Last news in Fakti

4 Април, 2013 14:40 1 567 3

Строг контрол за оръжието в Кънектикът

  • сащ-
  • оръжие-
  • контрол
Строг контрол за оръжието в Кънектикът - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Щатското законодателно събрание в Кънектикът одобри мерките за контрол върху оръжията, съобщи Би Би Си. Според активисти законът е най-суровият в Съединените щати, коментира Си Ен Ен.

По думите на президента Барак Обама и представители на организации за контрол на оръжията законодателните мерки за нужни, за да ограничат зачестилите инциденти с огнестрелни оръжия, пише в. "Ню Йорк таймс".

От организации в подкрепа на свободното притежаване на оръжие обаче смятат, че подобно законодателството няма да спре училищните стрелби в Нютаун. Въпреки това, след 13 часа дебати, мерките бяха приети единодушно от законодателите в Кънектикът.

Новите ограничения включват проверка на всички потенциални купувачи на огнестрелни оръжия, включително и в частните сделки, както и регистър на всички нарушители със своите оръжия. Както и в националния план на Обама и в Кънектикът са забранени оръжията с армейски пълнители за автоматично оръжие.

Законодателството прие и мерки при издаването на сертификати за притежание на оръжие. За получаването на документа ще има определени критерии, сред които и проверка на психичното състояние.

През декември миналата година в начално училище в Нютаун, Кънектикът, бяха застреляни 26 души, сред които 20 деца.

20-годишният стрелец Адам Ланза, син на една от учителките в учебното заведение, също загина. Според властите, след престрелката, Адам се е самоубил. След разследването стана ясно, че Ланза е страдал от психично разстройство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 0 Отговор
    А така нали ви казах че ще отнемат оръжието от народа за да не може да се съпротивлява срещу собственато си правитеслство което ще докара страната до гражданска война има и по лошо построени са огромни концентрациони лагери за целта и всички тия масови убийства са ставали имено с тази цел за да прокарат законите и да иземат оръжието колко е хубаво да живееш в щатите които са пример за света това са истинските фашисти но ще е много късно когато го раберат
  • 2 comment

    0 0 Отговор
    Ако беше поставил и препинателни знаци, словесната д..рия може би би била разбираема... донякъде.
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    ти да не си като немците ако им свалят табелата на улицата няма да могат да се приберат за вечеря