Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 09:37 2 542 7

Губернатор помилва осъден на смърт в последния момент

  • aleteia-
  • оклахома-
  • губернатор-
  • осъден на смърт-
  • смъртна присъда-
  • кевин стит-
  • помилване

Затворникът ще излежи доживотна присъда

Губернатор помилва осъден на смърт в последния момент - 1
Снимка: Shutterstock

Губернаторът на Оклахома Кевин Стит помилва осъден на смърт часове преди изпълнение на присъдата в американския щат, предаде Aleteia.org. Джулиъс Джоунс трябваше да бъде екзекутиран за убийство, което той отрича да е извършил.

Помилването от страна на губернатора означава, че затворникът ще излежи доживотна присъда – без възможност за освобождаване. Кевин Стит заяви, че е взел решението след преглед на материалите по делото. „Изисква се огромна смелост от губернатор Стит да даде помилване по този случай. Приветствам неговия ангажимент да търси справедливост, като същевременно предоставя на осъдените възможност за изкупление”, заяви архиепископът на Оклахома Пол С. Коукли.

41-годишният Джулиъс Джоунс бе осъден на смърт за убийство, извършено през 1999 година, когато е бил на едва 19 години. Инцидентът се случва при кражба на автомобил. Осъденият отрича да е извършил убийството. Той казва, че е невинен, същото твърдят неговото семейство, адвокати и поддръжници. Семейството на жертвата обаче е убедено, че е осъден правилният човек. Призиви за помилване дойдоха и от редица знаменитости.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    22 6 Отговор
    А защо у нас няма смъртно наказание ‼️ Нали САЩ са ни светъл пример , а и сме тяхна колония вече над 30 години ‼️

    Коментиран от #3

  • 2 БОРУНА ЛОМ

    6 2 Отговор
    МАЙ ПО ДОБРЕ ДА ГО ГРЪМНАТ
  • 3 Ъхъ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Добре де, след като сме им колония 30 години, защо колонията Япония например, е светлинни години пред нашата, като се има предвид, че даже и тя е страна, която няма природни ресурси. Нещо не ми се вярва да е награда за нападението над Пърл Харбър. За мен наистина е загадка, за това питам, просто не намирам логика

    Коментиран от #6, #7

  • 4 pbdan

    4 1 Отговор
    Да видим сега нашият рецидивист, изнасилвач, подпалвач и убиец от Цар Калоян как ще се размине с 10-15г.
  • 5 не може да бъде

    1 1 Отговор
    Смъртното наказание в САЩ заслужава особено внимание ,тъй като в едно официално разследване на сенатска комисия се твърди,че всяко девето смъртно наказание ,издадено до 1998 г. е погрешно !?Има филм създаден по мотиви от това разследване и там се привеждат тези данни!
  • 6 kjl

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ъхъ":

    На колонията Япония и е позволено да печата йени, колкото си иска. Вече петнадесет ТРИЛИОНА долара, при БВП едва пет трилиона долара!!!! 280% дълг спрямо БВП. Всъщност СВЕТОВЕН рекорд. Ей такава колония трябва да искаме да бъдем, а не от тези дето всичко им е забранено. Можем ли да повишим минималната заплата?? НЕ, не можете да ис го позволите! Можем ли да повишим минималната пенсия?? НЕ, не можете да си го позволите .... и тнн..
  • 7 не може да бъде

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ъхъ":

    Според мен е силно казано ,че сме американска колониия,но така или инече сме управляема територия.А сравненията ни с Япония /или Германия / е все едно да сравняваш каруца с парен или дизелов локомотив.Първо в значението и мащабите на държавата за самите САЩ.Второ и Япония и Германия са силно развити индустриални държави още преди ВСВ.И трето ,но не на последно място това е генната характеристика на народа -каквото и да говорим,ние сме народ от индивидуалисти с неособено силни качества,докато и при японци и при германци колективният дух е много силен.И още редица особености ,които ги дърпат напред .А при нас 500 г.под турско не e просто време -това е период за промяна на генетичния код на народа!?