Last news in Fakti

12 Декември, 2021 11:50 2 118 6

Отново протести в Сърбия - Декември 2021

  • сърбия-
  • протести-
  • ззакон

Демонстрации в много градове

Отново протести в Сърбия - Декември 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нови протести се проведоха в Сърбия, съобщи ДАНАС.

Протести се провеждат за трети пореден уикенд. Правителството направи компромис през седмицата.

Оттегли нов закон, който предвиждаше улесняване на придобиването на частно имущество от държавата. Много еколози настояват, че подобно законодателство дава лесен достъп на външни компании за преработка до тези имоти, което е рисково за околната среда.

Демонстрациите обаче продължиха и през тази седмица. Такива е имало в петдесет града.

Протестиращите са ограничили движението по магистрали и основни пътища. Парламентът обяви, че ще внесе промени за премахването на такси от публични групи за започването на инициативи за референдуми.

Представителите на граждански групи очакват да им бъде позволено да започнат диалог с правителството.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    8 2 Отговор
    Доста нескопосана "статия"...
  • 2 Госあ

    18 4 Отговор
    соросите са финансирани и в Сърбия. Очакваше се. Затова Орбан ликвидира първо тях и резултата е виден. Няма протести срещу държавата.
  • 3 Абе

    11 2 Отговор
    Хубаво е да се протестира, когато хората виждат да се случва нещо незаконно или нередно, лошото е, че най-често подобни протести са организирани от определени хора или организации(включително и чужди държави), които преследват свои чисто комерсиални интереси и за целта увличат народа с разни красиви думи, хубави идеи и обещания за светлото бъдеще, а резултата от това е........днешна България! Така че сърбите да си протестират наистина за някои неща, но да не забравят че Вучич се опъна на алчните кравари дето ги бомбиха преди 20-на години и провежда много смислена и патриотична политика с помощта на братска Русия и с привличането на истински инвестиции от силен Китай, а не само евроатлантическите джендърски празни обещания и предложения от типа "кон за кокошка"!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Искаме ЕС

    8 3 Отговор
    Ами така се започва Първо протести за екологията после вън окупаторите от Сръпско
  • 6 James 🏈

    1 0 Отговор
    Протестират за незначителни неща, но не и относно Ковид мерките, "умни" са
Новини по държави: