Last news in Fakti

20 Ноември, 2021 07:32 4 496 17

Това ли е наследникът на Заев на премиерски пост в РСМ?

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • зоран заев-
  • премиер

47-годишният зам.-министър на финансите Димитър Ковачевски е доктор на икономическите науки

Това ли е наследникът на Заев на премиерски пост в РСМ? - 1
Снимка: БГНЕС

Най-вероятният наследник на Зоран Заев на премиерския пост в Северна Македония е 45-годишният заместник-министър на финансите Димитър Ковачевски, съобщи БГНЕС. Засега информацията не е потвърдена официално.

Ковачевски участва вчера заедно със Зоран Заев в преговорите с лидера на албанската формация "Алтернатива" Африм Гаши, която вероятно ще се включи в новата правителствена коалиция с нов министър-председател.

Димитър Ковачевски, който е роден в гр. Куманово през 1976 г., е доктор на икономическите науки. Той следва в американския колеж в Скопие, а преди това учи в Минесота, САЩ. През 2011 г. специализира (ExEd по дигитален маркетинг) в бизнес училището в Харвард и в икономическия факултет в Подгорица, Черна гора.

Преди да заеме поста на зам.-министър той работи в редица телекомуникационни оператори като Дойче телеком, One -vip и A1. Участва в множество бизнес начинания в Литва, Словения, Турция. През изминалата година той бе част от Икономическия съвет на македонското правителство, което трябваше да се справи с предизвикателствата от пандемията.

След втория тур от местните избори на 31 октомври Заев съобщи, че ще се оттегли от поста на министър-председател, включително и от този на лидер в управляващия Социалдемократически съюз (СДСМ).


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха Ха,,

    17 1 Отговор
    Името му не е ли Димитър Ковачев ?
  • 2 Разтривача на ушите на Живков от Банкя

    11 15 Отговор
    И тия са по-добре от нас. Човекът е учил в Минесота-САЩ и Харвард, а не в полицейското в Симеоново . И като нашия ,,велик” Кюлчо Чекмеджийски. До 10 години българи, ще емигрират в РСМ ,а до 5 в Румъния.
  • 3 Този

    13 0 Отговор
    Ми прилича на Светльо Витков нашия ръководител на партията глас народен
  • 4 ЕДна

    22 0 Отговор
    Навсякъде иконмисти следвали в САЩ взимат властта. САЩ сменят елитите у нас, и в Скопие.
  • 5 колориметър

    20 0 Отговор
    Хич не ми дреме,кой щял да наследи Заев! Ако ще да е и някой нов заек.
  • 6 Blesed

    8 1 Отговор
    Като не може да пишете, поне се научете да смятате. Е, може пък, макетата да растаат по-бръже?!
  • 7 хаааа

    9 1 Отговор
    2021-1976=45...къ стана 47 ?????

    Коментиран от #11

  • 8 Ранд

    15 1 Отговор
    Макетата вече имат друга тактика , и ПП получават същия инструктаж на английски , а той е ...историята не е важна , по-важни са икономическите взаимотношения и Лорел смята да приложи тази чудесна за македонистите в С,копие идея. Ей , не с тия номера пред българите , че ще ви скочим на ушите. Анадъмо ?
  • 9 ученик

    11 0 Отговор
    македонският Владо Каролев, хем учен, хем бизнесмен, хем предприемач, хем инвеститор, готвят се за преходна ВЛАДА с този, оня хубавец Мицко, не може да върже две приказки, ако него го направят премиер, ше е голем смех
  • 10 илф

    5 2 Отговор
    Добре, че е Заев а не Мечкаров.
  • 11 Големкурев

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "хаааа":

    Стана защото журналята са прости и не могат да смятат.
  • 12 Перо

    15 0 Отговор
    За нас е без значение кой ще е премиер на РСМ,стига да изпълнява БГ условия,договора и Копенхагенските критерии за членство в ЕС! Биографията не е важна!
  • 13 Перо

    13 0 Отговор
    Фаворитизирането на икономическото развитие и замитането под килима на историческите и културни,етнически и др. противоречия не е решение на македонския въпрос,а гонене на чужди геополитически интереси за българска сметка! Каква икономика,каква отношения с държава,от която имаме внос само на чушки, домати и айвар, които се произвеждат и в БГ и могат да се внасят от много други страни!
  • 14 Георги

    3 1 Отговор
    Ало мисирките няма как да си роден 1976год. и да си на 47год.!!!
  • 15 Бил е отличник

    3 0 Отговор
    Вземал е две години за една.
  • 16 Мишо

    1 0 Отговор
    Моля, преди да публикувате статия, проверявайте и смятайте - 1976г. не е 47-годишен! Иначе по темата, който антички Фантомас да сложат, без преговори няма ЕС.
  • 17 до разтривача

    0 0 Отговор
    на ушите на живков (номер 2) - нали вече управлява румен радев - защо ще емигрираме в Румъния и Северна М.? дойде промяната, сега просто трябва да си живеем живота и да се радваме на прекрасните ни нови управници...
Новини по държави: