Last news in Fakti

1 Януари, 2022 12:23 1 224 19

САЩ посрещат 2022 г. с ограничени празненства и очакване за икономически проблеми

  • сащ-
  • пандемия-
  • икономика-
  • джо байдън

В опит да облекчи ситуацията администрацията на президента Джо Байдън намали периода на изолация за заразените, които са без симптоми

САЩ посрещат 2022 г. с ограничени празненства и очакване за икономически проблеми - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Съединените щати посрещането на Новата година е с ограничени празнични събития, хиляди отменени полети и предупреждения за избягване на круизите.

2022 година може да започне с удар по икономиката вследствие на рязкото увеличение на случаите на заразени с Covid-19. Бързо преносимият Омикрон вариант на коронавируса нанесе удар както по здравните заведения, така и по сектора на услугите, включващ бизнеси като барове и ресторанти. Малко преди отбелязването на началото на 2022 година здравните власти предупредиха гражданите да не предприемат круизни пътувания след появата на хиляди Covid случаи в американските териториални води.

На икономистите ще е трудно да изчислят какви ще са последствията от новия вариант на Covid-19, като aнализатори на "Мудис" намалиха прогнозата си за ръст на икономиката за първата четвърт на годината от 5 до около 2 процента.

В страната освен че бяха отменени празнични събития и се стигна до спад на резервациите в сектора на услугите, се създаде възможност за намаляване броя на работещите заради скока на инфекциите, който води до карантина за повече служители и оттам до парализа на голяма част от икономиката.

Подобна е и картината във въздухоплаването, където съществена причина за отмяна на полети е липсата на достатъчно здрав екипаж да ги осъществява.

В опит да облекчи ситуацията администрацията на президента Джо Байдън намали периода на изолация за заразените, които са без симптоми.

Meждувременно Ню Йорк - градът на традиционното грандиозно посрещане на Новата година, е отчасти "на пауза" при рекордно голям брой заразени. Липсата на достатъчно здрави служители доведе до затваряне на линии от градския транспорт, съобщава "Вашингтон пост". Въпреки че отиващият си кмет Бил де Блазио изключи локдаун, части от града затварят по собствена воля, допълва изданието. Според "Ню Йорк таймс" службите за първа помощ в Ню Йорк апелират към гражданите да се обаждат на спешния телефон 911 само в случай на реална спешна нужда, след като една трета от парамедиците на Ню Йорк сити са излезли в болничен.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дай боже

    19 1 Отговор
    И тях веднъж да ги удари така както те удрят по останалия свят!
    От повече няма нужда, това ще е достатъчно!
    Като виж си извадят поука!
  • 2 6efket

    10 0 Отговор
    Тез 6то тъка со4ат към нас кво искат сиа
  • 3 KHPROS 🇨🇾

    22 1 Отговор
    Пожелавам ви през цялата 2022г да ви тръшне черната африканска чума тъпо краварско долно страхливо племе 💣💣🖤🖤💥💥от кол и въже събрани от корабните трюмове на Албиона 😁😁😁 🌚🌚🏴🏴🇬🇧🦂🇨🇾
  • 4 Неее

    6 0 Отговор
    не беше този в публиката,ти пр.дна!!!

    Коментиран от #8

  • 5 БгТопИдиот

    9 1 Отговор
    Що ли имам някакво 6-то чуаство ,че тия двамцата ша запалят света ????

    Коментиран от #6

  • 6 Пу Пу

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "БгТопИдиот":

    не така !!!!
  • 7 Петър

    14 0 Отговор
    П.суваха Тръмп яко,понякога с право , но този памперс Бай Дън за отрицателно време "разви" диктатуратс и дискриминацията до невиждани висини. Дори не може да се въздържа на официални приеми и п.рди на обществени места както наскоро видяхме в нета :)
  • 8 на тия

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Неее":

    години сфинктера не задържа във важни моменти и изпуска неблагоприятни аромати, за кралски усоби.
  • 9 не може да бъде

    9 1 Отговор
    Новата година е Ден за нови надежди и начинания.The American Thinker прави е дна прогноза какви нови неща ще предприемат САЩ през Новата година
    - 1 февруари -китайската Нова година става официален празник .Г-н Байдън пожелава успех на Си Дзин Пин в присъединяването на Тайван и други полезни начинания
    -3 март -денят на Св.патрик сатава денят на патрик
    -13 април денят на Т.джеферсън става денят на поробителите
    - 8 май-денят на майкат става ден на раждащите
    -30 май- Ден на възпоменанието / на бълг.-Задушница/ -става дден за споменаване на жертвите на империалистическите агресори,невинните жертви на армията на САЩ,,белите расисити и гадните полицаи
    -1 юни ден на ЛГТБ -най-светлият празник
    -5 септември- Ден на капиталистическите експлоататори
    - 10 октомври - Ден на Колумб - става Ден на неизразимите страдания.Конгресменката Александра Окасио Кортес ще признесе реч и ще предложи закон денят на откриването на Америка да бъде обявен за Денят на най-голямата трагедия на човечеството
    -24 ноември -Денят на благодарността става Ден на жалбите и стоновете
    25 декември -Рождество Христово - отменя се защото няма такова нещо !?
  • 10 Смешници

    13 1 Отговор
    Измислиха ковид и пуснаха лабораторен вирус поради факта че капитализма е полумъртъв и икономиките на САЩ и запада са пред разпадане и хората бяха пред излизане по улиците,който живее в Западна Европа и САЩ знае и е усетил тези неща,но нещата с този вирус не станаха по добри,напротив проблемите се увеличават и тази година е Европа и САЩ октомврийската революция ще им се стори детска игра.Имайте само мъничко търпение и ще се убедите,водещи икономисти на САЩ го твърдят че по този начин повече не може да се живее и е време да се промени системата.Най големия инвеститор в САЩ е обявил план до края на март да се изтегли от Сащ.

    Коментиран от #18

  • 11 доко

    3 1 Отговор
    ДОЛУ АМЕРИКА..ДАЙТЕ Я НА ШВАБИТЕ..
  • 12 Амал Харис кога е сменил пола

    3 0 Отговор
    Пиле че е бил мъж, има и негови снимки преди трансформацията му, срамува ли се, защо го крие??нали няма нищо лошо в смяната на пола, налагат го на целия свят пък го крие???
  • 13 Ана

    8 0 Отговор
    Деменцията се занимава с Русия , а Колорадо гори , не прави лошо на другите , защото всичко се връща , като бумеранг !!!!
  • 14 tomito

    2 0 Отговор
    Като ги гледам тези смешници така да ми сочат с пръст в празното простраство, направо ми се прихожда до тоалетната.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Омикрон идва

    0 0 Отговор
    скоро и в БГ
  • 18 Злобни бугаре

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Смешници":

    Гледайте си собствената умствена и материална нищета в България. Все цъфтите и връзвате, затова сте толкова злобни и завистливи и все в чуждия двор гледате, а вашият тъне в курешки.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.