Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 15:00 4 105 36

Ердоган обясни решението да не отиде на конференцията в Глазгоу

  • турция-
  • среща-
  • реджеп ердоган

Обяснение на турския премиер

Ердоган обясни решението да не отиде на конференцията в Глазгоу - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският държавен глава Реджеп Ердоган обясни решението да не отиде на климатичната конференция в Глазгоу, съобщи ТАСС.

Става дума за протоколите на Великобритания. Страната е била уведомена за условията на турската делегация.

От там обаче не са гарантирали желанията за охрана. Ердоган се завърна в Турция.

Той обяви, че е имало стандарти за охрана, на които е настоял. Подобни стандарти важат за повечето висши представители при пътувания.

Условията са били обсъдени. В последния момент обаче е било заявено, че те няма да бъдат изпълнени.

Това е накарало Ердоган да се върне в своята страна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евтини извинения

    25 28 Отговор
    Той е тежко болен, очевидно е.

    Коментиран от #24

  • 2 Амнезия

    25 6 Отговор
    За охраната,биха се договорили.Но има
    нещо, което дразни Албиона.Там по
    протокол се работи,спрямо протокола
    на кралицата и друг протокол да се
    налага не се допуска.Кралство сър.
  • 3 Последния Софиянец

    19 23 Отговор
    Лъже яко!
  • 4 Нов

    33 10 Отговор
    Няма ги още,Китай и Русия и падишаха се сравнява с тях.

    Коментиран от #28, #32

  • 5 Причината

    21 25 Отговор
    Англия има държавно споразумение със Съединените щати за екстрадиция на издирвани лица. Бодигардовете на Ердоган са издирвани за побой на цивилни по време на посещението при Тръмп във Вашингтон. Те нападнаха демонстранти, протестиращи срещу зверствата срещу кюрдите. Американски съд наскоро поясни, че те трябва да бъдат съдени. Ако отидат в Англия, ще бъдат арестувани. Това ще бъде голям скандал за Турция. Ердоган, въпреки всичките си усилия, не успя да им осигури неулавянето от британците, колкото и да се опитваше, и така реши да бъде единственият от 120-те лидери, които ще пропусне срещата.

    Коментиран от #13

  • 6 незнайко

    45 10 Отговор
    Не е болен. Иска да им докаже, че не са прави в тяхната политика спрямо Турция и понеже са водеща сила в техния регион не му пука за англичаните !!! Така или иначе няма да ги приемат в ЕС !!!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Наблюдател

    10 19 Отговор
    Прави се на интересен.

    Коментиран от #10

  • 8 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Коментара е към пост номер 1 .
  • 9 Кака Мара

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Великобритания също не е в ЕС . Ми Незнайко си и не го показвай.
  • 10 зеленочорапчик

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    И аз искам да се правя на интересен, но не ми дават господарите
  • 11 не може да бъде

    22 4 Отговор
    Каквото и да е решението на Ердоган,той всъщност печели от отказа-конференцията се оказва една говорилня,напразно загубено време!
  • 12 ZDF

    5 15 Отговор
    Близо две трети от турските гласоподаватели смятат, че правителството на президента Реджеп Тайип Ердоган върши лоша работа в икономиката, според анкета на Avrasya Araştırma. Голямо мнозинство от избирателите искат предсрочни избори, като в същото време вярват, че всеки друг опозиционен лидер би се справил по-добре в икономиката. Бившият министър на икономиката Али Бабаджан, който ръководи опозиционната Партия на демокрацията и прогреса (DEVA), би свършил по-добра работа в икономиката от Ердоган, твърдят 63,4% от анкетираните. Самият Ердоган обаче настоява за своя икономически експеримент, наричайки народното недоволство лъжа, както пише днес Financial Times, разкривайки отговора на турския президент на релевантен въпрос на член на неговата партия. "Лъжеш. Аз познавам пътя по-добре от теб", каза Ердоган ядосано, когато беше попитан от член на неговата партия за въпроса, според Лора Пител от FT. "Убеден съм, че някои в партията и правителството преувеличават проблемите."
  • 13 Глупости на търкалета

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "Причината":

    Ако е това причината спокойно може да смени телохранителите. Освен това американският съд отдавна свали обвиненията срещу тях.

    Коментиран от #15

  • 14 Голяма паника

    8 20 Отговор
    В други новини, Ердоган вчера помоли Макрон и Байдън да не продават оръжия в Гърция. Със сигурност този ..безстрашен и смел турски лидер предпочита гърците боси, точно както намери кипърците, кюрдите и либийците, своя „непобедим“ аскер когато нахлу. XaXaXa кьопек до последния момент!

    Коментиран от #18, #22, #23, #29

  • 15 само че

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "Глупости на търкалета":

    грешиш, той не вярва на другите, страхува се от убийство и разкриване на тайни. а американците ги търсят, това е факт.

    Коментиран от #16

  • 16 Не си запознат

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "само че":

    Отдавна обвиненията са снети.
  • 17 Кьопеците лаят

    8 2 Отговор
    А керванът си върви 😂😂😂
  • 18 Турска работа

    5 8 Отговор

    До коментар #14 от "Голяма паника":

    Чавушоглу едва вчера отговори на протестите на Лавров, че не е въпрос на Турция дали турските оръжейни системи, които тя продаде на Украйна, убиват руснаци. Значи, голямо постижение е да си по-нагъл от сиганите.
  • 19 До #13 и #16

    3 7 Отговор
    19/10/2021

    "С окончателно и единодушно решение Апелативният съд на град Вашингтон отхвърли искането на Турция за преразглеждане на решението си за насилието срещу кюрдски протестиращи през 2017 г. от служителите на реда от охраната на Реджеп Тайип Ердоган. Инцидентите се разиграха извън резиденцията на турския посланик, а охраната на турския президент освен в нападения срещу мирните протестиращи, участваха и в сблъсъци с персонала на американската тайна служба. На първа инстанция Вашингтонският окръжен съд постанови, че критериите за имунитет не са спазени. Впоследствие, след турската жалба, тримата съдии от Апелативния съд, които разгледаха делото, стигнаха до същия извод. Въпреки това Турция реши да изчерпи всички правни инструменти, с които разполага, като поиска всички 10 съдии от Апелативния съд да преразгледат решението. Но и този път Турция нямаше късмет." Неслучайно ви наричат будалите от Анадола. Вярвате със затворени очи, каквито и глупости да ви говорят в Турция. Имам още една новина за вас. От петък. Определена е начална дата за процеса на Halkbank, за който също трябва да ви е казано, че е приключил.
  • 20 Честименски

    4 17 Отговор
    Аха, искал е пак ескорт от 40 автомобила като на Байдънчо, ама са му обяснили кой е той-всъщност бай никой и си е подвил куйрука.

    Коментиран от #21

  • 21 Hdhdh

    21 5 Отговор

    До коментар #20 от "Честименски":

    Българите са хасъл бай никой, без икономика,без суверенитет,без образование,без болници,без училища,без енергия,без армия,без отбрана, а и скоро ще останем без българския лев. Отговорът ми изчерпателен ли е сънароднико.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Велика Пуйка

    6 11 Отговор

    До коментар #14 от "Голяма паника":

    Турчинът, освен от гърците, се страхува от кипърците и израелците. Ердоган каза на Макрон, че Турция няма да присъства на конференция за Либия, ако в нея участват Гърция, Република Кипър и Израел.
  • 24 Судоку

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Евтини извинения":

    Вчерашни изявления на Ердоган: На срещата с Байдън не обсъдихме Източното Средиземноморие. Днешни изявления на Ердоган: На срещата с Байдън обсъдихме Източното Средиземноморие. Утрешни изявления на Ердоган: Кой е Байдън и къде е Източното Средиземноморие?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хъш

    4 5 Отговор
    Ердоган-на,сран
  • 28 Apol

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нов":

    Скоро нещо повече ще бъде
  • 29 Упадък

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "Голяма паника":

    Ердоган до Макрон...Не продавайте оръжие на Гърция, те нямат пари, никога няма да платят. Дори в селско кафене след 15 ракии не чуваш такава детска глупост. Очевидно е, че отчаянието е огромно.

    Коментиран от #31

  • 30 Гръцки Псоли

    4 7 Отговор
    Ердоган боли. Образът се появява ясно пред мен. Ердоган обляга глава на рамото на Макрон, хленчи, реве, крещи. Гръцките са големи.
  • 31 Куранага Сан

    7 8 Отговор

    До коментар #29 от "Упадък":

    Ерпосрания всъщност е бесен на договора, подписан м/ду Гърция и Франция, а договорът, м/ду САЩ и Гърция му го спусна като брус в торбичка. Гърция има зад себе си ЕС и САЩ, докато Турчалята са на пракрика сами и в изолация. Тези дни и на Путин му кипна л..ото след ударите на украинските дронове. Така че се задават интересни времена за комшиите. А за икономиката ич няма и дума да отварям, гледам че днес лиретката пак се сурнала на долу. А пък да си тръгне така бързо, със скоростта на дивопрасе..Бай Дън му е набивал кабелите като на млад кашик преди клетва...

    Коментиран от #34

  • 32 Анонимен

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "Нов":

    Османската империя е граничела 6 века на три континента, така че има защо да се сравнява с която и държава .

    Коментиран от #33

  • 33 Ататурк

    4 7 Отговор

    До коментар #32 от "Анонимен":

    Османската империя умря момче. като римската империя персийската империя империята на инките и така нататък. продължавай с живота си.
  • 34 5иция

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Куранага Сан":

    Срещата между Ердоган и Баидън било планирано да продължи само 20 минути но те продължили да си говорят повече от ЕДИН час 1h 05m.
  • 35 Под феса има Ум

    4 0 Отговор
    Че какво да прави Ердоган там в Глазгоу!!! Той климата се влошава от най - индустриализираните държави, те да му мислят! Като нямат наяване.........
  • 36 Мендоса

    0 1 Отговор
    Говори се за сериозно онкологично заболяване!
Новини по държави: