Last news in Fakti

26 Декември, 2021 17:07 3 359 30

Държава разследва 11 000 случая на фалшиви сертификати

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Омикрон може да доведе до нова вълна на вирусоносители в Германия

Държава разследва 11 000 случая на фалшиви сертификати - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Близо 11 000 случая на фалшиви сертификати за коронавирус разследват властите във ФРГ, съобщиха от полицията, цитирани от вестник Die Tageszeitung, позовавайки се на данни от регионалните криминални отдели.

Най-много случаи има в Бавария - 3000 броя. Следват Северен Рейн - Вестфалия - 2400 случая и Берлин - 1000. Значителен брой от случаите въобще не са разкрити, съобщават от медията. В същото време, очевидно, значителен брой случаи изобщо не са разкрити, се отбелязва в статията.

Въпреки успешната кампания за реваксинация, германското правителство все още не е убедило достатъчно жители да получат първата ваксина. Към 24 декември 73% от населението на Германия е получило поне една доза от ваксината, което е около 60 милиона души. 70,7% са напълно ваксинирани, или близо 58 милиона жители.

През 2022 г. Германия планира да направи ваксината срещу коронавируса задължителна.

През последните седмици броят на новите случаи на коронавирус в страната намалява, но все още остава висок в сравнение с летния и есенен периоди. На 25 декември бяха идентифицирани 22 000 случая. Експертите се опасяват, че статистиката може да започне да се повишава с разпространението на щама Омикрон.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    90 1 Отговор
    Насилници злобни, нормално е хората да търсят спасение от тази "демократична заповед"

    Коментиран от #19, #23

  • 2 Антимаймуна

    9 58 Отговор
    От тези 11 000, 10 000 от тях са на българи и роми, доколкото има разлика.

    Коментиран от #15

  • 3 Гост

    56 2 Отговор
    И как са разбрали, по какви показатели?

    Коментиран от #20

  • 4 Добрият човек пише

    56 1 Отговор
    Хора, така и не разбрахте, че елиминират хората съвсем легално и доброволно. А жертвите са просто КОСВЕНИ жертви. Това се случва, защото позволихме на някакви си ПАРИ да заместят РАЗУМА. Само ако знаехте, уважението колко е по-ценно от ПАТИТЕ....

    Коментиран от #28

  • 5 Горд Българин

    33 1 Отговор
    Не държава, а окупирана територия от юдосаксите, имате грешка в заглавието!
  • 6 Джок Съдбата

    1 26 Отговор
    Загорелите рецидивисти пандизчии харесват тази новина! С нетърпение чакат новите 11 000 булки!
  • 7 Майна

    49 2 Отговор
    Данните за ВАКСАНИТЕ С ОТРОВАТА са подвеждащи...НЕ повече от 58% са инжектирани, ...НАВСЯКЪДЕ СЕ ЗАВИШАВАТ ЗА ДА УБЕДЯТ , ЧОВЕЦИТЕ ,, ЧЕ СА МАЛЦИНСТВО...
  • 8 Хаха

    51 1 Отговор
    Кво става бе, цял свет ли не верва на наУката? Уж беше само ганя... Ццц...
  • 9 Майна

    54 1 Отговор
    Време е за ТОТАЛЕН ОТПОР НА ЧОВЕЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ....ТОЗИ ПЪТ ТЕЗИ ИЗРОДИ СБЪРКАХА
  • 10 Трак

    39 0 Отговор
    Оставете хората на мира да е;-Б;-а ваща на:-ма ционистка комунистическа
  • 11 Майна

    49 1 Отговор
    В ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ СЪМ И ВСЕКИ ДЕН СЕ ТЕСТВАМЕ ЗА РАБОТА...ТОВА, КОЕТО ВИЖДАМ В КОЛЕГИТЕ СИ Е БЯСНА РЕШИМОСТ , ЗА ОТСТОЯВАМЕ НА ДОСТОЙНСТВОТО СИ КАТО ЧОВЕЦИ!

    Коментиран от #17

  • 12 ха ха

    36 0 Отговор
    Когато тираните превръщат несправедливостта в закон, съпротивата се превръща в дълг. Пленената от Давос Германия започва да се събужда.

    Коментиран от #18

  • 13 Рошко

    28 1 Отговор
    Значи 70 мил всксинирани, 11000 фалшиви, дайте го в проценти и" вируса" върлува. А сега де и оттук насетне ко праим. Помагали ваксините за какъв чеп помагат, този свят наистина откачи
  • 14 Майна

    19 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ В ТАЗИ ВОЙНА , ВСИЧКИ !!! ТЕЗИ, КОИТО ОТ ВЕКОВЕ ОКУПИРАХА ВЛАСТОВИТЕ ПОЗИЦИИ В СВЕТА ЩЕ ЗАТРИЯТ ЧОВЕКА. Те открито заявяват, че създават нов вид homo sapiens, СЛУЖЕБНИЯ ЧОВЕК-КОКТО НЯМА ДА ИМА ИНДИВИДУАЛНО МИСЛЕНЕ, РОБОТИ , редуцирани до един милиард... УБИВАТ НИ С БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ, което маскираха като,,ваксини,, ТРЯБВА ОБЕДИНЕНИЕ !!! ТЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ ТОВА ..ВИЖТЕ КАК СА СЕ ОБЕДИНЯВАЛИ ВОЮВАЩИ ПО КОЛЕДА ,ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА...,,епете ни!
    ИсторияВиолета Георгиева / 25 декември 2021
    Коледа с врага
    И през Първата, и през Втората световна война сражаващи се от двете страни слагат оръжие и празнуват заедно

    снимка: IStock
    снимка: IStock
    Коледа! Дори самата дума звучи магично. Нека си припомним, че човечността е най-големият подарък, който можем да си направим. Ставаме по-добри и в желанията, и в постъпките си.

    Войната рядко се свързва с човещина. Но две случки от най-страшните конфликти в човешката история показват, че празничният дух може да сближи дори най-върлите врагове. Едно от най-ярките доказателства за силата на коледния дух е Примирието от 1914 г.
    Малко след зазоряване на студения коледен ден през 1914 г. се случва едно от най-необикновените събития през Първата световна война.

    Stille Nacht. Heilige Nacht
    „Тиха нощ, свята нощ...” Песента се носи над замръзналото бойно поле. За британските войски, надничащи от окопа, думите може би са били неразбираеми, но няма как да са се колебали коя е празничната мело
  • 15 Пачанга

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Антимаймуна":

    Кривоглав, от вашите няма, защото за мислене в кривата кофа не може и дума да става.
  • 16 Майна

    15 0 Отговор
    Изумени, изморените мъже се показват колебливо от окопите. Германските войници поздравяват британските с „Весела Коледа“ на английски. Ръкуват се, пеят коледни песни, разменят подаръци – цигари, храна, копчета, шапки... Дори играят футбол! После се скупчват около огъня, разменят си вестници и закачки. „Ние им пробвахме киселото зеле, германците си хапнаха от тортите и шоколадите ни,” разказва английски войник в писмо до вкъщи.

    Това неочаквано примирие позволява на двете страни най-накрая да погребат мъртвите си другари, чиито тела лежат от седмици на ничията земя. Помагат си едни на други и в това. „Те пренесоха мъртвеца, положиха го на земята и ние всички го посипахме с по шепа пръст. После заедно казахме молитва,” пише друг британец до близките си. Нерегламентираното примирие от 25 декември се разпростира на цели 500 мили по Западния фронт. Смята се, че около 100 000 войници от двете страни, т.е. около 2/3 от войските там, са участвали в легендарното примирие

    Коментиран от #29

  • 17 Hess

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Точен и обективен коментар !
  • 18 Hess

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "ха ха":

    Много си прав...Има нещо общо в душевността между руската мечка и немския народ-и двата етноса са леко мудни,склонни към философко обяснение на нещата и не обръщат внимание на дреболии-събуждат се само за велики дела,но събудят ли се....Е,Германия вече се събужда от 76 годишен сън !!!
  • 19 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    За България статистиката по възрастови групи е елементарна.

    Възрастова група / Починали / Оздравели

    0 - 19 год. / 0.06% / 99.94%

    20 - 29 год. / 0.12% / 99.88%

    30 - 39 год. / 0.30% / 99.70%

    40 - 49 год. / 0.82% / 99.18%

    50 - 59 год. / 2.10% / 97.90%

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях и за кого?
  • 20 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Във "ваксините" има маркери. Скоро и тази "конспирация" ще стане реалност. И набодените безхарактерни плужеци, които и за това се смееха и подигравах, както и за предните "конспирации", станали реалност, ще трябва за пореден път да се наведат за господарите си 😉😄
  • 21 Оня

    8 0 Отговор
    Милено,никъв журналист не си!!поне в заглавието пишете коя е държавата,жълти вести сте,мисирки
  • 22 Защо

    11 0 Отговор
    не обясняват,как разбраха ,че са фалшиви и как разбраха ,че незнамколко си ,не са разкрити?
  • 23 Да дааа

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    По голямЗлобарОтВаксиниранНяма.
  • 24 Защо

    6 0 Отговор
    Аз си мисля ,че има нещо в ижекциите ,което трябва да се засича,но ядец,пишат ,че е използване ижекция с номер едикой си ,но не могат да я засечат и ....пишат не са разкрити.
  • 25 росен росен

    11 0 Отговор
    Незаконните действия на държавата провокират реципрочни незаконни действия.Просто закона на Нютон за действието и противодействието в социален аспект.
  • 26 да питам

    3 1 Отговор
    А в ГДР как е ?!
  • 27 Бой по песовите Ковидарски

    0 0 Отговор
    Смърт и на 1 Ковидар е свобода за цяла България
  • 28 РЗС

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Добрият човек пише":

    Може ли да ми отговориш добрия ми човек на нас дето сме по-прости да се вансинираме, защо им е на всички 200 държави в света да си избият населението? Ще може ли да ни просветлиш нас невежите?

    Коментиран от #30

  • 29 Трогателно

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    И после кръвопролитието продължава. Безумието на Европа...Избити млади мъже, цветът на нациите, от различни националности.
    ВСВ две различни, но качествени нации пожертваха десетки милиона мъже, разрушиха Европа, избиха и травмирана милиони жени, в името на какво, на каква цена, защо, за да продължи безумието и днес, отново на територията на Европа.
  • 30 Докторът ти го каза

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "РЗС":

    Трябва да се ваксинираме за да опазим Спинозните
Новини по държави: