Last news in Fakti

7 Декември, 2021 10:33 3 193 14

Задължителна ваксинация за полицаите и военните

  • задължителна ваксинация-
  • чехия-
  • ваксини-
  • военни-
  • полицаи-
  • прага-
  • коронавирус-
  • вирус

Съседна Австрия въведе задължителна ваксинация за всички граждани

Задължителна ваксинация за полицаите и военните - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Чешките власти ще въведат задължителна ваксинация срещу коронавирус за хора, работещи в болници и старчески домове, както и за полицейските служители, войниците и някои други професии наред с всички хора над 60-годишна възраст, заяви здравният министър Адам Войтех, цитиран от агенция "Ройтерс".

Страната с 10,7 милиона жители изостава от средните нива на ваксинация срещу COVID-19 в Европейския съюз и преживява поредна вълна на инфекциите, която принуди болниците да съкратят приема на неспешни пациенти и да призоват на помощ армията и доброволци.

Съседна Австрия въведе задължителна ваксинация за всички граждани, а някои страни, сред които Германия обсъждат налагането на задължителна имунизация. "И други страни тръгват по този път. Това е тенденция, която ще стане водеща в Европа", каза Войтех. До момента в Чехия напълно ваксинирано е 60% от населението. Близо 14 милиона дози са поставени в страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде и бъ лхарските милиционер

    2 23 Отговор
    Всичките австрийски милиционери
  • 2 Локдаун

    43 2 Отговор
    Тия не са у ред, нормално нали Европа от някъде трябва да се разпадне
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    22 2 Отговор
    Шматарок, "съседна Австрия" ‼️
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    25 1 Отговор
    Уточнявай къде си и за кого пишеш‼️ Така може да пишеш : И В СЪСЕДЕН КИТАЙ как е ‼️
  • 5 Някой

    41 3 Отговор
    Тези ще останат без армия и полиция. Много хора ще предпочетат да напуснат пред това насилствено да бъдат набодени с експериментални препарат.
    За справка - вижте някои градавое като Ню Йорк и Чикаго до къде с докараха. Недостиг на полицаи и пожарникари. Затворени здравни служби за спешна помощ...

    Само така трябва да се действа срещу репресивните власти.

    Коментиран от #13

  • 6 И географията подмениха

    22 1 Отговор
    Като поцинкованата кофа са учили явно съвсем друга география. Да не би снощи да се разместили тектоничните плочи и да имаме други съседи?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 М а н а ф оглу

    21 1 Отговор
    Шефът на Байонтек, дьонмето Шахин, в официално интервю пред американска медия, заяви че не се е ваксинирал и няма да го направи защото имало други "овце" които се нуждаели повече. Не можел да наруши партидите при производство, за да извади 2 вакси за себе си. Какъв филантроп.....
  • 9 Дан Браун

    14 1 Отговор
    Заличаване на европейската раса е това с ваксината след това следва заселване на ниско интелигентни индивиди от Африка и Близкия изток! В САЩ се случяа същото Южна Америка завзема демографски северна.
  • 10 Не лъжете,

    16 1 Отговор
    още не е въведена в Австрия, нито където и да било.. Престанете да манипулирате хората..

    Коментиран от #12

  • 11 Зоро

    16 1 Отговор
    Европейското коренно население се унищожава и това се нарича геноцид!! Геноцид! Ще нараства процентът на хора от Близкия и Среден Изток, Африка..това е целта диригентите!
  • 12 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не лъжете,":

    Да, наистина, в Германия не е въведено задължително ваксиниране, обсъждат то да бъде задължително само за здравни работници и работещите в старчески домове. Но във всички магазини за нехранителни стоки въведоха 2 G. Това значи само за пребуледували и ваксинирани. В кафетата и ресторантите същата работа. С тест не те пускат. За сега с него можеш да отидеш само на работа и да пътуваш в градския транспорт. Но въведоха закон за Коледните празници, да не се сповенава , че имат нещо общо с християнството. Видите ли, мюсюлманите много се обиждали и изпадали в депресия. Коледните празници вече се наричат само празници.
  • 13 Не, не

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    немците са послушен и изпълнителен народ. Като им кажат,, Айде всички тук в редичката и на ляво " и всички тръгват послушно, с наведени глави, та дори и да виждат пропастта, към която ги водят.
  • 14 А така

    1 1 Отговор
    За полицаите съм за ....По скоро да се изчерпват.Даже по три дози на месец да и ръчкат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания