Last news in Fakti

25 Декември, 2021 09:21 4 917 5

Екшън на летище

  • летище-
  • бебе-
  • спасено

Властите съживиха 2-месечно бебе

Екшън на летище - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите на международното летище Нюарк Либърти в Ню Джърси спасиха 2-месечно бебе, което е спряло да диша. Смелата служителка е прескочила конвейерна лента, за да достигне до невръстното момче и да го върне към живота.

Кадри от камерите за видеонаблюдение, разпространени от американското управление за безопасност на транспорта, показват как служителката Сесилия Моралес, се втурва да помогне, след като майката взела детето от количка и забелязала, че то не диша. Случката се разиграла на 9 декември на пункт за проверка на летището.

Моралес заяви, че приложила техника за оказване на спешна помощ, поставяйки бебето върху ръката си с лицето надолу и потупвайки го по гърба, за да възстанови дишането му. Служителката, имаща опит от работата си в бърза помощ, каза, че за първи път прилагала тази техника върху дете.

Малко по-късно на мястото пристигнал екип на бърза помощ, за да даде кислород на 2-месечното момче. Говорител на управлението за безопасност на транспорта заяви, че не знае каква е била причината бебето да спре да диша. "От два месеца е на работа и буквално спасява живот", каза Томас Картър, висш служител на управлението, говорейки за достойната постъпка на служителката на летището. По думите му нейната "бърза реакция и действия са помогнали това семейство да посрещне щастливо празниците".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смело

    60 0 Отговор
    и адекватно действие ! Браво !
  • 2 гост

    48 1 Отговор
    Поздравления! Господ да я възнагради.
  • 3 Maris

    44 2 Отговор
    Екшън на летище: А Силвестър Сталоун и Брус Уйлис бяха ли там ?! Що за заглавие ?! А за другото поздравления, нека невръстното момче да стане голям и здрав мъж.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дидо

    1 0 Отговор
    Слава Богу !!!