Last news in Fakti

23 Декември, 2021 14:10 2 190 16

Още по-строги ограничения заради коронавируса

  • испания-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия

Маските на открито стават задължителни в Испания

Още по-строги ограничения заради коронавируса - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Испания въвежда задължително носенето на маски на открито. Премиерът Педро Санчес заяви, че страната ще се бори с разпространението на Омикрон и чрез поставяне на ваксини и усилия за подкрепа на медицинския персонал.

Каталуния предприема по-строг подход от останалата част на страната. Тази седмица затваря кръчми, клубове и дискотеки, както и въвежда комендантски час от 1.00 до 6.00 ч. сутринта и ограничения на броя на посетителите в ресторантите и местата за прекарване на свободното време. Мерките ще влязат в сила от утре и първоначално ще продължат 15 дни.

В цяла Испания броят на новите случаи на заразяване рязко нарасна. Въпреки това, поради факта, че над 80% от населението е ваксинирано, много от заразените имат само леки симптоми, ако изобщо имат такива, и болниците не са препълнени.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕРЕЗ

    1 4 Отговор
    КОМЕНТАР

    Коментиран от #10

  • 2 И това

    37 4 Отговор
    При 80% ваксинирани!!!
  • 3 Майна

    46 5 Отговор
    Кога ВСИЧКИ ЩЕ ОТКАЖЕМ ФА СЕ ЧУВСТВАМЕ КАТО РОБИ НА ТЕЗИ ПРАВИТЕЛСТВА, КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА РАБОТЯТ ЗА НАС??? КОГА ЩЕ ЗАХВЪРЛИМ ГЛУПОСТТА НА ПАРЦАЛИТЕ, КОИТО НИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА НОСИМ, ЗА ДА НИ ПРЕЧУПЯТ???? НИМА НЕ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ЕКСПЕРИМЕНТ С НАС И НИЕ СЕ ПРЕДАВАМЕ КАТО ЧОВЕЦИ...

    Коментиран от #5, #15

  • 4 Народе

    28 5 Отговор
    Прости спиш дълбоко!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Вомбат

    11 4 Отговор
    Интересно как лятото държави с развит туризъм като Испания и Гърция разхлабват всички мерки и се превръщат в огнища за разпространение на инфекцията в Европа. Парите са си пари.

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Костова

    16 0 Отговор
    Навикнат ни да приемем новото положение. Всяка идваща зима ще кръщават поредния грип с някоя гръцка буква. Дори и заболелите да изкарват леко вируса. Направо да се чудим как досега сме преживявали зимния грип без QR код, който да ни пази.
  • 9 Гост

    20 1 Отговор
    80 процента от починалите от Короновирус в Германия са били двойно и тройно ваксинирани. Израел спря да дава статистика. А и няма смисъл, нали там 100 процента са ваксинирани. Какви още доказателства трябват на брюкселските чиновници? Или просто не са способни за адекватна мисъл? Какво правят например нашите депутати в европейския парламент. Слушах един хърват, не му запомни името, от трибуната той посъветва колегите му да се осъзнаят защото народният гняв ще бъде сериозен. А на нашите не се чува въобще гласа.
  • 10 Факти

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "НЕРЕЗ":

    Стига с лъжи преди три дена написах те че в Русия е задължително ваксинирането. Сега гледах джуджи каза че това никога няма да стане. Значи всичко квото пишете за Русия е ЛЪЖА
  • 11 NikNay

    15 0 Отговор
    А аз си мислех че испанците са се върнали към норлния живот с този процент ваксинирани - нали им обещаваха че при 70% боцкат и всички мерки отпадат .....
  • 12 Ти си

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вомбат":

    То ив Австрия в момента е така ! Затваряни , маски ,тестове , сертификати и подготовка за задължително - принудителна ваксинация а в същото време ежедневно кацат по 20 самолета от Англия , Нидерландия и скандинавските страни (огнища на Омикрон) пълни със ски туристи ! И това ако не е политически съдизам и перверзия здраве му кажи !
  • 13 нов конспиратор

    6 0 Отговор
    ".....много от заразените имат само леки симптоми, ако изобщо имат такива, и болниците не са препълнени."

    И за какъв тогава затваряте? Че те ако ни изследват ще намерят къде къде по-опасни вируси и бактерии, обаче това, че сме носители не ни прави болни. И да не бях конспиратор вече съм, жалко, че и при нас дойдоха новите господари.
  • 14 Рошко

    4 0 Отговор
    Скоро Европа ще пламне, пожара вече започна но мисирките крият вече от страх че цензурират, гледайте в тубата Ruptly tv да разберете за какво иде реч, аз зс нашите лъжливи мисирки и математици професори и доценти си мечтая
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хаха

    2 0 Отговор
    Излезнахме най-големите хитряги в България. Навсякаде запор..само тук нещата се оправят. Трябва да си много кух да не схванеш, че генната терапия неее става даже напротив.
Новини по държави: