Last news in Fakti

23 Декември, 2021 14:50 1 941 9

Още по-строги мерки в южната ни съседка

  • гърция-
  • ограничения-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • омикрон

Те влизат в сила в 6.00 часа на 24 декември

Още по-строги мерки в южната ни съседка - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис обяви нов пакет от ограничителни мерки заради навлизането на варианта Омикрон на коронавирус в Европа. Новите рестрикции ще влязат в сила от 6.00 ч. сутринта на 24 декември и ще бъдат в сила до 2 януари.

По силата им носенето на маска става задължително както в закритите обществени места, така и на открито. Това се отнася и за заведенията за хранене и фитнес салоните.
В супермаркетите и в обществения транспорт ще бъде задължително да се носи двойна маска или маска от стандарт N95. Забраняват се всякакви публични мероприятия за Коледа и Нова година.

Пътниците, които ще влизат в Гърция с PCR тест, ще бъдат задължени да го повторят на втория и на третия ден от пристигането си. Още на 19 декември страната въведе задължителен предварителен тест за всички пристигащи.

Остава в сила препоръката гражданите да си правят самостоятелен тест преди всяко излизане.

От 3 януари ще влязат в сила нови ограничителни мерки, обяви още Плеврис. Очаква се те да засягат работното време на увеселителните заведения и спортните прояви, дистанционната работа, както и по-общи мерки, които ще се отнасят до дейностите, които не са абсолютно необходими. Тези мерки ще бъдат обявени на 27 декември, когато ще бъде следващото заседание на експертната комисия.

Министърът на здравеопазването каза в отговор на въпрос, че не се планира връщане на изискването за изпращане на есемес преди всяко излизане с причините за него. Той уточни, че след празниците училищата ще отворят нормално, като ще бъде обсъдено дали да бъде преразгледан протоколът за действие при установяване на случай на коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    39 0 Отговор
    Тия съвсем изтрещяха колкото и да се пънат вируса няма да ги подмине. Само луд може да прави едно и също и чака различен резултат.
  • 2 300 млрд. изядени и изпити

    27 0 Отговор
    Сега - повръщай !
  • 3 имаджин

    21 0 Отговор
    От 3 януари ще влязат в сила нови ограничителни мерки, обяви още Плевритис. ЗНАЧИТ ВЪРВЯТ КЪМ ЛОКДАУНЪ.Яснооо!
  • 4 Грульо

    24 2 Отговор
    Двойна маска... леле... Тез тотално взеха да се подиграват с народа си. :D

    Коментиран от #6

  • 5 Язовец

    18 0 Отговор
    Това е прекрасно, но искаме тези мерки да продължат и през лятото. Твърде много туристи заразихте тази година.
  • 6 Чудя се

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Грульо":

    Защо да не е тройна или направо 2 противогаза един върху друг
  • 7 Гърцакис

    14 0 Отговор
    Тези са гръмотевични малоумници. Развинтиха им главите от мерки и още не могат да излязат от вълната. Вече 10 пъти настъпват мотиката и не им дойде акъла.
  • 8 Американец 🏈

    3 0 Отговор
    На този етап защо да живеят? Маймуна в клетка има повече права в момента отколкото гръцки гражданин. Безмислено е повече да коментирам
  • 9 ЙЙйЙйййййЙй

    0 0 Отговор
    Абе я направо им забранявай, да дишат докато са извън бункерите. Каторжниците и без това само ревът по форумите и се оплакват пред площадите. Началството видя, че народите хленчат, но като покажеш "каиша" и те дават гол гръб. Давай.... топи го в "пясъка" и да "жули" на сухо! Гърчолята бяха свикнали да си имат домашни помощници. Ревяха, че не им стигат паричките, да плащат на прислугата (вашите майки, сестри, баби...), също и на градинарите си (бащите ви, братя, чичовци..) Теглиха заеми за насмагат.... Срга ще плащат прескъпо!
Новини по държави: