Last news in Fakti

11 Януари, 2022 19:31 1 464 17

Премиер под прицел! Искат оставката на Борис Джонсън заради парти на Даунинг стрийт

  • великобритания-
  • пандемия-
  • борис джонсън-
  • даунинг стрийт 10

Лидерът на парламентарната група на Шотландската национална партия Иън Блекфорд призова консерваторите на премиера да го отстранят, а ако това не стане, самият Джонсън да направи това, което трябва – да подаде оставка

Премиер под прицел! Искат оставката на Борис Джонсън заради парти на Даунинг стрийт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Борис Джонсън може да бяга, но не може да се скрие от обвиненията за градинско парти на Даунинг стрийт през май 2020 година в условия на локдаун - това заяви Анджела Рейнър от Лейбъристката партия в парламента.

Вчера изтече информация, че личният секретар на премиера Мартин Рейнолдс е изпратил имейл с покана към около 100 души персонал за „напитки със социална дистанция“ на 20 май 2020 година по време на строг локдаун със забрана за среща с повече от един човек от друго домакинство на открито.

Свидетели заявиха за Би Би Си, че на партито, на което са били около 30 души, са присъствали Борис Джонсън и съпругата му. Днес въпросът за поредното събиране на Даунинг стрийт в нарушение на правилата бе повдигнат остро от заместник-лидерът на лейбърстите Анджела Рейнър:

„Изключително разочароващо, но съвсем не изненадващо е, че премиерът, към когото зададох този въпрос днес, не е тук, въпреки че няма никакви официални ангажименти.

Неговото отсъствие говори красноречиво. Докато се присмива на медиите, обществото обаче вече си направи изводите. Той може да бяга, но не може да се скрие“.

Лидерът на парламентарната група на Шотландската национална партия Иън Блекфорд призова консерваторите на премиера да го отстранят, а ако това не стане, самият Джонсън да направи това, което трябва – да подаде оставка.

Вместо премиера на въпросите отговаряше Майкъл Елис, който е главен ковчежник на правителството. Той заяви, че премиерът няма да ходи никъде и че има пълно доверие в него.

Елис допълни, че първо трябва да бъде проведено справедливо и независимо разследване и тогава да се правят заключения по обвиненията за събирания на Даунинг стрийт.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис Жонсън

    12 1 Отговор
    Ние можем да си праим партита, плебса да го дух@.
  • 2 от село

    6 1 Отговор
    А БОКО Е ЗА ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ ,НО КАСКЕТА НЕ ГО СЛАГА НАПРИЦЕЛ ,ЗАЩОТО ВЗЕМА ДЕНГИ ОТ НЕГО !!
  • 3 киким

    11 1 Отговор
    Председателят на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли почина на 65-годишна възраст ..... Той е бил приет в болница в родната си Италия на 26 декември заради "сериозни усложнения", свързани с имунната му система. Мир на ваксината му.

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    1 0 Отговор
    ПОКОЙНИЯ ГЕОРГИ КАЛОЯНЧЕВ КАЗА,ЧЕ РАКИЯТА Е НАД ПОЛИТИКАТА,РАКИЯ Е ИМАЛО ПРЕДИ НАС,РАКИЯ ЩЕ ИМА И СЛЕД НАС.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 селтак

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "киким":

    Абе,такова име Давид Мария не бех чувал! Да не е минал под дъгата и да се е про.........л че нещо ми подсказва че може и да е спинтак???!!!
  • 9 John Dutton

    2 0 Отговор
    Знаете че английското общество е сбъркано когато му искат оставката поради парти, а не защото е накарал населението си да се инжектира с външен ДНК материал който евентуално ще ги убие
  • 10 Ал Бунди

    0 0 Отговор
    А, нищо ново под слънцето. Това си е нормално за политиците ..като се качат на коня и бързо се ос..рат. От друсането мейби!!!!
  • 11 Хахах

    1 1 Отговор
    С какво толкова е станало?
    Всички са равни, правилата също са еднакви за всички. Някои хора обаче са по-равни от други, и правилата за тях са мааалко по-различни

    Коментиран от #16

  • 12 От страни

    0 0 Отговор
    Дауните от даунинг стрийт.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Те ще му искат оставката, но

    0 1 Отговор
    той няма да си я дава. И така току-виж пролетта дошла. Това общество, в малката си част, тотално сбъркано, а в голямата си част , изтерзано от периодичните кризи на капитализма, и то не знае какво иска, у ляво ли е, или у дясно.
  • 15 Комон сенс

    2 0 Отговор
    Е няма по-глупаво основание да искаш оставката на премиер.
    Някакво скромно и културно събъране и то на октрито.
    Дано този премиер да устои на натиска.
    Другото би било потъване във фашизоидна мъгла, в която е по-важно дали си пил чай с 5-ма приятели, отколкото каквото и да е друго. Фанатично следване на неработещи "мерки" и "игли", вместо за важните теми от релания живот.

    Да питам - хората от това парти живи и здрави ли са? Щото шефът на ЕП даде фира в една доста ранна възраст и при добро базово здравословно състояние, пък спазваше всички меврки и препоръки - жалко за човека, изглеждаше свестен.
  • 16 кви правила

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахах":

    Примерно, препоръчват ти да не ядеш чипс.
    Виждат те как си купуваш едно пакетче и те застрелват на място?
    Добре дошли в края на демокрацията и началото на новия мракобесен период в човешката история - медицински фашизъм само за вашето здраве са се трогнали новите тоталитаристи.
  • 17 Комон сенс

    3 0 Отговор
    Много на зле отива работата. Хората ще започнат да се дебнат, кой бил отишъл до парка или забравил да си тури маската до очите. Щом подобни клюкарски мизерии могат да предизвикат цяла властова промяна!
    Мечтата на фанатизираните политкомисари. С измислени доводи управляват всеки и всичко според както им скимне.
    А може би, просто може би, човечеството не е до там отлепило от здравия разум и може да пфрецени ,че това са брутални дребнотения?
Новини по държави: