Last news in Fakti

24 Декември, 2021 14:03 2 589 54

Западът да не подценява решимостта на Москва и Пекин да защитават интересите си

  • сергей рябков-
  • русия-
  • китай

По-нататъшните действия на двете държави да се защитят не касаят НАТО

Западът да не подценява решимостта на Москва и Пекин да защитават интересите си - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Западните държави не трябва да подценяват решимостта на Русия и Китай да защитават своите национални интереси, включително в сферата на сигурността, каза заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков в интервю за списание International Affairs. "Ние работим спокойно, уверено в собствените си сили. Една препоръка към нашите колеги на Запад: не подценявайте решимостта на Москва и Пекин да защитават своите национални интереси, включително в сферата на сигурността", каза той.

Рябков подчерта, че въпросът как Русия и Китай ще защитават националните си интереси в бъдеще, във взаимодействие помежду си, поотделно или координирано, „не засяга западната група“. "Те ни казват, че въпросът за разширяването засяга само НАТО и тези, които искат да се присъединят. Казваме на членовете на НАТО и тези, които искат да се присъединят: какво ще се случи по-нататък между Москва и Пекин, това не ги засяга", добави висшия дипломат.

Той отбеляза, че Москва е благодарна на Пекин за "ясно и недвусмислено изразено" отношение към предложенията на Руската федерация към САЩ и НАТО за гаранции за сигурност. „Ние си взаимодействаме с КНР много тясно в различни области. Нашата връзка е уникална. Това е връзка на всеобхватно стратегическо партньорство в буквалния смисъл на всяка дума, която е заложена в тази фраза."

Рябков добави, че отношенията с Пекин в различни посоки ще продължат да се задълбочават, като и двете страни не подценяват рисковете, които крие „западната група“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BOBO

    66 1 Отговор
    И ЗАЩО БЯХА ВСИЧКИ ЛЪЖЛИВИ СТАТИИ ЗА РУСИЯ
  • 2 Фалконети

    87 5 Отговор
    Русия има военен договор с Индия. Китай отдавна настоява за същото. западняците си мислят че са уникални , особенно краварите . Но ще бъдат смазани и то бадева , само заради собственото си чувство за недосегаемост. Истината беше съюз между ЕС и Русия. Това щеше да бъде обединениена Европа с половината Азия !

    Коментиран от #6, #24

  • 3 гост

    69 2 Отговор
    Не знам защо , но все си мисля че , доста държави обръщат глава, все към рашата ?

    Коментиран от #4

  • 4 Коментар

    2 61 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    За да повърнат.
  • 5 Девети септември

    70 2 Отговор
    САЩ и Русия ще се разберат както винаги до сега. Ноо някой ще трябва да плати сметката и това ще са западните глупендepи и ние, верните пуделчета.
  • 6 Госあ

    32 3 Отговор

    До коментар #2 от "Фалконети":

    Както по времето на колониалните войни и робство, Поднебесната обърната към себе си, така е и сега. Още тогава функцията на китайския флот с навигация невиждана от европейците е била единствено да почиства пиратите. Така ще бъде и сега. На Изток не са примати, които да ламтят за лукс и материални изгоди. Поднебесната ще трупа все по голяма мощ за радост на цивилизацията.

    Коментиран от #11, #19

  • 7 ЕВРО НЮЗ

    44 0 Отговор
    Абе къде изчезна Атлантическия съвет на Колонията Бългерия..??? 😁😁😁😀 От няколко дни се дискутира кожата им, а тях никакви ги няма..
  • 8 Тото

    54 1 Отговор
    Кошмарите на САЩ започват да се реализират. Обединението на Китай с Тайван до няколко години ще превърне щатите в провинциална държава. Икономическата мощ на Китай с военната на Русия и пазарите на Индия ще изхвърлят щатите от ролята му на хегемон и ще унищожат ролята на долара като основна резервна валута.
  • 9 Tarata4ev

    2 41 Отговор
    Глобализацията - в действие! От многополюсен свят /досегашната антиглобалистка теза на Путин/ към двуполюсен /сегашното салтомортале на Путин/ . Само Запад и Изток...а с Юга, с Индия какво ще правим. Нея в жълтия съюз Путин не може да вкара? Антиглобалистка Русия се "глобализира" с Китай...добра новина. Поне едната от двете източни велики сили ще изчезне след преръдката им. Което не е чак толкова лошо.
  • 10 Хахаха

    1 35 Отговор
    Днес още един червен фосил се обади неподготвен. Вече и Китай ли намесват. Нали аз, аз, аз, ние, ние, Русия.... На Китай му трябват пазари. Това са Европа и САЩ. А от Русия газ. Дори и да имат газ за предприятията, къде ще си навират произведените стоки? Топно затова им писна да са между чука и наковалнята и усилено търсят други източници на енергия. Енергия има много и различна, обаче пазари трудно се намират

    Коментиран от #52

  • 11 Напротив

    26 4 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Не си бил там и не знаеш. В Китай е див капитализъм. Всички драпат за богатство и просперитет Понялога се чудя, къде е комунизма. И аз живях в комунизъм. Това обаче си е чист капитализъм. Дори в САЩ не са такива бизнесмени, работохолици, бизнесмени и толкова амбицирани да забогатяват и да се развиват. Говоря за обикновения човек. Всичко е корпорации, масивни, модерни бизнес сгради, страхотни пътища и инженерни обекти. Магазини, Заводи и т.н. Всичко е частно. Няма лимит за забогатяване или за това колко притежаваш. Напротив. Държавата те стимулира всячески да се развиваш. Да изпълняваш мечтите си. Да живееш добре.

    Коментиран от #12, #13, #14, #21, #54

  • 12 Госあ

    7 12 Отговор

    До коментар #11 от "Напротив":

    Получавам заплата от Китайската Академия на Науките, мой. Така че Аре да не ми обЕсняваш. Става ли ?

    Коментиран от #15

  • 13 Госあ

    5 18 Отговор

    До коментар #11 от "Напротив":

    Див олигархичен капитализъм е по скоро в Русия в момента, въпреки че пак не може да се сравнява със западния.
  • 14 Госあ

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "Напротив":

    Индустриалните корпорации са характерни за фашизма, когато има държавен контрол. А такъв определено има в Китай. Както знаем всички, на практика разлика между комунизъм и фашизъм - няма. Като разправяш как всичко е частно, пропускаш факта, че и петте банки са държавни. Има един единствен държавен телеком и т. н. Това са все едни много съществени неща ;)

    Коментиран от #17

  • 15 Получава заплата

    3 11 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    От Малинов. Много добре го знаят всички. Обаче скоро щяло да има съкращения, по обясними причини. трябва по упорито и много по-нахъсано да драскаш тук и там. Че студена зима чука на вратата, а тока го вдигат. Седиш вкъши и се грееш, а и компютъра дърпа ток. Давай бачкай. Драскай тъпотии. Че и моловете щели да затвярят. Няма да има къде да седиш на топло и да ползваш безплатен нет, за партийните си памфлети.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Първо и основно

    4 14 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Изглежда нямаш никаква представа, какво означава "Фашист" и "Фашизъм". Второ, банките са китайски, защото юана е неконвертируема валута. Когато стане ще могат има смисъл от чужда банка там. Как да оперираш, като не можеш да работиш с местна валута, която я няма във форекс. Много неща не си допрочел май. Подготвяй се по добре, че ще ти отрежат копейките

    Коментиран от #22, #39

  • 18 Госあ

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Получава заплата":

    Отиди на лекар да ти изпише нещо, че не ти се разбира.
  • 19 Ерец

    0 13 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Ти какво , радваш ли се , че китайски патрулни катери все по - нагло навлизат в японски териториални води . Тази година са най - активни с “ рекорд “ 34 пъти , като не само че, нарушават морските граници , но и умишлено се приближават заплашително до японски риболовни кораби . Та днес правителството на Япония обяви официално дипломатическия бойкот на пекинската зимна Олимпиада . Всъщност това решение беше взето непосредствено след решението на САЩ , но изчакваха удобния момент да го оповестят . Дори Японската Комунистическа Партия излезе с призив преди 10тина дни правителството да не изпраща делегация .

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Човек се съди по делата

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "Напротив":

    Какви мечти бе Господне, ти реалността ли не осъзнаваш или по-лесно да убеждаваш хората, че техните мечти ще се сбъднат. Може и да им се сбъднат, но само в виртуалният свят. Метавселена .....🤦
  • 22 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Първо и основно":

    О, не аз не си представям, аз знам. А когато си представя нещо - гледам доказателства.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 До #2 другаря фалконети

    1 14 Отговор
    който прави на руснак м-.нети. Нали знаеш как квичи прасето като разбере че на коледа не го водят на разходка. Така взеха да квичат алкохолиците и те. Вият на умряло. Сами си го направиха. От намкьорлък и тарикатлък, винаги се яде дървото накрая.
  • 27 Госあ

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ерец":

    Японците не са толкова глупави и ще изпратят делегация. И още как. Така както няма да направят и военен съюз с краварите срещу Китай, затова и прекупвача на стари автомобили - бивш президент беснееше толкова. Само преди две - три години отношенията между Япония и Китай бяха отлични. Сега пригласят на краварите и изведнъж се влошиха, но това ще бъде с мярка. Повярвай.

    Коментиран от #35, #44

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Точно Левски е бил против

    1 18 Отговор

    До коментар #25 от "Ако БОТЕВ и ЛЕВСКИ днес са живи":

    Русия. Има го в негови писма и записки. Черно на бяло. Впрочем повечето велики българи са били против намесата на руски интереси в България. Знаели са тяхната подлост. Стига само това, че "спасителите" са стоели и гледали безчинствата, докато хайдутските чети не са събрали с кражби и грабежи, нужното злато за да се плати на Руския Цар за военното действие. Така, че нищо не им дължим. На който и да бяхме платили достатъчно щеше да го направи. Те и сега са си наемници по цял свят. Армия на Насад са, На венецуелския тиран. на Куба. С. Корея и т.н.

    Коментиран от #33, #48

  • 31 не може да бъде

    17 0 Отговор
    Считам,че и ние не бива да поценяваме тази решимост .Искам да обърна внимание на всички колко неща изтърпяха руснаците в последно време -убиха посланика им в Турция,турците свалиха руски военен самолет, евреите свалиха военен самолет с 25 души,САЩ разчекнаха ЕС заради СП-2/нас не ни разчекнаха заради Южен поток и Белене,а просто направиха една операция ,която не може да бъде описана публично с печатни букви/,организираха какви ли не кампании за демонизиране на Русия и за възпрепятстване на нормалното развитие на руската икономика.Разбира се не бива да идеализираме Русия.Но САЩ и т.н. им "партьори" преминаха допустимите граници.вероятнастта за военен конфликт вече е 50/50.По форумите.виждам .има доста привърженици на война с Русия.Предполагам,че те като смели достойни мъже с чест съвсем доброволно ,под командването на талантливи командири като Соломон Паси и Александър Йорданов ще отидат на първа линия да се бият срещу руснаците!?Имам едно подозрение,че ако не отидат може тук някои несъзнателни и ретроградни елементи след това ще ги бият доста акуратно!...Кой знае,може пък и да е от полза!?

    Коментиран от #47

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ерец

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Точно пък на теб да вярвам !? Не се шегувай . Япония ще изпрати на Олимпиадата като официални лица председателя на Японския Олимпийски Комитет ー бившия абсолютен шампион по джудо Ямашита Ясухиро и председателката на организационния комитет на Олимпийските игри в Токйо ー Сейко Хашимото . И изглежда си забравил антияпонските демонстрации през август - септември 2012 г. , когато поданниците на поднебесната палеха ХИНОМАРУ ーяпонския национален флаг , обръщаха японски автомобили , трошеха витрини на японски магазини , бойкотираха японски стоки и др.подобни .
  • 36 шах

    0 2 Отговор
    и да църкаш и да не църкаш 4-0 брат..остана ви само да умрете славно
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Джуджака е параноясал

    1 9 Отговор
    Навсякъде вижда заплаха 🤣🤣🤣
  • 39 А дали е така

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Първо и основно":

    5 март 2016 Официално китайският юан стана международна валута . Международният валутен фонд (МВФ) официално призна китайския юан за международна резервна валута.

    Коментиран от #45

  • 40 Анонимен

    5 0 Отговор
    Много е чудно как така Денис Джамбазов е пропуснал да се еруптира по темата! Или пък не е пропуснал?!
  • 41 Ами възможно е

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ако БОТЕВ и ЛЕВСКИ днес са живи":

    Дори се е случвало. Поинтересувай се за генерал Колев 🤣🤣🤣
  • 42 И Хитлер ги подценяваше и си го изяде

    11 0 Отговор
    сладко сладко. Сега западняците искат пак да го опитат на дядо Иван дъртия!?
  • 43 ЕВЕНТУАЛНО - къде у нас ще БИЕ Русия ?

    1 11 Отговор
    БАЗИТЕ - Граф Игнатиево, Труд , Крумово, Чешнегирово, Варна , Крайморие и др. . БРАТУШКИТЕ са говНАТОшки и сами съзнателно играят опасната игра !
  • 44 Боцко

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Има спор за няколко острова между Китай и Япония. Това е всичко.
  • 45 Международна резервна е друга песен

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "А дали е така":

    Айде купи си юани. Ти за конвертируемост чувал ли си. Това е валута. Биткойн, Злато и т.н. Има си стойност всичко материално на този свят. Тази стойност е спрямо друго материално нещо или неговата равностойност в утвърдени системи. Монетарната примерно. Тоест Юана дори и да тръгне да расте страшно много, нама начин да си купиш и да забогатееш. Единственият начин да участваш в далаверата е да инвестираш в икономиката им. Да направиш завод, да продаваш стоката им и т.н. Топно големите валути недоволстват, че юана не е отворена валута. Обаче няма как да почна да ти обяснявам от а и б тука. Не и безплатно.

    Коментиран от #46

  • 46 Поправка

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Международна резервна е друга песен":

    Юан можеш да получиш само ако смениш друга валута в Китай. Навън не можеш.
  • 47 Сйде да почва тая Трета световн

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "не може да бъде":

    Айде да почва тая Трета световна война, че ми писна вече. И без това хората сме като въшките по земната повърхност, скоро ще станем 10 милиарда. Една ракета в Йелоустоун и край със САЩ. Две години целогодишна зима и всичко ще си дойде на мястото. Само дето световния кърлеж няма да го има. Амин.
  • 48 ахаа

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Точно Левски е бил против":

    И Вазов ли е бил против?

    Коментиран от #50

  • 49 До коментар #5 девети септември

    1 0 Отговор
    Най- после един смислен коментар! За съжаление това е истината.Ако не ви харесва, значи сте напълно заблудени и никой не може да ви помогне.
  • 50 Аз говоря за храбри Българи

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "ахаа":

    За дейно мъже. За революционери или държавници. За лидери. Не за някави представители на худежественото творчество.
  • 51 Тираджия

    0 2 Отговор
    На китаец не може да се вярва !!! Днес приятел утре ти е най големия враг!

    Коментиран от #53

  • 52 Сивата чапла

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    Как си представяш оттук нататък американецът сам да си прави обувките или слиповете. Колкото и мизерна да е минималната работна заплата там, пак е прекалено много, за да произвеждат каквото и да е било за бита и да е на добра цена. Някой си въобрази, че може да командва Китай безкрайно и да го ползва за евтина работна ръка. Оризът се оказа скъп обаче.
  • 53 Сивата чапла

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Тираджия":

    С кого не е така? Затова е важна и основата и крайната цел.
  • 54 Сивата чапла

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Напротив":

    Глупаци китайци да си крият парите в офшорки няма. Там мирише на комунизъм. Държавата контролира процесите, а у нас корпорациите и наши и чужди контролират държавата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания