Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 14:54 3 513 18

Българи убили враг на Путин

  • борис березовски-
  • березовски-
  • русия-
  • великобритания-
  • килъри-
  • владимир путин-
  • българи-
  • убийство-
  • разследване

67-годишният Березовски, гласовит критик на Владимир Путин, бе намерен мъртъв през 2013 г.

Българи убили враг на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Група български килъри стои зад поредица от мистериозни смъртни случаи в Обединеното кралство, включително този на руския олигарх Борис Березовски и имотния предприемач Скот Йънг, твърди в нова книга бивш счетоводител на подземния свят, предаде bg-voice.com.

Двамата са убити заради провал на руско начинание в областта на недвижимите имоти за няколко милиони паунда, наречено Project Moscow, твърди бившият офшорен счетоводител Пол Бланшар, който стана полицейски информатор. Според него същият български екип за мокри поръчки е отговорен за неразкритото убийство на гангстера Джон "Голдфингър“ Палмър, заради конфликт с интересите на руската организирана престъпност на Тенерифе.

67-годишният Березовски, гласовит критик на Владимир Путин, е намерен мъртъв през 2013 г. с шал, стегнат около врата, в имението му в Съри, което купил от Йънг, като последвалото разследване не носи категорични заключения. Полицията в Съри не открива доказателства за участие на трета страна в смъртния случай и съдебният лекар казва: "Не мога да потвърдя, че г-н Березовски е посегнал на живота си, но и не твърдя, че той е бил убит."

52-годишният Йънг, за когото се смята, че е помагал на Березовски да пере пари, умира, след като пада от четвъртия етаж, от прозореца на апартамента си за 3 милиона британски лири в Лондон през 2014 г. Преди това няколко пъти няколко пъти казва на полицията и приятели, че убийци, свързани с Москва, го искат мъртъв. По-рано той е бил обявен в несъстоятелност след неуспешни руски инвестиционни сделки с имоти.

Полицията решава, че смъртта не е подозрителна. Същото е заключението и на разследване през юли 2015 г., при което става ясно, че Йънг е страдал от проблеми с психичното здраве. Полицията на Есекс продължава да разследва убийството на Палмър, след като той бе разстрелян в градината на дома си в Брентууд през юни 2015 г. Според разследващите участието му в измама с временно ползване на собственост и предстоящото испанско съдебно преследване са вероятен мотив за убийството му.

В новата си книга "Търси се: Тайните на разобличителя на мафията“ Бланшар твърди, че и тримата мъже са убити от един и същи екип. 76-годишният Бланшар от Йорк разказва как е станал офшорен счетоводител в Марбея и Тенерифе, за да създаде схеми за избягване на данъци за богатите. Според него това го подхлъзва "по невнимание“ да създаде бизнес и банкови сметки за хора, свързани с предполагаеми мафиотски мрежи по целия свят. Когато забелязва огромния потенциал за измами, става информатор на испанските власти. Руската мафия придобива влияние в Тенерифе в период, когато различни групировки се борят за контрол върху бизнеса с временно споделяне на собственост, след като Палмър е вкаран в затвора за измама през 2001 г.

Бланшар твърди, че работата му в офшорка го е довежда до контакт с хора, инвестирали в Project Moscow в който бил замесен и Йънг. Той пише, че Йънг и Березовски участвали в множество сделки заедно, включително злополучния Project Moscow. “Могъщите руснаци заподозряха, че Project Moscow е измама и че Йънг и други извличат печалби от инвеститорите. Той беше наясно, че участието на Березовски в проекта ще разгневи Путин и неговите съюзници в Русия. Източниците ми от разузнаването потвърдиха, че Йънг е бил изхвърлен през прозореца от български убийци по нареждане на висши фигури в бруталния подземен свят на Москва" – пише Бланшар.

Той добавя, че според източниците му Березовски е жертва на същите български главорези. Твърди още, че Йънг е познавал Палмър и е поискал защита срещу руската мафия. Според автора Палмър е вземал големи заеми от руски сътрудници, надявайки се да направи ново състояние, но плановете му пропадат, когато влиза в затвора. “Докато беше в затвора, той задлъжня тежко на своите руски контакти, които са по-безмилостни и хладнокръвни злодеи от онези, с които Палмър беше свикнал" – пише Бланшар. Говорител на полицията в Есекс потвърди, че "както всяко неразкрито убийство“, случаят с ликвидирането на Палмър остава отворен.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    50 2 Отговор
    Те и в оная сага джеймс бонд, втората ли беше серия, набеждаваха пак българите!! Българо-фобията на жендарите е травмиращо болезнена!! Сами го тепаа, щото щеше да изпява на Путин игричките им, обвиниха Русия, сега и бългрите...

    Коментиран от #3

  • 2 русенец

    69 0 Отговор
    Ба/си държавата! Даже и килърите ни са станали гастарбайтери, а тук имат толкова много работа!

    Коментиран от #12, #16

  • 3 Професора

    41 3 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Същите заедно с турците наклеветиха НРБ за стрелбата по папата! Постановките на Ми6.

    Коментиран от #13

  • 4 ЪРП

    23 0 Отговор
    АНГЛОСАКСОНСКИ ТЪПОТИЙКИ!!!!
    БУШИРОВ И ПЕТРОВ БЯХА......ЛИЧНО ИМ ВОДИХА ЛЕКЦИИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ КИЛЪРИ!
  • 5 Сандо

    28 2 Отговор
    Ние папата почти гътнахме,че с някакви си шмекери ли няма да се оправим!?
  • 6 Два велики народа

    24 2 Отговор
    Русия и България стари дружки стари братушки.
  • 7 не може да бъде

    31 0 Отговор
    Логично е ,кой друг освен българи биха могли да убият Березовско!?Излязоха едни сведения,че на мястото на убийството е открита българска лютеница и бутилка Троянска сливова,но разследващите са пренебрегнали тази важни доказателства?!
  • 8 Коко

    20 0 Отговор
    Значи руснаците и килари си нямат. Направо за нищо не стават! !?? Добре, че сме ние, да ги спасявам !
  • 9 Криминале

    20 0 Отговор
    Имаме си българска "Мата Хари", а вече имаме и български "Джейсън Борн".
  • 10 КАРАТАШКОВА БИВША СЧЕТОВОДИТЕЛКА

    10 0 Отговор
    НА ТОЯ „СЧЕТОВОДИТЕЛ ”НА СВЕТА ПОД ЗЕМЯТА ПОНЕ ЕДНО Е СИГУРНО ГНИГАТА МУ ЩЕ СЕ ПРОДАВА „ДОБРЕ” В РУСКИТЕ РЕПОВЕ😉
  • 11 Хи их хи

    16 0 Отговор
    Работодателите на Джеймс Бонд минаха в комедийната сфера!
  • 12 Като няма кой

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    ... Ша се осъзнаят те , ша са върнат и тук да си досвършат паботата !!!
  • 13 📌🇧🇬

    0 6 Отговор

    До коментар #3 от "Професора":

    (:🏴‍☠️:)За Атентата срещу Св. папа Йоан Павел (на латински: Ioannes Paulus PP. II), с рождено име Ка̀рол Ю̀зеф Войтѝла, и участието на Червено/Кафявата ДС-Държавна Сигурност, в превод на английски “State Security”- abbreviation-SS, същата ДС преведена на Германски(:🏴‍☠️:)Staats Sicherheit - абревиация SS и участието ( в синхрон с ДС ) на Крайно Дясната Терористична Организация, Сивите Вълци - Али Агджа, може съвсем спокойно да се обърнете за Информация към Делян Пеевски и Ахмед Доган.(:🏴‍☠️:) Почеркът на “килърите от ДС” е прост но сигурен, хващат жертвата и образно казано го изхвърлят през прозореца, като правилото е, от колкото по - високо толкова по - добре.(:🏴‍☠️:)
  • 14 Ники

    6 0 Отговор
    Стига с тези "килъри" и подобни английски думички. Едно време българите се гърчееха, после ... Старобългарският е мъртъв, днешният ни език е в книгата на умиращите езици.
  • 15 Иван

    5 0 Отговор
    Папата е следващият.
  • 16 Ха-ха-ха-ха

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Сега с тези локдауни, сертификати и излизане от ЕС, може и да се приберат.
  • 17 грух

    0 1 Отговор
    Да живее Путин !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.