Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 22:06 4 609 31

Путин обвини зеления преход за "истерията" на европейския енергиен пазар

  • русия-
  • владимир путин-
  • зелена енергия-
  • кремъл

Стопанинът на Кремъл призова за устойчиво развитие на нефтения, газовия и въглищния сектор и каза, че е важно това да не бъде пренебрегнато

Путин обвини зеления преход за "истерията" на европейския енергиен пазар - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във вторник руският президент Владимир Путин обвини прехода към зелена енергия и ниските инвестиции в добивната промишленост за "истериите и известната бъркотия" на европейските пазари, където цените на енергията се покачват рязко, съобщава Ройтерс.

Русия, която е водещ износител на нефт и природен газ, е изправена пред натиск да се ангажира с целта за "нетни нулеви емисии" преди Конференцията на ООН за изменението на климата (COP26), която ще се проведе през следващия месец в Глазгоу и има за цел да договори нови политики за борбата с изменението на климата.

Путин все още не е посочил дали ще присъства на конференцията.

На заседание на правителството във вторник той каза, че е жизненоважно зеленият преход да се осъществи гладко и критикува това, което той определи като "небалансирани решения" и "драстични стъпки".

"Виждате какво се случва в Европа. Има истерия и известна бъркотия на енергийните пазари. Защо? Защото никой не приема сериозно зеления преход", каза той.

"Някои хора спекулират по въпросите на изменението на климата, някои подценяват някои неща, някои започват да намаляват инвестициите в добивната промишленост. Трябва да има плавен преход", посочи още той.

Путин призова за устойчиво развитие на нефтения, газовия и въглищния сектор и каза, че е важно това да не бъде пренебрегнато.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    95 3 Отговор
    Прав е сега глобалистите от Америка контролират пазара на Европа, именно заради тях Германия се отказа от всичките си ресурси и ядрена енергетика за да угодяат на зелените истерии на Вашингтон
  • 2 ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ

    80 10 Отговор
    САМО СЪЮЗ С РУСИЯ,Е СПАСЕНИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ ДРУГОТО Е НЕЩО КАТО СЛУЧЕЯ С ТУРСКИЯ КОРАБА ВЕРА СУ НЕ ПОТЪВА НО И НЕ ИЗПЛАВА ДОКЪТО НЕ ИЗТЕГЛИ,РУСИЯ НЕ ИЗТЕГЛИ ЛИ БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА И САЩ ЩЕ НИ ПОТОПЯТ
  • 3 MAN

    79 5 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВ.
  • 4 Све

    69 5 Отговор
    Прав е
  • 5 Пако

    74 2 Отговор
    Само мъжете и нормалните мислят рационално,а не джендърите и обратните винаги са извратени в мисълта си.
  • 6 Анонимен

    69 2 Отговор
    Путин е прав , но глобалистките марионетки на власт в Европа имат една програма която им е заредена и те няма да се отклонят от нея ако ще целия континент да потъне в мрак.
  • 7 НИЯ

    58 6 Отговор
    СПАСЕНИЕТО НИ Е РУСИЯ. НЯМА КАКВО ДА СЕ ДЪРВИМ, АМИ ДА ПРЕД ПРИЕМАМЕ НЕЩО НЕЗАБАВНО

    Коментиран от #28

  • 8 Гост

    10 43 Отговор
    Анатолий! Има истерия на пазара, а не зеления преход е истерия! Лъжеш в заглавието, Анатолий! Ти си от онези, дето не могат да схванат за какво се пише в едно повествование. Типична болест на съвременното обучение. Или си завършил с Рабфак..... с една дума: ти си неграмотен!
  • 9 ело

    62 2 Отговор
    Мисля,че ако Путин остави " демократичният и цивилизованият Запад" една зима без енергоресурси ще " поумнеят" защото в дългите студени нощи ще имат много време да мислят. Само преди няколко години " дизоловият" двигател беше переспективен и многообещаващ който имаше широко приложение не само при товарните но и при леките автомобили .Изведнъж стана "Враг Номер-1 " от който човечеството трябва да се " отърве" тъй като емисионите норми са много високи.И всичко от Атомната да Газовите централи бяха обявени за "Врагове" които замърсяват атмосферата и емисионите норми при тях са високи и трябва непреено и то веднага да се мине на "Зелена електроенергия" не след няколко години - а сега само след броени дни и месеци.Беспорно е, че чакалите в Брюксел ще "поумнеят" .

    Коментиран от #11

  • 10 Аксаков - баща

    6 47 Отговор
    „Ах, как е тежко да се живее в Русия, в този смърдящ център на физически и морален разврат, на подлост, лъжи и злодейства”
  • 11 Землянин

    8 44 Отговор

    До коментар #9 от "ело":

    А ти как ще живееш без енергийни ресурси или забрави, че сме част от запада, а не от путинската кочина...
  • 12 Достоевски

    9 43 Отговор
    За руснаците :„Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи, само заради развлечението”

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Д. Петров

    2 18 Отговор

    До коментар #12 от "Достоевски":

    Ти им обра ченетата! ГА ГА ГА!
  • 14 Голям кеф

    35 3 Отговор
    Ама как само Путин ви го сложи.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 София

    25 1 Отговор
    Тук президентът на Русия е прав. След ваксинационната пропаганда пак изкараха от гардероба Грета - която ( без обида ) прилича малко на гущерче. Всичко се боядисва в зелено, грйн партий, грйн паспорт, грйн економи....правата на климата??? Да, но газта излиза от недрата на земята, петролът също, по - грйн от това има ли? Това са природни богатства от земята и трябва да ги използваме. То ест елита ще продължи да ги използва но без
    наше знание.
  • 18 Риналдю

    4 30 Отговор
    Това което става сега в Европа,е заради продажната,корумпирана левичарска европейска олигархия.Вкараха Европа в тежка енергийна зависимост от Русия,заради алчност.По време на Студената война Европа не изпитваше никаква нужда от руски газ,нефт или каквото и да било.Нямаше "потоци",харчеха пари и за въоръжение,а в същото време икономиките процъфтяваха и хората живееха добре.Не е дори заради "зелената енергия",а точно заради рушветите,които получават от Кремъл,за да разрешат на Газпром и Лукойл да се намърдат в Европа.Американците предупреждаваха многократно за тази опасност за сигурноста на Европа,но корумпетата в Брюксел бяха слепи и глухи.

    Коментиран от #21

  • 19 Щирлиц

    25 1 Отговор
    Природата не търпи празно пространство,затова Русия ще заеме мястото на световен лидер.Досегашните недоразумения,които се напъваха да се правят на мъже,да си гледат лгтбт-ейството.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Изперкел

    2 9 Отговор

    До коментар #18 от "Риналдю":

    Това го кажи на комсомолката от ГДР, Изперкел. Сигурно от тогава е била любовница на шпионина Путин.
  • 22 плевен

    11 0 Отговор
    Дори най запалените привърженици на Русия не смеят да вземат отношение към думата "въглища". А те са енергоресурси като всички други. Нуждаят се само от качествено пречистване, което е по силите на германските химици. Лошото е, че германците нямат интерес от това, защото техните залежи са изчерпани.
  • 23 Сатира на Хана

    15 2 Отговор
    СКОРО В КАУФЛАНД ЩЕ ИМА КУТИИ
    В КОИТО ДА СЪБИРАМЕ. ДАРЕНИЯ ЗА ОДЕАЛА ЗА
    ГЕРМАНСКИ БАБИ И ДЯДОВЦИ
    ....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Е това е вече друго

    9 2 Отговор
    Джохар Дудаев ти отговаря на нивото. Защо трябваше да намесвал Чехов и Достоевски.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 📌:) Бля

    4 0 Отговор
    🖤:)🏴‍☠️🇰🇭 За съжаление това е реалноста, докато Грета Тунберг, бла, бла, бла :) 🇰🇭
    Това е. :) бля
  • 30 📌:) Бля

    1 0 Отговор
    Петролната и Синьото Гориво са бавни постапателни Стратегически Сектори, при които бла, 🌸 бла, йо,🌸 йо ефект на Зелените и Тунберг Марксизъм са отговорни за това колко ще плащате за Газ, Нафта, и т.н.
  • 31 📌:) Бля

    2 0 Отговор
    “Зелените” нямат нищо общо с Америка, точно на оборот, Цялата Зелена Индустрия е Европейска Стратегия на Немция, бля :) 🃏🪆
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания