Last news in Fakti

19 Януари, 2022 13:41 4 961 96

Германия е готова да спре "Северен поток 2"

  • северен поток 2-
  • германия-
  • русия-
  • украйна-
  • газопровод-
  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • санкции-
  • война-
  • антъни блинкън-
  • берлин-
  • олаф шолц-
  • газ-
  • нато-
  • сащ

Берлин предупреди, че Москва ще пострада, ако атакува съседа си

Германия е готова да спре "Северен поток 2" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия сигнализира във вторник, че може да спре газопровода "Северен поток 2" от Русия, ако Москва нахлуе в Украйна, а западните нации се обединиха зад Киев заради натрупването на руски войски, което предизвика страх от война в региона, предава Bloomberg, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

В опит да намери дипломатическо решение, след като преговорите с Русия завършиха в безизходица миналата седмица, държавният секретар на САЩ Антони Блинкън ще посети Киев в сряда, преди да се отправи към Берлин, за да обсъди "съвместни усилия за възпиране на по-нататъшната руска агресия срещу Украйна" с германски, британски и френски официални лица. Тъй като страховете от конфликт нараснаха, Великобритания обяви тази седмица, че е започнала да доставя на Украйна противотанкови оръжия, външният министър на Канада посети Украйна, а германският външен министър Аналена Бербок проведе разговори в Москва и Киев, за да се опита да намали напрежението.

Бербок предупреди, че Москва ще пострада, ако атакува съседа си, а канцлерът Олаф Шолц даде знак, че отговорът на Берлин може да включва спиране на газопровода „Северен поток 2“, който доставя газ за Германия. Запитан за газопровода след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Шолц каза, че е "ясно, че ще има висока цена и че всичко ще трябва да се обсъди, ако има военна интервенция в Украйна". Шолц по-рано каза, че Германия е отворена за санкции в случай на руска атака и че всичко ще бъде на масата. Това ще включва "Северен поток 2", който е построен, но все още не е получил одобрение за отваряне.

Руският външен министър Сергей Лавров каза след среща с Бербок във вторник, че газопроводът ще повиши европейската енергийна сигурност, когато бъде отворен, и че „опитите за политизиране на този проект“ биха били контрапродуктивни. Русия отрича да има планове да атакува Украйна, но казва, че може да предприеме неуточнени военни действия, освен ако исканията ѝ - включително обещанието на алианса на НАТО никога да не приема Киев - не бъдат изпълнени. Десетки хиляди руски войници остават близо до границите на Украйна, а Москва също изпрати войски и военна техника в Беларус тази седмица в подготовка за учения с нейния близък съюзник, които предизвикаха допълнително безпокойство на Запад. Напрежението помогна за понижаване на руската рубла спрямо щатския долар и спад на руските акции.

Повече разговори НАТО-Русия

В Берлин Столтенберг каза, че е поканил съюзниците от НАТО и Русия на следваща серия от срещи в Съвета НАТО-Русия, за да обсъдят начините за подобряване на ситуацията със сигурността след неубедителния първи кръг от преговори от две години насам миналата седмица.

„Съюзниците на НАТО са готови да обсъдят конкретни предложения за това как да намалят рисковете и да повишат прозрачността по отношение на военните дейности и как да намалят космическите и кибер заплахите“, каза той на съвместна пресконференция с Шолц. „Ние също така сме готови да възобновим обмена на брифинги относно ученията и съответните ни ядрени политики“.

Въпреки че Западът се обединява зад Украйна, бившата съветска република не е член на НАТО и алиансът няма договорни задължения да я защитава. Президентът на САЩ Джо Байдън изключи изпращането на американски войски в Украйна, за да се бият с руски войници. След преговорите с Русия от миналата седмица, които не доведоха до пробив, Блинкън ще се срещне с украинския президент Владимир Зеленски и външния министър Дмитро Кулеба в Киев в сряда, съобщи Държавният департамент на САЩ.

"Съединените щати не искат конфликт. Ние искаме мир", каза пред репортери високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ. „Руският президент Владимир Путин има правомощията да предприеме стъпки за деескалиране на тази криза, така че Съединените щати и Русия да могат да продължат отношения, които не се основават на враждебност или криза“, каза служителят. Блинкън разговаря с Лавров във вторник и призова за деескалация, каза отделно Държавният департамент - двамата са решили в разговора, че би било полезно да се срещнат лично, като срещата ще бъде в Женева. По време на посещението си в Украйна, канадският външен министър Мелани Джоли каза, че Отава ще вземе решение в подходящия момент за доставка на военна техника за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Германците

    124 19 Отговор
    се оказаха много глупава нация.

    Коментиран от #10, #25, #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcaniba

    49 10 Отговор
    То и афтарчитуу е готово да сложи ф.е
    с.
    че, само да няма симпатии между руската и българската култури!!!
  • 4 Активист на БКП

    43 10 Отговор
    Питайте Шикалгрубер и ХИТЛЕР 🇱🇷🇨🇦🇨🇦
  • 5 Някой

    104 15 Отговор
    Голям страх ги тресе всички на запад от тази Русия. Щом не спират да заплашват какво щели да направят, ако Русия нападнела Украйна...
    Нищо няма да направят заради тази несъстоятелна държавичка...

    Коментиран от #92

  • 6 денисчо

    91 8 Отговор
    Как се спира нещо което не е тръгвало от кога работи Северен поток -2 или нещо съм пропуснал???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЕВРО НЮЗ

    78 16 Отговор
    Пет пари не давам за Украйна.. Интересува ме кога ще започнат да бомбят американските окупационни бази в България. 💣💣💣💣
  • 9 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    68 11 Отговор
    "Съединените щати не искат конфликт. Ние искаме мир", каза пред репортери високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ.---- на което в Сирия, Либия, Ирак ........
  • 10 наблюдател

    81 8 Отговор

    До коментар #1 от "Германците":

    тия верно са първосигнални! мецан ще загуби някакви парици, факт - тези за построяването на газопровода. но пазар на своя газ винаги ще намери. а дойчетата ще купуват след това газ от кого? смешковци.

    Коментиран от #18

  • 11 Папагал

    94 10 Отговор
    На тия не им писна да повтарят израза "Русия нахлува в Украйна". Човек ще каже, че те повече проявяват желание това да се случи отколкото самия Путин.

    Коментиран от #58

  • 12 Лейка

    66 8 Отговор
    Май немците се готвят да седят на студено няколко месеца. И да им дойде акъла. Игра на политика, но запада обира Лаврите и все не им стига газ! Баба Меца ще Ви ... в ... здраво!
  • 13 Гост

    69 7 Отговор
    Това, като лисицата да чака да "паднат" на коча мУдете за да ги изяде, ама докато чакала умряла от глад! Германия за кой път настъпва мотиката срещу Русия в стремежа си да угоди на окупаторите си от Кравария?
  • 14 Смешник денис

    74 7 Отговор
    Тоя не му ли омръзна по цял ден Русия та Русия и запада ще направи това запада ще направи онова,запада освен да блее едно и също като Денис Джамбазки друго нищо не прави.Още от времето на Обама слушам как Русия ще фалира и минаха 18 години и Русия още я има и то по силна от преди.Да Русия заплатите са малки и народа им не е богат,но къде е богат,в запада ли?Днес във Франция в 4 града хората влезнали в големите магазини пълнили колички с храна и излизали без да плащат и се биели с полицията,това ли е богатството на запада.Във Испания на прага на крайната бедност са около 3 милиона по статистика във Франция са около 7.Брей какво голямо богатство са тези западни държави.
  • 15 Бай Манчо

    53 6 Отговор
    Всеки ден поне по 3 пъти 5енис джамбазов ни информира за нахлуване , спиране , санкции които ще съсипят Русия като им спрат айфоните , а Путин не иска и не иска да нахлуе . От толкова отрицателна енергия в пасквилите му ще се поболее това момче (или може би вече не е момче ?) . Няма как Путин да остави американците да купуват газта от Русия и да я продават на Европа , затова направиха и СП2 .

    Коментиран от #53

  • 16 Мирослав

    60 5 Отговор
    Браво на смешните шваби. Готови са да мръзнат но да задоволят завоевателите си от САЩ
  • 17 Ддддддд

    53 4 Отговор
    Ама едно и също от месеци вече се повтаря...-или го спирайте и пуквате от студ-или спрете да лаете и се грейте ...Що за профанизъм струи от тази луда Европа?
  • 18 111

    71 4 Отговор

    До коментар #10 от "наблюдател":

    Грешиш,Русия ще загуби 1/3 от парите за построяване другите са немски пари и нищо няма да спират защото ще фалират 4 големи фирми 3 от които са немски,а с това ще си отиде правителството.Някой смята ли че немския народ е готов да плаща 3 пъти по скъпа газ отколкото е сега?

    Коментиран от #74, #79

  • 19 ъхъ

    51 4 Отговор
    Като да заплашиш енергото, че ще си спреш тока!

    Коментиран от #23

  • 20 petar svilenov

    44 4 Отговор
    И ЩЕ СИ КУПУВА ЕВТИН ШИСТОВ ГАЗ ОТ ТЕКСАС.И НИЕ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ.ВАЖНО ДА Е БРАТСКИ,КОЛКО СТРУВА-НЕМА ЗНАЧЕНИЕ.
  • 21 НКВД

    51 5 Отговор
    Както е казал едно време Ото фон Бисмарк ,че “Рано или късно Руснаците идват за парите си”
    Слугата Германия да внимава в какво се забърква,защото газ в Европа няма,дори и скъпа такава.
  • 22 Смешници

    54 5 Отговор
    Русия нахлува ама не в Украйна а в безмозъчните кратуни на запада,кравите и Дениска Джамбазова.
  • 23 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    15 1 Отговор

    До коментар #19 от "ъхъ":

    😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
  • 24 Европеец

    52 3 Отговор
    Виждали ли сте как се разбягват хлебарки когато включите лампата - та великите НАТО-вци сега на това ми приличат - всички се разбягаха като хлебарки.

    "може да спре газопровода "Северен поток 2" от Русия, ако Москва нахлуе в Украйна"

    Ако Москва нахлуе в Украйна "Северен поток 2" няма да им трябва на руснаците - тръбите през Украйна ще са на Путин а не на сина на Байдън.

    "Президентът на САЩ Джо Байдън изключи изпращането на американски войски в Украйна, за да се бият с руски войници."

    Е все пак заради един газопровод не може да си рискува президентския пост - като почнат да ги връщат в запечатани ковчези американските войници и ще бъде изметен от президентството. Виж украинци колкото искаш може да прати за пушечно месо стига да има достатъчно глупа.и да се бият за американските интереси.
  • 25 Мхм

    36 2 Отговор

    До коментар #1 от "Германците":

    Парлама за пред медиите докято купуват руски газ на безценица и го продават на другите а балъчетата им вярват.Както поляците викат че правели немците Райх а в същото време половин полша бачка в Германия.
  • 26 Blackthorn

    42 4 Отговор
    Германците окончателно доказаха, че са тъпи като пекински патици!
  • 27 Мдааа... ами кажете си го направо

    24 2 Отговор
    Ами то около това се върти целата дундурма...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГЕРМАНИЯ САМА АКО СПРЕ СЕВЕРЕН ПОТОК

    31 3 Отговор
    РУСИЯ НЯМА ДА СИ ПРАВИ ТРУДА ДА ГО СПИРА - НЕКА ДЕЙСТВАТ !
  • 30 Кинжал

    41 2 Отговор
    Русия през 2021-ва е увеличила общите си доставки от газ с 15% до 450 милиарда кубически метра, т.е. изкарали са около 200 милиарда долара от продажбата му. През 2022 с новите цени приходите вероятно ще достигнат до половин трилион. Мислите ли, че на руснаците им пука за СП 2 , за който похарчиха 10 милиарда ? Те го направиха точно за това, вие да очаквате, че Русия ще бъде зависима от него и от доставките на газ през него. Нищо подобно! На руснаците им е добре да налагате санкции точно върху нещо, което никога не е започвало да работи, а вие да си представяте колко хубаво щеше да бъде, ако получавахте газ през него. Мъдър е Путин !
  • 31 James 🇺🇸

    23 3 Отговор
    Германия като сравнение е като куче което вижда Ловец с .223 калибър и решава да го нападне. Utter nonsense
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Путин е льош

    35 3 Отговор
    Брей льош човек е Путин от 5-6 месеца го назландисват да започне война, а той напук на нашите мисирки не ще ли не ще....
    С това подкукуросване от запада дали нема пък укрите да се изсилят да я започнат тая войта та да си затрият държавицата И да ги премешкат рашките!!!
  • 34 а те така

    30 3 Отговор
    Абе дали гнилото АМЕРИКАНСКО "журналистче" Джамбаз- еди кои си не написа нещо? Незама кога ще вземе да пусне статия за недоставетите 15 милярда кум.метра газ от любимата му Америка в Европа? А дали ще каже истината в некоя статийка, що има криза за газ, а и каде са тези обещани 15 куб.метра газ???????????????????
  • 35 боко

    24 2 Отговор
    Ще се топлят само на вятъра и слънцето
  • 36 Верно ли бе

    10 1 Отговор
    ДенчУ
  • 37 !!!?

    10 30 Отговор
    Преди осем десетилетия САЩ, Франция, Германия и Англия се опитват да убедят Хитлер да не нопада Чехия и Полша, а сега същите убеждават Путлер да не напада съседите си ! Кой е фашиста днес !!!?

    Коментиран от #40, #52, #59

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Европеец

    25 2 Отговор

    До коментар #28 от "АУУУУУ":

    "И сега ударно започват да проектират атомни електростанции за да станат енергонезависими от Русия"

    Вярваш ли си на писанията - и колко да е ударно проектирането че и построяването на атомна електростанция че и въвеждане в експлоатация и видиш ли ще станат енергонезависими от Русия. Сигурно ви избират с IQ равно на номера на обувките но твоите ти стискат

    Коментиран от #50

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Соросоидна марионетка

    17 2 Отговор
    Не спирам с пропаганда забравих да кажа само че и господарите ми ще пострадат ако руснаците спрът газа за, Германия!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Жеков

    29 1 Отговор
    Германската позиция не е германска, а американска,която наскоро Бербок получи в САЩ! Защото по СП-2 Германия наистина ще получава по-евтин газ! Русия не е длъжна да транзитира газ през Украйна, като й плаща и Украйна с тези пари да купува оръжие срещу Русия!
  • 44 КОНТРАТА

    21 1 Отговор
    Сороснята още не е разбрала какво е страх, ноо много скоро ще опознае лично страха!
  • 45 гхг

    30 1 Отговор
    Русия има интерес да не пуска Северен поток-2. При сегашните цени на газа и е доста изгодно положението. Дори ще движи войските си напред-назад за да държи Запада в напрежение. Санкциите оказват стимулиращ ефект върху икономиката. За редките метали е достатъчно да направи като Китай: Редките метали се продават само под формата на готови изделия а не като суровина.
    Лошото е, че и ние сме забъркани в тази каша.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Икономика

    24 1 Отговор
    Немските газови хранилища са на 50% пълни ако руснаците спрат газа на 100 % Германия блокира тотално до максимум 10 дни! ФРГ не е в позиция да поставя условеия когато личната им икономика е поставена н карта!
  • 48 ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ🇪🇺

    25 1 Отговор
    Европа вече пострадала от забавянето на Северен поток 2. Европа иска да се самодовърши като японско камикадзе!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 АУУУУУ

    3 17 Отговор

    До коментар #39 от "Европеец":

    ХА ХА ХА смяташ че щом официално Германия се е договорила за основни доставки на ел. енергия от Франция са гледали номера на обувките ми ............. БРАВО ....... Нали не смяташ че немците биха строили АЕЦ колкото ние строим Белене.... Имай в предвид че те имат няколко атомни електростанции които са построени и финалното им пускане е замразено от 15 години. Колко време смяташ че ще е нужно да ги вкарат в експлоатация особенно ако видят зора с Русия ........Говорим за Германия , не за Занзибар ........ Смятате че Германицте не са си направили добре сметката .......Ама вие поне сами вярвате ли си ...........Ха сега се смейте .....

    Коментиран от #54, #69

  • 51 Ювиги

    18 2 Отговор
    Сотосодни маринетки си мислите, че като публикувате информация, че,, Русия ще пострада" и че точно така ще стане. Монетата има две страни и от едната страна сороснята плаче неотешимо плаче, а от другата страна руснаците се смеят!
  • 52 Читател

    22 1 Отговор

    До коментар #37 от "!!!?":

    Хайде бе че и САЩ си сложил е ясно ама как Германия се опитвала да убеди Хитлер не ми стана ясно.

    И не Путин напада съседите си - съседите му бяха нападнати от САЩ. Организираха Майдан и свалиха законно избран президент на Украйна - това сигурно е най-демократичното нещо на света иначе ревете че Путин ужким се месел в изборите на краварите.

    А за нападението на краварите над суверенни държави като Ирак, Либия, Сирия, Сърбия и още много други нищо не казваш - те не са фашисти а това пак е най-демократичното нещо на света.

    Хайде сменете опорките
  • 53 Народен съд

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Манчо":

    Ще има пак. Не го мисли.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Българин

    10 0 Отговор
    Ами хайде де!Колко пъти ще го спират?Тези продажни шваби започват да ме дразнят.Пуски подлоги.

    Коментиран от #71

  • 56 Лавренти

    13 0 Отговор
    Ти могат да вкарат немската икономика до 48 часа в пълен локдаун!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 нннн

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Папагал":

    То си е така. Англосаксите мечтаят славяни да се бият със славяни."Разделяй и владей."
  • 59 Учуден

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "!!!?":

    Да бе, а кой финансира Германия да излезе от руините и да стане сила която да разруши цяла Европа? Мисля че не бяха руснаците.

    Коментиран от #67

  • 60 Перун

    13 1 Отговор
    Германците скоро ще се молят на Кремъл за газ!
  • 61 Мим

    17 0 Отговор
    Най голямата простотия за германците ще бъде да спрат северен поток 2 и кого санкционират ,себе си,така че затова не вярвам да са толкова изкукали...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    САНКЦИИ ПРОТИВ --- ОСНОВИТЕ НА КАПИТАЛИЗМА ПО ЕВРЕЙСКО ЦИОНИСТКИ --- ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ НА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП !?!?!?!?
  • 64 mi6osp

    15 0 Отговор
    Не е сериозна тази заплаха. Северен поток 2 не е пуснат в действие и всеки може да плаши да го спре. А защо ли не плашат със спиране на Северен поток 1 ?
  • 65 Хаджи Генчо

    11 0 Отговор
    Керванът си върви, кучетата си лаят! И газ ще си получават и фирмите им са на руския пазар. Политическият популизъм е само за простолюдието. Икономическите интереси не се интересуват от лозунги. Парите обичат тишина!!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хаджи Генчо

    9 0 Отговор

    До коментар #59 от "Учуден":

    А кой финансира Германия през тридесетте години и я прати на исток.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Случаен

    9 1 Отговор

    До коментар #50 от "АУУУУУ":

    Ти май си гледал някой исторически филм. В момента Германия е зле ще става още по-зле. Казвам ти го като живещ в Германия.

    Коментиран от #77, #90

  • 70 Деницапродажната

    5 0 Отговор
    Много обичам да ме бустерират банално хамерите.
    Публикувам им статиите фор фрии.
  • 71 Случаен

    7 0 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Чакай първо да го пуснат, след това ще спират няколко стоти пъти през час,ако дотогава не са умрели от студ.
  • 72 Миро

    3 0 Отговор
    На тоя няма ли кой да му каже..
  • 73 ПУТИН И ЕРДОГАН СА ВЕЛИКИ!!

    8 1 Отговор
    С газ или без газ. Никой не може да бие Русия 😇
  • 74 Че кой го пита

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "111":

    германския народ?
    Те и сега препродават газта на Пилша а народът да го dуха.
  • 75 То май

    9 1 Отговор
    се оказва че руснаците ще правят пари и без СП-2
  • 76 Sion

    6 1 Отговор
    Ъхъ! А газ отде? АнаЛена , като всеки изкукуригал затоплист нема идея кво говори..С образование, колкото на Гретето - толкова...

    Коментиран от #78

  • 77 АУУУУУ

    4 4 Отговор

    До коментар #69 от "Случаен":

    ХА ХА ХА .....Е тук те хванах в лъжа......имам много близка роднина която живее от 25 години в Германия...... От нея чувам съвсем друго ....... И сега чух че в Германия са започнали много активно да агитират за нуждата от атомна енергия....... за да опонират на Зелените......ако наистина живееш в Германия трябваше да го знаеш това ......Агитацията върви с пълна сила под наслов Пълна независимост и въглеродна неутралност от Русия " ....... ХЕМ ЖИВЕЕШ В ГЕРМАНИЯ ...... ПЪК КАК СИ ПРОПУСНАЛ ТОВА .......
  • 78 Ами ...

    5 3 Отговор

    До коментар #76 от "Sion":

    Как забравихме, че всичкия природен газ на планетата е руска собственост! Ами сега!? 😀

    Коментиран от #82

  • 79 Газпром

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "111":

    Няма да загуби абсолютно нищо - те си върнаха парите още до края на ноември 21, и всичко от западните еуйгейци, които плащаха, и продължават да плащат вдигнатите от тях самите цени на газа... А немските фирми да му мислят. Газпром даже и не се натиска да го пуска вече, просто няма нужда...
  • 80 АУУУУУ

    2 10 Отговор
    Европейския Съюз е отделя по 20 милярда евро годишно и 500 милярда евро до 2050 година за атомни електростанции и за пълна енергийна независимост от Русия........АЛОУУУУ ЧЕРВЕНИТЕ ТРОЛОВЕ .......ТОВА НЕ СА МОИ ИЗМИШЛЬОТИНИ ........ ТОВА Е НОВИЯ ЕНЕРГИЕН ПЛАН НА ЕВРОПА.......

    Коментиран от #81, #96

  • 81 Ха ха ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #80 от "АУУУУУ":

    Само като видях правописа ти:)))) няма какво да ти отговарям! Изумена съм!

    Коментиран от #83

  • 82 Ха ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "Ами ...":

    География учил ли си?
  • 83 АУУУУУ

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "Ха ха ха ха ха":

    НЕ БЯГАЙ ОТ ТЕМАТА....ХА ХА ХА ........ПИШЕМ ЗА ЕНЕРГИЙНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА ЕВРОПА .......НЕ ПИШЕМ КОЙ НА КАКВО НИВО Е С ГРАМАТИКАТА......

    Коментиран от #84

  • 84 Ха ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #83 от "АУУУУУ":

    А за независимостта от Менделеевата таблица? Кога ще напишеш? Да ни светнеш нас - непросветените:)))))

    Коментиран от #85

  • 85 АУУУУУ

    1 2 Отговор

    До коментар #84 от "Ха ха ха ха ха":

    ХА ХА ХА ...ОЩЕ ЕДИН ОТГОВОР ПОКАЗВАЩ .......БЕЗСИЛИЕ ........ХА ХА ХА ........НЕЩО ПО ТЕМАТА .......НЯМАШ ОТГОВОР......

    Коментиран от #86

  • 86 Ха ха ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #85 от "АУУУУУ":

    Темата е ясна! И е безсмислено да се пише по нея! Европа винаги ще е... 30% енергийно зависима от Русия! Толкова-30% е руския газ в Западна Европа! За такива като нас... където ползваме едно нищо, е без значение дали ще сме 30,80 или 100% зависими. Ние не сме пазар! На нас ни дават руснаците на подаяние:))
  • 87 Иван

    1 3 Отговор
    Прогнозата че Украйна се подготвя за полигон на който ще се изпробват нови видове оръжия вече се сбъдва. Старите полигони Сирия и Афганистан изиграха своята роля.
  • 88 НАТО ПОЧНА ДА ПРЕЧИ НА ИКОНОМИКИТЕ

    4 3 Отговор
    ТАКА ЛИ РЕШИХА ЕНЕРГЕТИЦИТЕ И ИКОНОМИСТИТЕ ОТ НАТО???? НАТО ПОЧНА ДА СЕ МЕША И В ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ДОГОВОРИ НА ГЕРМАНИЯ И СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ. НА БАНАНОВА БЪЛГАРИЯ ЗАБРАНИХА ЮЖЕН ПАТОК И АЕЦ БЕЛЕНЕ. НА ТУРЦИЯ С400 НА ГЕРМАНИЯ СЕВЕРЕН ПОТОК 2. КАКВА Е ТАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ НАТО????? САЛАМИ ПАСИ КАКВА Е ТАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ НАТО???? ФАШИСКА АРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО СЕ МЕША В ИКОНОМИКАТА, ПОЛИТИКАТА И САМОСТОЯТЕЛНОСТТА НА НАСОКИТЕ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ!!!!
  • 89 Анонимен

    4 1 Отговор
    Като ще се правят германците на мъже пред руснаците що пък не спрат и "Северен поток" - 1! Да спрат и газа дето им идва през Беларус - Полша! Така де! Ама нямат здраво съдържание на гащите! Всъщност - всяко чудо за 3 дни, а по-голямото за 5! Ще си пуснат и "Северен поток" - 2, ама малко по така! Щото танкерите от Америка като тръгнат към Япония и Китай пак на кой господ ще се молят!?
  • 90 9876

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Случаен":

    Щом е зле в Германия премести се в Русия бе.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Аааа

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Че е несъстоятелна е вярно, но не е държавичка, там е проблема. Много гърла трябва да се хранят, че ако тръгнат на запад, мигрантската криза ще им се стори песен.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Малко Логика

    3 0 Отговор
    Трудно се спира това което не е тръгнало. Газпром няма нищо против едно отлагане. Само клиентите да плащат редовно по високите цени. А Норвегия нищо не казва и трупа пачки като за световно.
  • 95 барчо

    3 0 Отговор
    Не виждам логика във всичкия този бълвоч от блудствословия. Германия в момента купува количества газ на цена от 460 долара на 1000 куб метра, каквато е договорена по дългасрочния договор. Купува и то доста повече от договорените количества и прави реекспорт за Украйна на други цени, които пак са по-ниски от борсовите. Със сигурност и това е една от причините да са толкова ербап. За съжаление и тази година явно ще бъде още по-лоша за нас, както всяка следваща година. 2 милиона българи слугуват на западните робовладелци, а в България има все по-малко и по-малко българи. България вече заприличва на територия без хора. Дъното е по-близо отколкото повърхността.
  • 96 барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "АУУУУУ":

    Нови атомни електроцентрали в Европа???? И къде точно се строят, че не съм срещал такава информация. Или имаш в предвид тази дето се строи в Турция. И що ние си затваряме работещи блокове, че не виждам логика с написаното от теб. И защо се не се достроява тази дето я спряха??? И да ти кажа, че доста площадки, постаменти, метални конструкции, инфраструктура и т.н. вече бяха построени, но сега след толкова години вече са скрап. А и вече няма кадри, които дори да се построи могат да работят там. Та я пак кажи за тия милиярди в какви строежи са вкарани??? Само не ми говори за фотоволтаици, че те след петата година вече работят на 60% и до десетата са на 30%. Или пък а вятърните генератори, дето в България са няколко бройки до Сливен и като минаваш от там виждаш, че работи една или две максимум. Само не ми казвай, че тези са направени с милиярдите от ЕС.
Новини по държави: