

    6 4 Отговор
    Да благодарим на Румен Радев и служебното правителство😂

    Коментиран от #10

  • 4 Лява ръка десен джоб

    4 2 Отговор
    Тва им е плана на нашенците управляващи.
    Кой да го състави тоя план като специалистите от министерствата са с познания и идеи на селска библиотекарка пред пенсия.
    Кака Мая ли или ония кавказеца или пичовете от служебното или пък кака Корни,а недай боже бате Бойко.
    Или Слави дето и той ни падна в очите само ще се чуе но няма и да се види,колко милиарда са влезли в държавата и тва ще е.
  • 5 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Небесен":

    Има уж някакъв план но баш Главанака го скри за да се прави на велик и уж без него нищо не може да стане
  • 6 Какъв план?

    2 3 Отговор
    Ние ще закриваме фалиралата държава. Тя и без това си е вече закрита. Един план само ще удължи агонията.
  • 7 Българин

    2 1 Отговор
    се наричам от Великата стара България и подаяния о евро...г... не ща ще ям и трева ама гащи няма да сваля
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЕС ис дед

    0 2 Отговор
    И кво излезе? Само ние и гордите холандци сме единствените опълчили се на Европейския съюз и не сме им искали подаянията и кредитите срещу спирането на енергетиката и приемането на закони изискващи всеки втори българин да е с интересна ориентация. Браво на генерал Румен Радев! Само така
  • 10 Последния Софиянец

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Идва подмяната за съжаление🤔":

    Точно така, за това евала на Румен Радев. Не знам нарочно ли е или не, но дано няма
  • 11 Да бе

    1 0 Отговор
    Странно. Борисов няма никаква вина, макар да имаше срок и Томислав мина на рядко...
  • 12 Каква Европа-гмеш

    4 1 Отговор
    Първо Брюксел бавно и мъчително ни съсипаха, каквато им беше и самата идея като ни "приемат при тях в по демократичния свят"
    Велико лицемерие!
    Нито са демократични, нито човеци. Създават проблем, после "спасяват"
    И така ни вкарват в някакви филми с планове за РВ. и ред простотии, наподобяващи ранно
    немско Порно с Т. Орловски и И. Сталер.
    Но днес този доходен филмов жанр е засенчен от всекидневно такова шоу от техните сестри и братя - политиците.
    Хора без грам морални норми на поведение. Но карат каруцата към тинята. Подиграват ни се и ни убеждават, че от Витоша по високо нема и от ЕУ ПО ДОБРО Нема! СПЕЧЕЛИХМЕ 6 оТ тотото, но никога няма да я получим, а само на хартия, която ако я потъркаш става като в онези стари времена с дефицита на тоалетната ролка.
    Така са пуделите на каишка! Зависими са на 100%$ от господаря.
  • 13 лют пипер

    2 0 Отговор
    Холандците са на светлинни години пред България,ние да му мислим. Ония са европейски връзкари. На нас ЕС не ни дава ни пари,ни ваксини,ни техника. Но ни съди в европейския си съд.
  • 14 Ъхъ да

    2 0 Отговор
    Ъхъ да. Представяме план за възстановяване от Кромида, от ЕС квикват "Ма вие не сте набодени!" и се почва едно гонение на хората с въоръжена с игли жандармеия, че едни милиарди трябва да се усвоят от едни наши хора...
Новини по държави: