Last news in Fakti

19 Декември, 2021 08:56 1 181 13

Влизане в Гърция само с PCR от днес

  • гърция-
  • pcr-
  • влизане

Мярката важи и за всички ваксинирани или преболедували коронавируса граждани. Изключение ще се допуска за гръцките граждани или за постоянно или продължително пребиваващите в Гърция, които се завръщат в страната до 48 часа след напускането ѝ

Влизане в Гърция само с PCR от днес - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Считано от 06:00 часа днес Гърция изисква за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст, задължително негативен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването, или отрицателен бърз антигенен тест, направен до 24 часа преди пътуването, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Атина мярката важи и за всички ваксинирани или преболедували коронавируса граждани. Изключение ще се допуска за гръцките граждани или за постоянно или продължително пребиваващите в Гърция, които се завръщат в страната до 48 часа след напускането ѝ. Остават в сила и условията при влизане в Гърция да бъде предоставен или сертификат за ваксинация срещу COVID-19 или цифров COVID-19 сертификат на ЕС или удостоверение за преболедуване, издадено 30 дни след първия положителен PCR и в сила до 90 дни от посочената в уверението дата на диагностициране на заболяването.

При пътуване към Гърция всички граждани, с изключение на шофьорите на тежкотоварните автомобили, следва да имат и генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) ТУК.

Новите разпоредби за влизане на територията на страната към момента са със срок до 06:00 часа на 10 януари 2021 г. Подробна информация е публикувана на сайта на МВнР в рубриката „Коронавирусът – как да пътуваме“. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на дежурен директен телефон: +30 210 67 48 107 или дежурни телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107, както и с Генералното консулство в Солун на телефон: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 и дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    19 1 Отговор
    Що така сертификат плюс N броя бустери не вършили работа?
  • 2 Софиянец

    5 9 Отговор
    Догодина пак няма да ходя в Гърция! Единственият обект, който си струва са къщите за гости в Неофит Рилски - добри цени, изключително вежлив персонал(бях си забравил промоционалната карта и въпреки това ми зачетоха намалението на добра воля), прекрасна храна и страхотен парк! Строен от честни,малки предприемачи, а не от мутри с мръсни пари и грозен бетон, а морето е на 15 минути!
  • 3 Цитиридис

    8 4 Отговор
    Не им ща кафето и безплатната бутилка вода от чешмата.Бухааа
  • 4 ЕВРО НЮЗ

    10 2 Отговор
    😁😁😁 А шилетата с три или нали щяха да пасат на зелена морава
  • 5 Гост4

    9 3 Отговор
    Боц, боц, а ефект ЙОК, нали всичко щеше да е розово след боцкането, кво стана, 6илета?
  • 6 Варненец

    5 2 Отговор
    Супер, тези ще ни оправят летния сезон.
  • 7 Шопо

    3 3 Отговор
    Малакис,мастикос,маслинакис,мортос... Това е Елада
  • 8 Прецакан

    6 2 Отговор
    За кво си наплясках тия ваксини, много ме е яд и съм много тъп. Сега пак съм ограничен и нещастен
  • 9 Ваксиниран 1403

    5 1 Отговор
    Здраво се прецаках
  • 10 Адвокат София

    1 5 Отговор
    Купих си апартаменти и там и на Созопол. Ще ги редувам според ковид тормоза. Да му мислят бедните!
  • 11 ВАКСИНИРАН 1404

    2 1 Отговор
    Е НАЛИ ЩЕШЕ ВСИЧКО ДА Е ОК,СЯ ЕМ НАБОЦКАНИ ЕМ ПАК ЗАТВАРЯНЕ,МУШМОРОЦИ СВЕТНА ЛИ ВИ ЛАМПАТА КАК ВИ ПРАВЯТ НА ПРОСТИ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 James 🇺🇸

    1 0 Отговор
    Гърция са тъпа нация. Ето това се случва когато британската империя ти пренареди държавата. Чърчил яко драпаше с нокти за Гърция и в момента Гърция е най безработната страна в Европа - 40% от населението им е на държавни помощи
Новини по държави: