Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 09:50 1 642 30

Италиански кораб спаси 65 мигранти, пътуващи с лодка от Либия

  • мигранти-
  • лодка-
  • средиземно море

Лодката с мигрантите станала неуправляема, след като двигателят й спрял, и е била забелязана от "Сийбърд", самолет за наблюдение на неправителствена организация

Италиански кораб спаси 65 мигранти, пътуващи с лодка от Либия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Италиански снабдителен кораб спаси вчера 65 мигранти, включително жени и деца, пътуващи от Либия за Европа с претъпкана, дървена лодка, предаде агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Лодката с мигрантите станала неуправляема, след като двигателят ѝ спрял, и е била забелязана от "Сийбърд", самолет за наблюдение на неправителствена организация, прелитащ над Централното Средиземноморие. Мигрантите на борда на лодката нямали спасителни жилетки и в крайна сметка били спасени в международни води от снабдителния кораб "Ассо 29", по молба на "Сийбърд".

Кораб на либийската брегова охрана пристигнал на мястото скоро след това, за да инспектира празната лодка. Обичайно нещо е за либийските власти да връщат двигателите на подобни лодки след спасителните операции. "Ассо 29" съобщи, че всички спасени, включително пет деца, са в добро здравословно състояние.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Резултата

    22 4 Отговор
    Капитана на кораба е за затвора!

    Коментиран от #23

  • 2 Браво

    22 1 Отговор
    Да живей!
    Те в Европа а ние отиваме в Африка.
    Ама ще поискат да се върнат по родините си места като опоскат всичко тук тия доктори, физици и инженери.

    Коментиран от #5

  • 3 Хилари Клинтон

    13 0 Отговор
    Дойдох ме, видях ме и тойумря. Кадафи
  • 4 един от многото

    9 1 Отговор
    Грешка , грешка , голяма грешка , както се пееше в една песен на Джанго Зе!
  • 5 гошо нереза

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Да Европа е пълно с имигранти, даже и стотици хиляди от България. У нас няма имигранти от Африка, Египет, Еритрея, Украйна, Полша...... Където има имигранти ли живеят по добре или в България, където няма имигранти? Нали в България няма имигранти, по твоята логика тука трябва да сме най богатите

    Коментиран от #9, #10

  • 6 ЕВРО НЮЗ

    18 0 Отговор
    И всичките са със зелени паспорти за извършена имунизация срещу КОВИД--19 и право на свободно предвижване
  • 7 Ганьо

    9 1 Отговор
    щеше да ги издави !

    Коментиран от #25

  • 8 стария моряк

    8 2 Отговор
    Навремето същите тези италианци извозваха либийци с шлешпове , уж на работа в Италия и когато брега се скрие , отваряха дъното на шаланите , правеха поворот и се връщаха за следващата група. Също така ги садяха от самолети в пустинята (по квадратно гнездовия метод). Така е изхвърлен и Омар Мухтар , чийто лик беше на либийските 10 динара. За нула време бяха ги смъкнали под 1 милион!
  • 9 ЕВРО НЮЗ

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "гошо нереза":

    Не бъркай колониални територии с държава.. Първо посети Полша и Унгария и виж как живеят без скакалци

    Коментиран от #11

  • 10 Независимо

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "гошо нереза":

    колко добре живеят е една държава, имигрантите я правят по зле.
    Особено тия от Африка и Близкия Изток.
    Цоцат помощи, размножават се и не работят.
    Правят банди, а някои на всичкото искат да си наложат техните религии и обичаи.

    Коментиран от #12

  • 11 гошо нереза

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "ЕВРО НЮЗ":

    Не ми давай пример с европейски държави като Полша, Унгария. Дай пример с България, ние как живеем без имигранти?

    Коментиран от #14

  • 12 гошо нереза

    2 17 Отговор

    До коментар #10 от "Независимо":

    Ама защо си мислиш, че богата Европа е по проста от нас и приема имигранти? Цоцат помощи? За да им дават помощи значи така трябва, нали не вземат от твоята банкова сметка и да им дават. Европа не мисли само за днес, тя мисли поне 100 години напред, ама ти няма как да разбереш с расисткото си мислене, мозъка ти отдавна е промит и мисли само за паничката си пред себе си

    Коментиран от #13, #17

  • 13 Богата

    14 2 Отговор

    До коментар #12 от "гошо нереза":

    Европа наистина е по-проста в това отношение.
    Виж статистиките в Швеция- изнасилвания, гангстерски войни, нещо което преди не са го имали.
    Дания вече не иска да приема емигранти от Африка и Близкия Изток.
    Идва им акълът в главата ама бавно.

    Коментиран от #16

  • 14 ЕВРО НЮЗ

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "гошо нереза":

    Както всички останали колониални територии.
  • 15 Перо

    12 0 Отговор
    Соросистки НПО-та се занимават с престъпна дейност,трансфер на мигранти. Трябва италианските власти да направят разследване на “откривателите” на кораба и се пристъпи към наказателно преследване,а не да искат разселване в други страни. Мигрантите да бъдат върнати до мястото на отплаване!
  • 16 гошо нереза

    1 14 Отговор

    До коментар #13 от "Богата":

    Европа без имигранти ще е както англичаните сега, затова казвам, че европейците не са прости, а мислят поне 100 години напред. Имигранта не е само да взема помощи, те имат деца, които учат в местни училища, университети, утре ще се влеят в икономиката на Европа. Не я мисли богата Европа, по разумно би било да мислим за бедна България

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Перо

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "гошо нереза":

    От такъв мигрантски материал остават потомствени паразити на социални помощи,на издръжка от местните данъкоплатци! Примери: Цяла Западна Европа,САЩ,Канада,Австралия!
  • 18 Много са умни ша знаЙш

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "гошо нереза":

    Ооо виждали сме я ние Европа как мисли напред в бъдещето, само се сети Първата и Втората световни войни. Половин Европа камък върху камък не са оставили само от ВСВ са избити 60млн. човека. Много далновидно и с поглед в бъдещето.

    Коментиран от #19

  • 19 балканджия

    0 6 Отговор

    До коментар #18 от "Много са умни ша знаЙш":

    Европа почва от Виенските порти
  • 20 Аватар

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "гошо нереза":

    Това,което пишете ,е социално инженерство в действие.Подменя се моралният и културен облик на Европа.Защото пришълците налагат своите морални и културни норми над европейците,подкрепяни от съответните законодателни промени.Докато "глупавото" допуска "дивото" в Европа за европейците няма перспектива.За справка вижте положението в ЮАР.
  • 21 Смех

    4 0 Отговор
    Европа мислела 100 години напред хаха то бе се знае след 50 години кво ше стане някой за след 100 знаели
  • 22 Костова

    4 0 Отговор
    Правилните емигранти се спасяват близо до африканските брегове. Там бродят кораби на които плащат неправителствените организации. Сега, за да има по-добър контрол над бизнеса, в авантюрата се включват вече и самолети на не правителствените организации. А онези емигранти, неправилните, които пристигат чрез Минск са измъчвани и сплашване в Литва. Така, де, има си тук организация и тарифи.

    Коментиран от #24

  • 23 Костова

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Резултата":

    Не така жестоко. Човекът просто си изкарва хляба. За всеки спасен емигрант си има определена сума . А на лодките пътуват предимно млади мъжаги със скъпи дрехи, професионално оформени прически и бради.

    Коментиран от #27

  • 24 възмутен

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Костова":

    Защо не ги допускат в Полша не всички мигранти искат във ФранциянИталия или Германия някои може да искат в Полша нали Полша е в ЕС къде е свободното движение и приемственост някои мигранти може да са си избрали Полшанзащо полските нацисти ги гонят и защо ЕСни ООН не им прави забележка?

    Коментиран от #26

  • 25 246

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ганьо":

    Там се въртят големи пари. Ганьо нямаше да го допуснат до софрата за спасители ,на която се разпределят финансите за енвазиятата африканци и азиатци към Европа.
  • 26 Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "възмутен":

    Полша и Литва строят огради на границата си срещу емигрантите. Придвижването на емигрантите към Европа не е спонтанно решение на самите емигранти . Не могат те да се ръководят от принципа да преминават от там, където е най-евтино и бързо. Има си организирани маршрути. Тези, които ги пишат за сега оставят Полша, България, Литва извън списъка на държави, които трябва да населят с емигранти.Разработват се така наречените ролеви игри. Знае се къде и кога ще се палне искрата и ще се изкарат мюсюлманите срещу християните. В тези ролеви игри може би е била заложена и авантюрата с короно вируса. А две седмици преди,, натравянето на Скрипал, точно в Солзбъри е протекло учение за борба против химически оръжия Такива,, съвпадения " в геополитическите събития много, човек просто трябва да си отвори очите.
  • 27 Идват за неначесаните

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Костова":

    Европееца блъска по 12 часа без почивка, а такива му оправят неверната!
  • 28 Дрю

    2 0 Отговор
    Ма , защо са ги спасили тия измекяри ? Да дойдат да ни е...т жените и да изнасилват . Затова ли ?
  • 29 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Това е добре отработена игра. Тръгват от либийския бряг, имитират авария, самолета на неправителствената организация ги "забелязва случайно", подава сигнал за бедстващи, италианските власти не могат да откажат след като са информирани и ето ти поредната порция жални и гладни тарамбуки на врата на европейската социална система. Това се знае и няма кой да му сложи край веднъж и завинаги. Ако зависеше от мен такива НПО-та нямаше да преживеят до края на месеца.
  • 30 Небесен

    3 0 Отговор
    До 150 години няма да има нито една чиста нация на Запада, целия Изток почти се е преселил и сменил населението, дори индианците остискаха и ги има но всички европейски народи ще изчезнат
Новини по държави: