Last news in Fakti

23 Декември, 2021 15:30 4 183 18

Китай: Имаме пробив във военната област с Русия

  • китай-
  • русия-
  • военни учения-
  • партньорство

През тази година двете държави проведоха мащабни военни учения

Китай: Имаме пробив във военната област с Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Военното сътрудничество между Китай и Русия отбеляза значителен пробив през 2021 г, съобщи Министерството на отбраната на КНР. Това до голяма степен се дължи на съвместните учения „Запад/Взаимодействие – 2021“ и „Морско взаимодействие – 2021“. „Тези събития показаха нов пробив в стратегическото сътрудничество между въоръжените сили на двете държави“ се казва в изявление, публикувано на сайта на Министерството на отбраната.

Според ведомството Китай и Русия чрез практическите си действия са направили решаващи стъпки за „сили, които се придържат към манталитета на Студената война и напразно се стремят да сплашат други страни“. Според доклада и двете държави „демонстрираха пред света твърдата решимост и воля на Китай и Русия да бъдат приятели от години и никога да не бъдат врагове, да си помагат взаимно и да поддържат мира, както и да играят активна роля в поддържането на глобалните стратегически стабилност."

Съвместните руско-китайски стратегически военни учения „Запад/Взаимодействие – 2021“ се проведоха в автономния район Нинся Хуей от 9 до 13 август. В тях участват около 13 000 военнослужещи, близо 200 самолета и хеликоптера, 200 бронирани машини и 100 артилерийски системи.

Военноморското учение Naval Interaction 2021 се проведе в Японско море от 14 до 17 октомври. В рамките на практическите етапи корабите на двете страни на полигоните отработиха задачите за противоминна отбрана с изпълнение на артилерийски огън. Моряците тренираха съвместно тактическо маневриране и комуникации.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауууууу

    77 3 Отговор
    Айде да започва воя на атлантиците и соросоидите...И да се молят да остане още на власт Путин-че ако е някой друг -досега да беше изпържил половината свят....
  • 2 Деймос

    68 4 Отговор
    Предполагам от такива новини много ЛИДЕРИ ги избива студена пот!:)) Ами те ще патрулират заедно в тихия океан , където САЩ ,Великобритания и Австралия мислят че правят нещо..:)))

    Коментиран от #3

  • 3 Гошо

    48 4 Отговор

    До коментар #2 от "Деймос":

    Така наречената Великобритания вече отдавна нищо не мисли ,не е способна САЩ пък предпочитат да си въобразяват ,а не да мислят На Австралия им детски акъла, правят каквото им кажат
  • 4 Китаец

    35 3 Отговор
    Ако, Русия и Китай наистина станат съюзници ....!!! Светът ни вече няма да бъде същият! Не трябва Русия да се отблъсква от Европа! Ще стане сакътлък!:)

    Коментиран от #9

  • 5 Джема Грозданова

    37 2 Отговор
    Някои газ пикаят, като чуват това...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 mi6osp

    19 1 Отговор
    Пол Гилбърт в статията си Is the US Army able to protect the Americans? от предната седмица в The Federalist, описва как САЩ са създали световната суперсила Китай. Сега фактически е налице военен и икономически съюз Русия и Китай и причината за това е отново политиката на САЩ, по-точно санкциите. Когато си слаб, не можеш да налагаш санкции безнаказано. И САЩ започват да се чувстват като в менгеме. При война с Китай САЩ губят 90% от населението си, при война с Русия още повече. А САЩ са излизали от кризите само с война и тя вече им е нужна.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Госあ

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Китаец":

    Светът определено ще стане справедлив !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ерец

    5 18 Отговор

    До коментар #8 от "mi6osp":

    Военен съюз м/у Русия и Китай , ама само на приказки . Я покажи някакъв юридически документ - договор подписан от президента Путин и председателя Си за взаимна отбрана и сигурност . И как да се разбира позицията на Китай , че въпросът с Крим трябва да бъде решен въз основа на международно определените норми !?

    Коментиран от #13, #15, #17

  • 13 mi6osp

    22 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ерец":

    Никой не е длъжен да показва двустранен международен договор. Но явно не си оценил защо Байдън поиска срещи на четири очи с Путин , а после със Си, и сега пак с Путин и пак със Си. Пропуснал си и общите военни учения през последните години на всички родове войски на Русия и Китай. Всичко това показва, че има двустранен военен договор между двете държави. А икономическите договори не се крият. Най важното от последния е, че в икономическите връзки между двете държави няма да се ползва доларът.

    Коментиран от #16

  • 14 Казуар

    3 8 Отговор
    И Русия си намери голям брат.
  • 15 No comment

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ерец":

    Договор за добросъседство, дружба и сътрудничество. Планирано е създаването на съвместен команден център, който да отговаря за обща система за ранно предупреждение и за по-добра координация при разузнавателни операции и хакерски и информационни атаки.
  • 16 Ерец

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "mi6osp":

    Не става въпрос за показване , а за съществуване на договор в който да бъде включено и условието Китай да не произвежда без лиценз закупено от Русия оръжие и оръжейна техника , с което да обезпечи отбраната си или да продава на трети страни . Не знаеш китайския нрав , безкрупулни са и копират каквото могат . Руския военнопромишлен отрасъл има загуби на пазари и доходи за стотици милиони долари “благодарение” на своя съюзник . Знае го , но търпи само и само да не дразни Китай с упреци . Тези общи учения за , които толкова настойчиво пледираш показват ли защо Китай не признава Крим за част от РФ? Хайде де обясни за втори път те питам ! Това много ме глождае и ме кара да считам , че Китай не е “искрен” спрямо Русия .
  • 17 ггггггг

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ерец":

    Китай не признава Крим за руски.Военният им "съюз" е само в отчаяните глави на русофлистиците.Китай пет пари не дава за русия.Китайците просто заявиха ,че не искат война по техните граници или с други думи ,русия колкото и да се моли някой да ги спасява ,Китай най-много да им вземе от територията.
  • 18 Nnnnn

    1 1 Отговор
    Защо Русия и Китай не проведат съвместно учение с Куба в района на Куба?Русия могат да сложат там системи за ПВО С-400,С-500,ракети.Ако Куба нямат оръжия,Русия и Китай да им дадат. Китай какво чакат,че не работят с Куба.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания