Last news in Fakti

14 Януари, 2022 09:22 1 486 12

Кибератака срина украински правителствени сайтове

  • хакери-
  • сайтове-
  • хакерска атака-
  • украйна-
  • кибератака

Никой не е поел отговорност за тази агресия

Кибератака срина украински правителствени сайтове - 1
Снимка: Shutterstock

Голяма кибератака засегна днес украинските правителствени сайтове, съобщиха украински медии.

Засега никой не е поел отговорност за тази агресия. Тя става в контекст на засилено напрежение между Киев и Москва и между Запада и Русия заради Украйна. Засегнати са сайтовете на министерството на образованието и науката, на министерството на извънредните ситуации и на други министерства и ведомства.

Преди сайтът на външното министерство да стане недостъпен заради атаката, там се появи послание от авторите ѝ. То беше публикувано на челната страница на сайта на украински, руски и полски. "Украинци, стархувайте се и се подгответе за най-лошото. Всички ваши лични данни са качени в интернет", гласеше посланието. То бе придружено и от няколко символа, сред които и лого със задраскано украинско знаме. Украйна на няколко пъти бе мишена на кибератаки в последните години. През 2017 г. киберпирати поразиха няколко критично важни инфраструктури, а през 2015 г. атака имаше срещу електропреносната мрежа на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тикви

    27 5 Отговор
    Поредна измислица от хората майдана, трябва да се плюе Русия, пълен цирк!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ферта

    28 4 Отговор
    Познайте от кого ще е??? Трябва да е Русия, така казаха от САЩ и НАТО!
  • 4 Kcaniba

    17 0 Отговор
    Окрите нали от 7 нормври чакат всеки фен рудкото нахлуване!!?
  • 5 Дада

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "тикви":

    Ника ти е много правилен
  • 6 Иванушка

    24 2 Отговор
    Започна се. Нощес руснаците ще са в Киев. Да живее Свободна Украйна. Вън фашистите и комиците от Украйна :))
  • 7 Хайде

    20 2 Отговор
    Закривай измислената окрайна!
  • 8 Порошенко

    16 0 Отговор
    Се връща в понеделник и се опитва да свали Зеленски от власт защото още не започнал война с Русия!
  • 9 Ненормален

    4 0 Отговор
    Каква АГРЕСИЯ цццццц....
  • 10 Ами всъщност

    7 0 Отговор
    Това е супер новина, колкото по-скоро в Украйна се смени властта с проруска толкова по-добре за всички жители на страната.......отдавна стана ясно, че Украйна няма прозападно бъдеще и единствената цел на краварника е да използва нейната територия като плацдарм срещу Русия и междувременно да окраде колкото може повече от ресурсите и благата там. Преди майдана Украйна беше сравнително добре икономически, нямаха никакви сериозни проблеми и можеха да разчитат на помощ от могъщия си съсед Русия.......сега, 8 години по-късно са ограбена, разпокъсана държава пред разпад, със сринати производства и цели отрасли и с изгладняло и отчаяно население........това е резултата от "приятелството" с краварника и другите ЗАПАДнали кочини! Те сами ще поискат пак да бъдат братушки с руснаците, народа го иска и е нужен просто един преврат за смяна на сегашната продажна предателска фашистка власт с нормални мислещи хора дето няма да гледат само как да забогатеят, а ще им пука и за страната и народа им! Така че подобни хакерски атаки са нещо хубаво и колкото по-рано постигнат целта си толкова по-добре за Украйна, и за всичките й съседи!
  • 11 Започнаха ги

    5 0 Отговор
    спират им газта,нета,тока,нафтата и мазута и до седмица белия байрак над Радата е спуснат!!!
  • 12 От страни

    0 0 Отговор
    Ситуацията в Украйна се променя всеки ден. От месеци насам все повече политици взеха да не се стахуват да говорят открито срещу Зелето и в подкрепа на Русия. По рано ги беше страх ама сега взеха да си "сменят обувките в полет", казват ги че се преобули в движение... Гледам им шоута-та в мрежата доста умни като Евгени Мураев, Елена Бондаренко, Землянски, Лазарев и други. Страхът пред Десния Сектор намалява и националистите не смеят да нападат. Току виж че ще се смени риториката на прорусийска.
Новини по държави: