Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 12:00 1 973 8

Байдън vs. Тръмп - войната продължава

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • капитолия

Демократът блокира нов опит на своя предшественик да лиши Конгреса от документи за атаката срещу Конгреса от 6 януари

Байдън vs. Тръмп - войната продължава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън блокира втори опит на своя предшественик Доналд Тръмп да попречи на Конгреса да получи поисканите документи във връзка с разследването на базредиците в Капитолия, съобщи VoA. Байдън разпореди и последният пакет документи да бъде предаден на законодателите.

Официалният представител на Тръмп Тейлър Будович засега се въздържа да коментира случая.

Припомняме, специална комисия на Конгреса разследва атаката на привърженици на Тръмп срещу Капитолия на 6 януари, която целеше да попречи на утвърждаването на Байдън като президент на САЩ.

По-рано през този месец Байдън блокира първия опит на Тръмп да лиши комисията от достъп до документи, свързани със събитията от 6 януари, след което експрезидентът се обърна към съда.

И в двата случая Белият дом заяви, че Конгресът трябва да установи обстоятелствата, довели до "най-сериозната атака срещу обект на федералното правителства от времената на Гражданската война досега".

С оглед на спешността на искането на законодателите да получат необходимите документи, Байдън нареди на службата по архивите да предостави документите 30 дни, след като Тръмп е уведомен за това искане, ако междувременно не се намеси съдът.

Освен това комисията иска да изслуша свидетелските показания на редица лица, включително високопоставени сподвижници и съюзници на Тръмп. Сред тях е Стив Банън, който отказа да се яви в Конгреса - така той рискува да му бъде повдигнато обвинение.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожелание

    26 1 Отговор
    Да сменят по редовно памперсите на бай издън ,4е вси4ко умириса !!
  • 2 Дългият

    3 17 Отговор
    Нека всички документи бъдат представени на Съда и да се види кой крив кой прав...Защото тукашните плюнчовци сравняват метежа на Тръмп с митинга на Навални...и казваха че всичко е еднакво...Господи слез и си прибери вересиите...

    Коментиран от #4

  • 3 Ангел лудия

    16 0 Отговор
    тази Склероза , ще запали някоя Война
  • 4 Кои документи

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дългият":

    които са ги сътворили джендърите след като взеха властта с изборни манипулации?Тези документи ли?!
  • 5 Ддддддд

    13 0 Отговор
    Айде бе-бутайте я тая кочина и да се свършва с тоя жалък американски цирк -наречен САЩ...Че дотегнахте на целият свят ...
  • 6 Тръмпи

    7 0 Отговор
    не въведе извънредно положение като се разбра за пладнешката подмяна на вота. Имаше законно основание, но защо не го напави той си знае. Сега ще му е много, много трудно.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Е не може

    0 0 Отговор
    Тръмп не би устоял на газова атака от Байдън ! Камила трябва да го предупреди !