Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 18:21 6 700 25

Борис Джонсън: На света му остава една минута до полунощ!

  • климат-
  • глобално затопляне-
  • борис джонсън

Британският премиер обеща Лондон да отпусне допълнително 1 милиард паунда през следващите четири години в помощ на развиващите се държави

Борис Джонсън: На света му остава една минута до полунощ! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световните лидери се събраха в шотландския град Глагзоу за срещата на върха за климата. Форумът се провежда на фона на предупрежденията на учените, че държавите не правят достатъчно за ограничаване на вредните емисии в атмосферата.

Символичният домакин - британският премиер Борис Джонсън, заяви метафорично, че на света му „остава една минута до полунощ“ що се отнася до борбата с климатичните промени.

"Човечеството отдавна пренебрегва часовника на изменението на климата. На света му остава една минута до полунощ на този часовник на Страшния съд и трябва да действаме сега", каза британският премиер Борис Джонсън на церемонията по откриването.

На събитието обаче не присъстват лидерите на някои от най-големите замърсители в света като китайския лидер Си Дзинпин и руския президент Владимир Путин.

Говорейки пред Би Би Си, докато световните лидери се събират в шотландския град Глазгоу за Конференцията на ООН за климатичните промени, Борис Джонсън изтъкна, че е нужно да се пристъпи от „намерения към действия“. Той допълни, че според него тази среща е „критичен момент“ и че все още има несигурност какъв ще бъде крайния резултат.

За първи път британският премиер потвърди, че не иска да види разработването на проекта за нова каменовъглена мина в графство Къмбрия.

Борис Джонсън обеща да отпусне допълнително 1 милиард паунда през следващите четири години в помощ на развиващите се държави. Правителството по-рано бе критикувано за орязването на помощите за чужбина тази година. Властите вече признаха, че развитите икономики няма да изпълнят напълно обещанието си от 2009 година да заделят годишно по 100 милиарда долара за по-бедните страни да се борят с климатичните промени.

Загрижеността на Борис Джонсън за изхода от форума в Глазгоу бе споделена тази сутрин от външния министър Лиз Тръс. Тя каза за „Скай нюз“, че очаква много напрегнати преговори между световните лидери с твърде неясен резултат.

По повод на отсъствието на лидерите на Китай и Русия Тръс заяви, че двете страни са изпратили високопоставени делегации на срещата.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя по рождение

    37 5 Отговор
    е разрошен от ядрения взрив и все е на една минута от полунощ,пфу!

    Коментиран от #8

  • 2 Кеф

    40 4 Отговор
    Нищо нема да стане Планетата ще изчисти бок луците които се размножават като де бил и заедно с дондуркащите ги левундери защото съществуването им противоречи на природните закони и после ще има повече ресурс и Земя за нормалните.
  • 3 123

    15 3 Отговор
    Една минута до идването на Антихриста.
  • 4 NikNay

    48 2 Отговор
    Офффф , стига бе ! Пак готвят някакви мушенгии за да дърпат пари от крайния потребител ! Лакомията ще затрие света а не "климатичните" промени ....

    Коментиран от #17

  • 5 Да пази

    32 2 Отговор
    ГОСПОД от такова спасяване!
  • 6 Той

    26 2 Отговор
    Бог се е погрижил и създал автоматичното почистване на замърсителите
  • 7 Историк

    19 0 Отговор
    "Две минути до полунощ""...Айрън Мейдън❤
  • 8 Рошко

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя по рождение":

    То не случайно и баба му от фъкингдам и всички покрай нея са с шапки, щот са като ритнсти зелки в главата
  • 9 Курбанколи Пардимагомедов

    35 1 Отговор
    Айде сега тези които мислят, че тазиконференция се е загрижила за вашето ина вашите деца добруване вдигнете ръка.Няма вдигнати ръце.Сащо ли?
  • 10 Историк

    19 1 Отговор
    Брях,тоя както е изтипосан на снимката с тая вдигната ръка-гаче ли Фюрера видях..
  • 11 ⚜️Просветен⚜️

    27 2 Отговор
    Чорлав папагал ! Света си е добре! На измркярите с ниски вибрации им остава една минута до страшния съд! За това са изумели всички лидери , защото знаят от коя страна на бариерата са!
  • 12 Амнезия

    22 2 Отговор
    Всичкото гащник там,мълчат за ядрените разузнав. ракети,които обикалят нонстоп и проветряват озона.
    Ако спрат да се събират тези плужеци
    десет години,човечеството ще започне
    да диша чист въздух.
  • 13 Швецка Тройка

    22 0 Отговор
    Зелените психотерористи в действие, клоуни
  • 14 бончо

    17 1 Отговор
    празни приказки
  • 15 Ами ...

    16 0 Отговор
    При комунистите строи ме "светлото бъдеще". С тези- ще спасяване планетата. Омръзна ми от глупостите.
  • 16 Iviviv

    20 2 Отговор
    Народ който се напива с бира не може да дава акъл на народ който изтрезнява с бира. Аре....
  • 17 Феликс Дж

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "NikNay":

    Пфу - кумунист. Иронично е. За съжаление си напълно прав и това е без оглед на идеологията.
  • 18 Събрали сме се тук в Глазгоу

    12 1 Отговор
    да пофилософстваме за съдбата на кита, лютичето и пъдпъдъците, щото едни хора имат инвестиции в перките и трябва да се изплатят, а и трябва претекст за нови заеми от банките.
  • 19 абе

    9 0 Отговор
    С такива идиоти кат теб Борка гепили лостовете на управлението и минута му е много на Света. Примерно на колко места по Света твоята страна хвърля бомби и сее снаряди и това как се отразява на климата , защото той сега е темата , да не повдигам въпроса и за други неща.
  • 20 Сид Вишъс

    6 1 Отговор
    Този Джонсън е плагиат.Взел е заглавието от една жестока песен на Айрън Мейдън, ,,Two minutes to midnight,, !Хапльо.
  • 21 Тоз пък

    5 0 Отговор
    Се спуква да преиграва с тия маски по снимки и видеа, голям комик
  • 22 Костова

    2 0 Отговор
    Стайков да си свери часовника относно вредните емисии, които изхвърля в атмосферата Русия. Не, просто е несериозно да сложи в един кюп Китай и Русия.
  • 23 Българин

    4 0 Отговор
    Турчин смотан
  • 24 Двааа

    1 0 Отговор
    МНОГО ДОБРЕ СМЕ ЗАПОЗНАТИ С ДВОЙНИЯТ АРШИН НА АНГЛОСАКСИТЕ ,РУСКИЯТ ГАЗ ,КОЙТО ИЗЛИЗА БЕЗ ДА ИЗИСКВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ХИМИКАЛИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ШИСТОВИЯ ГАЗ НА АМЕРИКАНЦИТЕ Е ОБЯВЕН ЗА "МРЪСЕН ",А ШИСТОВИЯ БОКЛУК НА КРАВАРИТЕ ,КОЙТО ЗА ДА ИЗЛЕЗЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ МНОГО ВРЕДНИ ХИМИКАЛИ И ВЗРИВОВЕ СЕ ЛАНСИРА НА СЕЕТИВНИЯ ПАЗАР ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПИШМАН ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ,АМАН .
  • 25 Ам гъл

    1 0 Отговор
    Платените Рекламни Статисти. Така Обявиха навремето такива ДЕБИЛИ като Тони Блеар, че Света вече трябваше да е Свършил. Само дето нещо Ледниците НЕ искат да се топят а даже се Увеличават, CO2 е Газа на Живота щото го Ядат Разстенията и го превръщат в КИСЛОРОД. Та Вярвате ли в Съвпадения :Вируси, Ваксини, Зелени сделки, Джендъри, ГМО, Инфлация. Е Време е за Отговор от ЧОВЕКА иначе няма да го Има.
Новини по държави: