Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 09:45 6 401 36

Китай: САЩ се преструват на глухонеми за инцидента с ядрената подводница

  • сащ-
  • китай-
  • подводница-
  • кънектикът

На 7 октомври Пентагонът съобщи, че по-рано атомната подводница "Кънектикът" се е сблъскала с неизвестен обект по време на мисия в Индо-Тихоокеанския регион

Китай: САЩ се преструват на глухонеми за инцидента с ядрената подводница - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай определи като недостатъчни резултатите от разследването относно причините за инцидента с американската атомна подводница USS Connecticut в Южнокитайско море в началото на октомври, съобщава RT.

Коментирайки установените факти от страна на американските експерти, които твърдят, че подводницата се е сблъскала с неизвестен подводен обект, говорителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин заяви, че Съединените щати "продължават да се преструват на глухонеми" и настоя Вашингтон да обясни подробно обстоятелствата около произшествието.

Неколкократно изразихме сериозните си притеснения поради инцидента и настояхме САЩ да проявят отговорност и да предоставят подробно и задоволително обяснение на международната общност и на страните от региона, подчерта той.

Китай вече настоя за отговори по отношение на инцидента, за който не беше съобщено веднага и при който пострадаха няколко души от екипажа на подводницата.

На 7 октомври Тихоокеанският флот на САЩ съобщи, че на 2 октомври атомната подводница "Кънектикът" се е сблъскала с неизвестен обект по време на гмуркане в Индо-Тихоокеанския регион, никой от екипажа не е получил животозастрашаващи наранявания и ядреният реактор не е повреден. Инцидентът е станал в Южнокитайско море.

Според китайски анализатори мястото на катастрофата е било източно от островите Сиша (Параселски острови). Подводницата, смятат анализаторите, може да е тренирала прехващане на китайски подводници по маршрута на ударната група на самолетоносачите на ВМС на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истината е

    110 6 Отговор
    ТЕ СЕ ПРЕСТРУВАТ ,НО ЗАД ПРЕСТРУВКАТА СЕ ТАИ МНОГО СТРАХ!!!! ДА НЕ ЧУЕШ ВРАГА И ДА НЕ ГО ВИДИШ СИ Е ГОЛЯМ УЖЯС И СТРАХ.
  • 2 Рошко

    104 9 Отговор
    То краварите кога не са се правели на глухонеми

    Коментиран от #15

  • 3 Лети ли рапторчето?

    83 10 Отговор
    Не им бачкат радарите на говедарите това го знаят и малките деца в градините!

    Коментиран от #6, #13, #14, #22

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    85 5 Отговор
    Неизвестният обект прибрал ли се е в неговата база ❓ Какви щети е понесъл ❓
  • 5 КОНТРАТА

    80 3 Отговор
    Не повредена затова я изтеглиха на буксир във Виетнам!
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    61 3 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    Според навигацията едни май бяха в Сахара ‼️
  • 7 цербер

    56 4 Отговор
    Казаха,че подводницата се е блъснала в голяма подводна скала,която не е била нанесена на подводните карти.

    Коментиран от #11

  • 8 Капитан Немо

    68 0 Отговор
    Ще трябва да карам Наутилус на тенекеджия след катастрофата с Янките.
  • 9 Муаха-ха-ха-ха...

    43 3 Отговор
    Тя кочината е осеяна с ПараСелски островчета.
  • 10 Янки дудул

    51 1 Отговор
    На тоя пияница Аквамен ще му вземем книжката.
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    50 1 Отговор

    До коментар #7 от "цербер":

    Прилепите явно си ходят с карти ‼️
  • 12 Жоро

    38 1 Отговор
    Нищо ново след края на студената война
  • 13 русия мижитурки

    7 72 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    Не гледай мощния ВМС на света,а си гледах руската кочина където нямат никакви ВМС !!!

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Nostromo

    10 61 Отговор
    Kитай какво се прави на велика сила с 400 ядрени заряда и неколко копия на Украински самолетоносач и армия от 3 милиончета играе покер без да познава картите Коминдана търси спасение от разпадане и гражданска война чрез създаване на външен враг....Сталински подходи без външен ефект само по голямо мачкане на своя народ те затова са толкова много използват Китайски презарвативи...

    Коментиран от #30

  • 17 ошибка

    6 55 Отговор
    Кое не им е ясно на жълтурите.Подводницата е претърпяла удар с подводна скала , но е успяла да се придвижи до американската база Гуам за поправка.Чак и фантазията на тукашните червени чугуни започна да извира

    Коментиран от #18, #29, #32

  • 18 БАЙ Х@Й‼

    48 1 Отговор

    До коментар #17 от "ошибка":

    Ами не им е ясно , как в XXI век тази подводница се движи от САЩ до Китай без да "ВИЖДА" какво има пред нея ‼️

    Коментиран от #20

  • 19 Подводничаров

    33 2 Отговор
    Нашата българска атомна подводница никога не може да се блъсне, защото се движи с 200 км/ч, а екипажа си хапва суджук, първо, второ и десерт! Капитан на подводницата е Бойко Борисов, когото шеговито наричат “Фончо I” (Фончо Първий!)…
  • 20 Много лесно

    25 0 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ Х@Й‼":

    Минала е напряко под Европа.За кратко е изплувала в Черно море да си поемат тюлените въздух и пак под вода под Кавказ,Хималаите,заобикаляйки Афганистан са се опитали да изплуват край Тайпе.
  • 21 Бесен Язовец

    33 1 Отговор

    До коментар #13 от "русия мижитурки":

    Щото няма ВМС РФ затова ли сороснята треперите? От толкова треперене сороснята почна чак планета да подгрява от вибрациите дето отделя!
  • 22 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лети ли рапторчето?":

    И уличните кучета да наясно.
  • 23 ген Столти

    22 0 Отговор
    Истината е една, анериканската подводница се е блъснала във Великата все още недостроена китайска подводна стена.Един китайски подводен зидаро-мазач е с рана на главата, лекарите са оптимисти за неговото здраве.
  • 24 mi6osp

    23 0 Отговор
    Подводницата е тип Сиивулф- свръх скъпа и свръхтиха. Вероятно е била на тайна разузнавателна мисия в спорните води около новите китайски острови, за да записва новите китайски подводници, които Китай бълва с непостижима за други държави скорост. Такива мисии се изпълняват с изключени ехолоти, като се разчита само на подробните карти на морското дъно. Интересно е, че на появилите се снимки се вижда, че е налице силен удар, разрушил носа на подводницата вляво от горе до долу.

    Коментиран от #34

  • 25 Землянин

    2 24 Отговор
    Родните ошанки във възторг, след ден два, като замирише на вагнерско печено в Донецк и Сирия, пак ще плачат 🤣

    Коментиран от #27

  • 26 6A13TT

    17 1 Отговор
    Макак така, това е страната на най-голямата демокрация, гласност и плурализъм. Ако не са казали нищо, то значи няма нищо за казване. В никакъв случай не крият нищо.
  • 27 В Донецк

    16 2 Отговор

    До коментар #25 от "Землянин":

    миришеше на Блек уотърско печено на летището!Още ви стържат от там!

    Коментиран от #28

  • 28 Землянин

    1 25 Отговор

    До коментар #27 от "В Донецк":

    Ем не позна, аз се имам за българин за разлика от вас продажните червени невменяеми русопитеци...

    Коментиран от #36

  • 29 Сори

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "ошибка":

    Те американските подводници не са снабдени със сонари. Те постоянно излизат над водата и се потапят отново за да могат гребците да си взимат въздух. А под вода се ориентират с апаратура тип шнорхел. Не говори дебилизми от официоза на департамента, че там са кой от кой по тъп.
  • 30 До Ностромо

    19 4 Отговор

    До коментар #16 от "Nostromo":

    Откъде извирате,толкова уникално неграмотни бе? От ден на ден,поголовието ви нараства тревожно.Какви три милиона армия,какъв укро самолетоносач? А с " Коминдана" направо къртиш мивки? Изобщо знаеш ,какво е" Гоминдан" кога е създаден,през кой период? Давай да се правя на всезнайко.И всезнайкото дори знае,колко ядрени заряда(?) има Дракона.Ти имаш ли реална представа,че в момента дори руснака се съобразява с тяхната мощ.Свръх сила, която може сама да унищожи планетата за часове,но знае реалните възможности на КНА, нейните технологични възможности,и необятни резерви от великолепно подготвени резервисти,на много по високо ниво от всички платени армии.Дракона само за денонощие е в състояние да мобилизира,оборудва напълно -70-80-100 милионна армия.Полиран,та чак хлъзгав!

    Коментиран от #31

  • 31 Ерец

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "До Ностромо":

    Има обаче едно “петно “ в историята на Китайската Народно-освободителна Армия , което не може да се изтрие. Според военноисторически хроники на бившата Японска армия , погледнато по всички фронтове през ВСВ най - много дезертйори е имало в Китай !!!
  • 32 Виж ся

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "ошибка":

    Скала, плато, дол и други подобни не са подводен обект, а част от околкостта (природата). Обект се нарича нещо, което моде да се придвижва самостоятелно. За да не се случва това, си имат една тумба локатори и още две тумби локаторчици. Просто са тотални и безхаберни неграмотници.
  • 33 Минувач

    7 0 Отговор
    Инцидент доста красноречив за подводниците им. Блъснали се в нещо дето не го видели!!! Разбирасе до колкото е вярно, като се знае че всички военни лъжат и "окото им не мигва"! Точно пък китайците да се жалват дето са с хилядолетни традиции в лъжите...
  • 34 Borislav Popov

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "mi6osp":

    точно казано,подводницата е клас Сиивулф и основната им задача е шпионаж,въоръжени единствено с торпеда и ракети томахоук са лесна плячка,предимството им е,че са тихи,но са само 3 на брой
  • 35 стария моряк

    7 0 Отговор
    На вахта е бил помощника на "Вера Су"!
  • 36 Продажниче

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Землянин":

    алкохолно си ти!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания