Last news in Fakti

8 Декември, 2021 09:26 3 757 23

Полша и Унгария вероятно ще пропуснат фондовете на ЕС

  • ес-
  • полша-
  • унгария

Това потвърдиха европейски представители

Полша и Унгария вероятно ще пропуснат фондовете на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Трудно ЕС ще одобри отпускането на средства за Полша и Унгария по плана за устойчивост. Това обяви европейските представител Валдис Домбровскис, цитиран от Блумбърг.

Полша води спор за съдебната реформа в страната. ЕС настоява правителствените решения за съда да бъдат преразгледани.

Страната настоява, че те са съобразени с европейските договори. От Унгария се очаква да реализира повече реформи.

Те са свързани с прозрачността и създаването на закони. Повечето страни се надяват техните планове да бъдат одобрени до края на годината.

Ако това не стане, те няма да отговарят на условията за предварително финансиране. Полското правителство планира да представи планове за правна реформа.

Това ще стане след решение на ЕС за плана на страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zoltan Keleti

    53 8 Отговор
    Унгария ще преживее бум в износа на всичко за Русия, особено селскостопанска продукция, консерви, машини и съоръжения! Ще получи договори за обекти в Русия.

    Коментиран от #8

  • 2 Така е

    52 3 Отговор
    Аврамическите ценности са пред разпад, а фанатичните кокетки с рокли и поли, че и с бради, са за затвора, за уронване престижа на човешкото същество
  • 3 Някой

    57 6 Отговор
    Ами тогава двете държави да не плащат членските си вносове ЕС е реоресивен елемент - ако слушкаш - ще папкаш. Ако ли не, ще глвдаш как тези, дето са слушкали, папкат.
    ЕС определено е вреден в този си вид. Преди 30 години може и да бил полезен, но тогава е бил само икономически инструмент.

    Коментиран от #7

  • 4 Сивата чапла

    39 3 Отговор
    Каква невероятна бумащина е в тоя ЕС ...... !!! Та да отива Асен Василев там и да започва съкращенията на администрацията направо с 55% първи месец, втория месец останалите!

    Коментиран от #11

  • 5 Трт

    31 4 Отговор
    Идва ред на България
  • 6 Госあ

    35 7 Отговор
    Точно сега в инфлацията и след кризата еврокалинките няма да отпуснат средства за възстановяване. Отвратително. Но унгарците и поляците са корави ! Само геевете там протестират ! А ние най вероятно ще си подарим и историята

    Коментиран от #10

  • 7 друг

    7 25 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    при положение , че поляците и унгарците получават повече от ес отколкото внасят НИКОЙ няма да има против те да нямат фин .отношения с бюджета на ес....ще останат повече пари за другите. а и ако се разкарат пак няма да е зле....поляците са новите пудели на америка а унгарците прегръщат китайците и путя
  • 8 Северноатлантик

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Zoltan Keleti":

    Да, ама България ще получи повече русофобска пропаганда и турски сапунки !
    Сега нека завиждат унгарците.
  • 9 Ротшилд

    14 1 Отговор
    Който не ме слуша.
  • 10 бе ти

    10 12 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    колко поляка и унгареца познаваш ?? защото аз работя с такива и са доста тъпи парчета...но унгарците са доста по зле от поляците
  • 11 Читател

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сивата чапла":

    Лесно ти е на тебе, а тях питаш ли ги. Кой ще реши въпросът за кривите краставици, а доматите плод и са или зеленчук, колко пола да бъдат разрешени, какво да правим с идващите мургави атомни физици и още, и още... Затова си трябват хора и то мъдри хора...
  • 12 123

    29 3 Отговор
    ЕU джендъритe си набиват автогол с унгарците и поляците.Но са тъпи парчета ,и когато се усетят ще е късно.Не може до безкрай големите играчи да мачкат другите ,и да чакат стабилен съюз.

    Коментиран от #13

  • 13 не може

    10 15 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    разни навлеци да искат само облагите без да спазват правилата ! като не им харесва нека да излезнат от ес но и двете държави заявиха , че нямат такова намерение...защото техните ще ги обесят по дърветата.спор няма , че и ес не е идеален особено за приемането на мигранти и камилари но това може да се оправи. когато обаче се започне с действия спрямо независими органи като съд и прокуратура получаваме геше

    Коментиран от #15

  • 14 Евроджендър съюза

    23 5 Отговор
    пред разпад!
  • 15 123

    30 0 Отговор

    До коментар #13 от "не може":

    Съюза е бил създаден за може европа да е глобален иконом. играч.Сега се изроди в полит. коректен джендър съюз.Поляците и унгарците си пазят традиций и култура,и нещат мигранти и чалмари- там е проблема.А големите играчи могат само да им спрат парите с надежда да клекнат.BTW ние като послушковци, ако ни накарат да станем буферна зона за бъдещите мигрантски вълни?Или приемем истанб. конвенция, трети пол, маке историята и тн...Тогава след 2050 г. няма да ни има и в учеб. по история, а унгарците и поляците ще са си пак на картата с или без евро пари.
  • 16 Иванчо+Марйка

    9 1 Отговор
    Жълти стотинки са това.
  • 17 Антиквар

    18 2 Отговор
    Тая Брюкселска кочина е крайно време да се разтури, защото е вредна за всички държави членки.
    Нов СССР с поредното Политбюро, което да спуска директиви и петилетни планове и да ни залива с малоумна пропаганда не ни трябва.
    Тия извиват ръцете на страни членки, в същото време пращаха помощи на Украйна, която не е членка.
    Политкомисари без мозък, които опорочиха цялата идея на ЕС и го водят към краха на соца.

    Коментиран от #18

  • 18 Аватар

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Антиквар":

    Алегри публикува през 1923 г.манифест,наречен Pan Europa,с който се полагат основите на Международния Паневропейски съюз,а заедно с него и на Движението Pan Europa.Това е предисторията на Европа от Маастрихт и на Европейския съюз.Това,което намирате за странно е спазване на плана Калегри стъпка по стъпка.

    Коментиран от #20

  • 19 Европа

    8 0 Отговор
    Ами тогава ЕС да върнат вноските

    Коментиран от #23

  • 20 Антифашист

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Аватар":

    Не знам какъв план следват, но това Политбюро напира да управлява държавите членки и опитва да налага закони над тези на държавите. Всичко това без обсъждане, без гласуване. Всичките им директиви са лобистки и неадеквактни към реалните проблеми на хората. Ония бюрократи генерират корупция и хабер си нямат от това коя държава за какво се бори. Не им и пука. Чака ги съдбата на СССР. Той също се разпадна без външен враг, поради собствената си неадекватност. Тия го надминаха. ЕС вече се спуска по пързалката и скоро ще изпадне в свободно падане.

    Коментиран от #21

  • 21 Аватар

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Антифашист":

    Всичко това е така.Тези,които разпаднаха СССР са същите,в чиито интерес работи ЕК и ЕНП в частност.ЕС е създаден,за да няма отделни преговори с всяка европейска държава за въвеждането на политиките,които наблюдаваме,че се приемат и налагат днес.С коронования вирус унищожиха средната класа,с гласуване на закони за привилегии на различни малцинства се дискриминира коренното бяло население на Европа,със Зелената сделка се унищожават цели икономически отрасли,а с тях и поминъка на населението и т.н.Европа не трябва да бъде фактор в политически и икономически аспект,което вече се случва.В САЩ има BLM и Antifa.Тяхното правителство също изглежда обзето от лудост.А налагащите тези процеси притежават повече от 40 % от световната икономика.Планът Калегри е в действие отдавна и към момента е успешен,което никак не ме радва.
  • 22 Анонимен

    3 0 Отговор
    Ами тогава Полша и Унгария да замразят вноските си в бюджета на ЕС. Просто е.
  • 23 wag

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Европа":

    Ха луд ли сиии.... Това няма как да стане.
Новини по държави: