Last news in Fakti

28 Декември, 2021 16:50 1 443 8

Съседите дават помощ от 150 млн. EUR за топлоенергия

  • румъния-
  • програма-
  • топлоенергия

Румънската програма се удължава с 2 години

Съседите дават помощ от 150 млн. EUR за топлоенергия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Румънският премиер Николае Чука обяви удължаване с две години на отпускането на държавна помощ на обща стойност 150 млн. EUR за проекти, касаещи инвестиции за насърчаване на производството и дистрибуцията на топлинна енергия в централизирана система от възобновяеми източници като биомаса, биогаз, биотермална енергия, предаде Аджерпрес. „Максималната помощ, която може да се отпусне на един бенефициент, е 15 млн. EUR за инвестиционен проект, от които 85% представляват безвъзмездни еврофондове, а 15% „обществено съфинансиране", уточни Чука.

Той заяви, че е имал среща с представители на държавните компании, които развиват дейност в енергийния сектор, включително добив, складиране и транспорт на газ през националната газопреносна мрежа. На нея са били обсъдени проблемите и намирането на решения, в случай че метеорологичната обстановка се влоши.

"Предстои следващата седмица да имаме нова среща в същия формат, така че да можем да одобрим план с мерки, за да гарантираме, че ще осигурим функциониране на цялото оборудване и снабдяване с електроенергия и газ на всички потребители", подчерта Чука.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямат

    8 1 Отговор
    шкафчета !
  • 2 Здрав като Бик

    9 0 Отговор
    А България до кога ше е най бедната в ЕС?
  • 3 pbdan

    9 0 Отговор
    Да не ги оплакваме румънците, те имат собствено производство на нефт и газ, макар и малко. Освен това дадоха право за участие в енергийната борса само на нетните производители на ток и то с данък печалба 80%. Да видим себе си с нашите частни брокери на еленергия ставащи милионери за седмица-две.
  • 4 Канадецо с гелосания перчем

    5 6 Отговор
    Ноенпък ще купуваме скъп втечнен американски газ през александропулус, за да сме добри и диверсифицирани партниори на сороснята.

    Коментиран от #5

  • 5 asd

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Канадецо с гелосания перчем":

    Дуаш ли дуаш ли неграмотно тиквопитешко гов.но на Инкасото?
    Нищо ново за урволяк като теб. ХАхахаХахаХАха
  • 6 Румъния все ни Спъваше според Борисов

    6 0 Отговор
    И Цветанов!!! Тя ни беше, "" виновна"докато ГЕРБ крадоха Яко!! Там вкараха колко министри в Затвора, 23или 25??и Един министър председател!! И Румъния върви уверено на Пред, а тука има Гешев и Трибунали, които са Зякотвили Яко България на дъното в Блатото! Борисов и Шайката му спъват всякакви опити да бъде измъкната държавата от Блатото!! Това е разликата Между Румъния и Сикаджийска България!! Тахната Секуритате са Озаптени, докато нашите ДС ченгета още продължават, да дърпат където могат Конците на марионетките си?? 12год Управляваха държавата чрез Борисов, искат да продължава вечно!! Не забогатяха ли достатъчно!!!????
  • 7 и тук дават бе

    2 0 Отговор
    вечно плащаш на монопола без договор за доставка и без да искаш да ти продават.да благодарим на добрите политици а най добре като им попречим да дишат
  • 8 Продължаваме Кражбата

    1 0 Отговор
    И тука дават... Кирчо и Кокорчо... Ама не пари а ваксини и зелени сертификати
Новини по държави: