Last news in Fakti

12 Декември, 2021 14:12 4 585 42

Протести в големи европейски градове

  • европа-
  • протест-
  • австрия

Неодоволство срещу ограниченията на местните правителства

Протести в големи европейски градове - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

През този уикенд се проведоха протести в редица европейски градове, съобщи ТАСС.

Демонстрации имаше във Виена, Люксембург и Барселона. Протести имаше на редица места в Германия.

Те са насочени срещу ограниченията, въвеждани от местни правителства. Няколкостотин души се събраха на протест в Люксембург.

Представителите на реда трябваше да разпръснат демонстрацията. За втори ден има демонстрации в отделни германски градове.

Хиляди протестираха в Барселона. Те минаха на шествие в града.

Протестите във Виена се провеждат често.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    103 1 Отговор
    Те са насочени срещу ограниченията, въвеждани от местни правителства. ОГРАНИЧЕНИЯ НА КАКВО И ЗАЩО?
  • 2 Раданч Татлъту

    107 7 Отговор
    Тц,тц,тц!Защо тези хора не искат да се ваксинират ,и да бъдат щастливи!?🙉🙉🙉☠☠☠🤡🥳👍

    Коментиран от #6, #41

  • 3 бушприт

    117 10 Отговор
    Западняците протестират,а бългаското племе си спинка сладко-сладко. Нищо че Асенчо и Кирето Канадския му готвят гилотината.

    Коментиран от #10

  • 4 покруса

    78 1 Отговор
    Щом има протест и в Люксембург,работата наистина е дебела. Като американската певица Лизо.
  • 5 Зелен сегрегат

    126 0 Отговор
    Долу Зеления сегрегат!
  • 6 гадно

    80 1 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Пропуснал си, че ваксините ги правят свободни. Съвпадението с надписа над оная врата е случайно.

    Коментиран от #36

  • 7 Майна

    70 1 Отговор
    Мачкат всички ЧОВЕЦИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. ТЕЗИ МЕДИЦИ ,КОИТО ИЗНАСЯТ ИСТИНАТА ВЕДНАГА УМИРАТ ПРИ СЪМНИТЕЛНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА..ВИЖТЕ КАКВО ПРИЕХА В АВСТРАЛИЯ!!!! ,,Като се има предвид, че австрийците, които не се ваксинират до февруари, са изправени пред глоби до 7200 евро (8000 долара) за неспазване, тези, които откажат да платят, също ще бъдат изправени пред 12 месеца затвор.

    Изменението също така задължава хората, които са в затвора, сами да плащат за лишаване от свобода.

    „Ако задържането се извършва от съдилища, свързаните с това разноски се възстановяват от съдилищата от задълженото лице в съответствие с съществуващите разпоредби за възстановяване на разходите за изпълнение на съдебни наказания“, се казва в него.

    Въпреки че Фюрст протестира, че изменението може да се използва за допълнително наказание на неваксинираните, мярката все пак беше одобрена.

    Коментиран от #8

  • 8 Майна

    86 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    ..В Австрия!!!! Какво е това ако не ФАШИЗЪМ!!!!
  • 9 Майна

    99 0 Отговор
    В ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НАД ХОРАТА, ЗАЩОТО ТУКА ПО-ГОЛЯМА ЧАСТ НЕ ПРИЕХА ОТРОВАТА ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ В ЗАПАДНА...ЩО НЕ ПИШАТ ЗА ПРОТЕСТИТЕ ТУК ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ, А ИЗКАРАХА, ЧЕ НАЙ-МНОГО БОЛНИ ИМА В САКСОНИЯ ВЕДНАГА, ЩОТО ТАМ ИМАШЕ ГОЛЕМИ ПРОТЕСТИ, НАД 40 000 БЯХА ХОРАТА В ЛАЙПЦИГ...

    Коментиран от #42

  • 10 Гого

    34 1 Отговор

    До коментар #3 от "бушприт":

    Там е работата че не смеят.Пътници са на другия ден
  • 11 Отегчен Пират Соросойд EDGE

    4 51 Отговор
    По добре червен соросойд в Италия отколкото кафяв гамен в тъпата българска кочина територия

    Коментиран от #13

  • 12 Последния Софиянец

    78 0 Отговор
    В Люксембург нали бяха всички ваксинирани?
  • 13 Маги Маникюристката

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Отегчен Пират Соросойд EDGE":

    Любов ❤️ ❤️ моя чакам те чисто гола в леглото ми да се върнеш и да ме оправиш хубаво като истински пич
  • 14 Майна

    101 0 Отговор
    Премиерът на ИЗРАЕЛ заяви , че НА НЕВАКСИНИРАНИТЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ГЛЕДА КАТО ХОДЕЩИ УБИЙЦИ С АВТОМАТ ПО УЛИЦИТЕ!!!! ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ФАШИЗЪМ, ПРАВИТЕЛСТВАТА ИЗЗЕХА ВСИЧКИТЕ НИ ПРАВА И СЕ ГАВРЯТ С НАС, ПРИНУЖДАВАЙКИ НИ ДА ВЗЕМЕМ ОТРОВАТА!!!

    Коментиран от #21

  • 15 наблюдател

    63 1 Отговор
    "Няколкостотин души се събраха на протест в Люксембург." демек, целокупното велико херцогство е излязло на улицата. p.s. и защо само тасс ни съобщава таз новинка? няма ли "достоверни" източници на информация - "вкиснато зеле", тия, ония...?
  • 16 Майна

    65 1 Отговор
    Вижте докъде стигат ГЛОБАЛИСТИЧНИТЕ ПОДЛОГИ:,,Член на борда на Националната образователна асоциация казва, че неваксинираните с религиозни изключения „трябва да умрат или да бъдат застреляни“
  • 17 Локсимокси

    73 0 Отговор
    Гледайте, това ни чака и тук. Кирчо каза, че ваксинацията ще бъде приоритет на правителството и ще направи всичко възможно България да се върна към нормалното си темпо - защото видиш ли ти, сега България не е в нормалното си темпо....
  • 18 Майна

    69 0 Отговор
    „В крайна сметка бихме могли да убием хиляди наши деца с тези безопасни неизпитани ваксини“, предупреждава също здравен изследовател и бивш служител на Тръмп д-р Пол Елиас Александър в статия „Няма точни данни за безопасност, нито средносрочни, нито дългосрочни, и родителите трябва да се изправят сега и да кажат НЕ!“
  • 19 Един Човек

    67 2 Отговор
    Стачкуват щото живеят добре!Демокрацията дава това право,както дава право на “Онези”дето я правят да бият стачкуващите!Оказа се,че през социализма хората са имали повече права от сега ,но пък са имали визи за “райските страни”,в които между впрочем се превърнахме в роби!През комунизма Република България беше Народна РБ,а сега сме заден двор или “тоалетна” на задокеанските ни господари!Ако това е демокрацията НЕ мерси!

    Коментиран от #31

  • 20 КОКО

    77 0 Отговор
    СЗО е ЧАСТНА организация, която дава "собствени" становища по медицински теми!
    Тези становища НЯМАТ НИКАКЪВ ИНСТИТУЦИОНАЛЕН, правен или законодателен характер!
    В случай на Грешно становище, СЗО НЕ НОСЯТ НИКАКВА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, тъй като те на са Държавен орган!
    А становищата, които ИЗКАЗВАТ са ЕДИНСТВЕНО МНЕНИЯ въз основа на частна гледна точка!
    СЛЕДОВАТЕЛНО тяхното мнение има единствено ИНФОРМАТИВЕН ХАРАКТЕР!
    И НЕ Е ОСНОВАНИЕ ЗА ИНСТИТУЦИОНАЛНИ РЕШЕНИЯ!
    Подобно на трите "Международни Рейтингови Агенции" (Fitch, Moodys, Standard Poors) върху чиито "Отценки", се базираха много финансови решения! И които доведоха да ФИНАНСОВАТА КРИЗА през 2008г.
    В последствие обаче Въпросните Рейтингови гурута НЕ ПОНЕСОХА НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ! Тъй като те са предоставяли ЕДИНСТВЕНО МНЕНИЯ!
    Същото е и с
    БОРСОВИТЕ ПОСРЕДНИЦИ. Ако им доверие парите си и те ги загубят - Отговорността Е ЕДИНСТВЕНО ВАША! Защото сте се доверили на техния "Професионализъм и Мнение"!
    Настоящата ситоация е ПОДОЗРИТЕЛНА по още една причина. СЗО се финансира от частни лица "много загрижени" за здравето на човешкия род!? Които в същото време извличат ОГРОМНИ дивиденти именно от насаждания от СЗО страх!

    Коментиран от #39

  • 21 Само да

    37 0 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    добавя - доуточня - че за "неваксинирани" се считат вече тези само с три дози!
  • 22 Майна

    68 0 Отговор
    Адв. ВИКТОР КОСТОВ и екипът му в момента водят дела срещу НЕЗАКОННОСТТА НА ,,ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ,, ..ИМАШЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА БТА с него, разбира се НИКЪДЕ НЕ СЕ ДАВА ГЛАСНОСТ!!! ИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ, БЕ, ХОРА, ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ! ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ,С КОЙТО ВИ ИЗНУДВАТ Е НЕЗАКОНЕН!!!
  • 23 КОКО

    20 0 Отговор
    YouTube, Канал на Тодор Белински - "Кои хора влизат в интензивното..."
  • 24 Няма ли

    42 1 Отговор
    лекари с достойнство, които да кажат, какво би могло да стане с имунната система, когато бъде подложена на регулярно "ваксиниране" - през три месеца! Колко ще издържи една така обработвана имунна система на едно одраскване - да речем - на ръба на вратата или покрай автомобила? Ще има ли вече свои сили - имунитет - да се справи с елементарно одраскване???

    Коментиран от #35

  • 25 КОКО

    50 1 Отговор
    МОЛЯ, ВСИЧКИ да потърсят в YouTube канала на Списание 8, " БЕЗЗАКОНИЕТО НА МЕРКИТЕ с адв. Нина Ламбова... ". Как се помпи статистиката, Как се тиражира и подхранва "Пандемията", Как са наложени "ваксините"..... ТОЧНО, АРГУМЕНТИРАНО И ИЗЧЕРПАТЕЛНО ВСИЧКО ЗА ИЗМАМАТА КОВИД 19! АБСОЛЮТНО РАЗОБЛИЧАВАЩ МАТЕРИАЛ! Изгледайте видеото Много внимателно и препоръчайте на своите познати!
  • 26 Майна

    39 1 Отговор
    Няма как да ви постна видеа ,за да видите за каква гавра с човечеството иде реч...ДИРЕКТНО ВИДЕО УДОСТОВЕРЯВА КАК СА УБИТИ 25 000 възрастни англичани , изведени от болниците ,в които са лежащо болни поради хронични заболявания за да се ОСИГУРЯТ БОЛНИЧНИ ЛЕГЛА ,,за тези, които са КОВИД КВАЛИФИЦИРАНИ, пратени в старчески домове ,без достъп на близките им до тях и ЕВТАНИЗИРАНИ със завишени дози МИДАЗОЛАМ и морфин...Има видео, как се дава ЗАРЪКА ОТ ГЛАВНИЯТ ЛЕКАР ПО ,,ПЛАНДЕМИЯТА,, да се инжектират за да им помогнат да е добра смъртта....ЕСИЧКО Е ЛЪЖА, НЕ Е ЛЪЖА ,ЧЕ НИ УБИВАТ ОБАЧЕ...

    Коментиран от #28

  • 27 Онзи

    46 0 Отговор
    Дошло е време да се борим за свободата и живота си. Не излезем ли по площадите ще ни поробят и изтровят.
  • 28 КОКО

    13 0 Отговор

    До коментар #26 от "Майна":

    Дай на каква насока за търсене - сайт, заглавие?
  • 29 Майна

    15 0 Отговор
    Влизате в отизвора , отваряте последната статия с Д.Димов, на коментари , търсите в предишни ,щото днес явно са публикувани нови, търсите потребител Иван ,с коментар -всички важни видеа на едно място и кликвате..

    Коментиран от #30, #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ха ха

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Един Човек":

    Разликата между Република България и Народна Република България е като между стол и електрически стол.
  • 32 Матей

    16 0 Отговор
    Много постно съобщение,липсва броя на участниците,какво са искали конкретно,дали са буйствали,ето това са важните неща.Иначе като почнат да ги редят по сводката за борбата срещу митичния ковирус и се изприщват,речовити и бръщолевят с упоение.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 КОКО

    25 0 Отговор

    До коментар #29 от "Майна":

    Значи такааа... , уважаема редакция!
    Сайтът веох ком (с латински букви разбира се) е Забранен, щом изтриват коментара?
    И материалът в него със заглавие
    "Какво се случва в кръвта на приeлите кoвид-oтрoвaта с нано технология за тoтaлно пoрoбване и eфтaнaзия", не е важен. Така ли?
  • 35 от ада

    16 0 Отговор

    До коментар #24 от "Няма ли":

    Това ми напомня на филма Силно действащо лекарство където от едно порязване се стигна до летален край. Но едва ли тук ще има същия край както във филма. Следя вируса от самото начало брой жертви излекувани и преповторили болестта. Защо не се разработват лекарства както е редно и след това ваксини, а се почна първо от ваксинация и се стопира разработването на лекарства едва 2- 3 разработени препарата които не се знае дали са надеждни.

    Коментиран от #40

  • 36 имаш предвид

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    прободени
  • 37 абг

    6 0 Отговор
    Факсимилетата стават все по-постни и по-постни.
  • 38 Xyz

    23 0 Отговор
    Всичко ще се промени, когато започнат да падат главите на продажните политици (буквално). Минат ли тънката червена линия, ще бъдат пометени като лавина.....
  • 39 Кратун

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "КОКО":

    Браво за точният коментар!Ще го открадна!
  • 40 КОКО

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "от ада":

    Първо, както става ясно НЯМА срещу какво да се създават Лекарства! (т.е. НЯМА изолиран вирус)
    Второ, с евентуално лекарство ще се лекуват единствено болни (симптомни) пациенти. С "ваксинара" се опитват да набодат Всички, по няколко пъти, Всяка година!
    Трето? Третото е истинската цел на тази ИЗМАМА! Намаляване на популацията, Стерилизация, Чипиране, Контрол, Извънземни, или .... или .. НЕЗНАМ!
  • 41 wag

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    То на протестите има и ваксиниранирани. Някои се усетиха, вече че всичко това е едно голямо малоумие и прави някои личности много богати на техен гръб. Плюс искачат много данни за доста странични ефекти и не искат да се боцкат повече.
  • 42 wag

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Всичко за тоя протест се покри от медиите. И напомпаха с фалшиви новини за болни там, че да могат да забранят протестите.
Новини по държави: