Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 08:42 1 398 3

Преговорите в Германия за ново правителство са протекли „много добре”

  • германия-
  • преговори-
  • правителство-
  • зелените-
  • социалдемократи-
  • християндемократически съюз-
  • ангела меркел

Ако завършат с успех, преговорите ще оставят консервативния блок на Меркел в опозиция

Преговорите в Германия за ново правителство са протекли „много добре” - 1
Снимка: Shutterstock

Левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП) и две по-малки партии заявиха, че следващата седмица ще задълбочат преговорите помежду си за сформиране на ново правителство, на фона на изразената готовност от председателя на Християндемократическия съюз (ХДС) Армин Лашет да се оттегли от лидерския пост в партията си след изборната загуба, предаде Асошиейтед прес.

Генералният секретар на пробизнес ориентираната Свободна демократическа партия (СвДП) Фолкер Висинг каза, че първият кръг от преговори между неговата формация, социалдемократите и "Зелените" е протекъл "много добре". Неговият колега от партия "Зелените" Михаел Келнер каза пред журналисти, че това е бил "един добър ден" на преговори, предаде БТА.

"По време на преговорите имах усещането, че можем да създадем нещо заедно", каза генералният секретар на ГСДП Ларс Клингбайл. Никой от тримата не разкри подробности от преговорите, които, ако завършат с успех, ще оставят консервативния блок на Меркел в опозиция, след като консервативната канцлерка се задържа 16 години начело на най-голямата икономика в Европа, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    4 1 Отговор
    Международна група от учени, в това число и от Университета Северна Каролина и Уханския институт по вирусология, са планирали създаването на нови коронавируси, които не са съществували в природата още преди пандемията от COVID-19, съобщава британският вестник The Daily Telegraph. В заявлението, според експерт, чиито думи са цитирани от The Daily Telegraph, се говори за намерението да се създаде вирус „с нова, несъответстваща на нищо досега генна последователност“.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: