Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 17:50 2 944 9

Покушение над сина на убит президент

  • хаити-
  • президент-
  • син

Наследникът на Йовенел Моиз избяга в Канада

Покушение над сина на убит президент - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-големият син на убития президент на Хаити Жовенел Моиз Йоверлен заяви, че в деня на нападението срещу резиденцията на държавния глава също е бил опитан. "Бях придружен от жена ми, дъщеря ми и лоялни служители. Всички попаднахме в засада, но се измъкнахме живи и здрави благодарение на охраната. Имам информация за случилото се през нощта на убийството. Няма да го публикувам", каза той в неделното радио Metropole.

След убийството на президента синът му заминава за Канада.

На 7 юли Моиз беше смъртоносно ранен при атака срещу резиденцията на държавния глава, а съпругата му също получи огнестрелни рани. По-късно властите съобщиха, че престъпната група включва 26 колумбийски граждани, някои от които вече са арестувани. Общо по делото за убийството са задържани над 40 души. Президентът беше погребан на 23 юли в град Кап-Хаитиен в северната част на републиката.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    8 5 Отговор
    Предполагам този син с какви богатства е избягал!? Има ли поне един наследник, бивш или настоящ диктатор избягал без пари и скитащ се немил недраг сред "западните си приятели"

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Раданч Татлъту

    3 0 Отговор
    Сгоотвили са го като Иванчева?🐵👧🤡🥳👍

    Коментиран от #8

  • 3 Чудно

    13 2 Отговор
    защо се премълчава факта,че има и двама американски граждани от групата на атентаторите?!
  • 4 Пучо Капучо

    11 1 Отговор
    ...също е бил опитан. Как пишете тия статии, мистерия...направо и аз станах опитан.
  • 5 Отряд1

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "????":

    Tи защо гледаш в чуждата паничка?

    Коментиран от #7

  • 6 Леле

    10 3 Отговор
    ако бяха Петров и Баширов щеше да има 274 поста за РФ, Путин и убийците комунисти! Но понеже с убийците има граждани на ФАЩ тук е гробна соросоидна тишина!
  • 7 ????

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Отряд1":

    Защото си спомням за една мин председателка на Индонезия с хилядипочитателка обувки, за един на Иран от преди 50 години, които изведнъж се оказаха в САЩ.
  • 8 Алфа Вълкът

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Пожелавам на теб и всеки който защитава тая грозотия, като яде супа, манджа да си представя, че е направена с мазгата ѝ!
  • 9 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "????":

    Нямало е няма и да има