Last news in Fakti

19 Януари, 2022 19:10 5 075 66

Бил Гейтс дарява пари за ваксини и предупреждава

  • майкрософт-
  • бил гейтс-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Милиардерът, който е сред основателите на CEPI, дори предупреждава, че светът може да се окаже в лапите и на далеч по-страшна пандемия от сегашната

Бил Гейтс дарява пари за ваксини и предупреждава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бил Гейтс дарява 150 милиона долара за нови ваксини и за борбата срещу опасни вируси, включително и срещу Ковид-19. Той предупреждава, че светът може да се окаже в плен на много по-страшна пандемия от сегашната.

По 150 милиона долара дариха за разработването на ваксини фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и британската фондация Welcome Trust. Парите, които са дарени на инициативата за ваксини CEPI, ще бъдат вложени в разработването на нови поколения сигурни и ефикасни препарати срещу Ковид-19, най-вече срещу бъдещите мутации на вируса. „Никой от нас не вярва, че Омикрон ще се окаже последен вариант и че Ковид-19 ще бъде последната пандемия“, заяви на пресконференция британският учен Джереми Фарар, директор на Welcome Trust.

Възможна е и далеч по-страшна пандемия

Бил Гейтс, който е сред основателите на CEPI, дори предупреждава, че светът може да се окаже в лапите и на далеч по-страшна пандемия от сегашната. Той припомня, че коронавирусът наистина е много заразен, но смъртността е по-ниска, отколкото при дребна и едра шарка. „Нашата работа през последните 20 години ни научи, че навременните инвестиции в изследователска и развойна дейност могат да спасят човешки животи и да предотвратят възможно най-лошите сценарии“, казва милиардерът-филантроп.

Сегашното дарение от 150 милиона долара има за цел именно да ни помогне „да се подготвим за следващата пандемия, а евентуално дори и да я предотвратим“, казва Гейтс. Той смята, че никога досега не е съществувала толкова остра необходимост от нови, животоспасяващи препарати. По сходен начин се изказа и директорът на Welcome Trust: „Нашето последно дарение в размер на 150 милиона щатски долара е признание за огромния потенциал на CEPI да опазва човешкия живот от новопоявили заразни болести“, казва Фарар.

Неговата организация беше сред основателите на CEPI преди пет години. Тогава Welcome Trust заедно с партньори от Норвегия, Индия, с фондацията на Бил Гейтс и Световния икономически форум реагираха на опустошителната епидемия от ебола в Западна Африка в периода 2014-2016 година. Германия също подпомогна CEPI, сред чиито членове в момента се нареждат редица правителства, фондации, научни институти и фармацевтични компании.

CEPI финансира между другото разработката на ваксините на AstraZeneca и Moderna, а в голяма степен и Novavax, която Световната здравна организация (СЗО) класифицира като „ваксина за спешни случаи“. Субсидиране от CEPI получават и германски фирми като Curevac. Само дето въпросната фирма в крайна сметка не можа да постигне очакваните резултати.

Ваксини и срещу други опасни вируси

Днес CEPI влага пари и в разработката на ваксини срещу други заболявания. Например срещу вирусите Нипа и Ласа, които СЗО нарежда сред осемте най-опасни причинители на болести. „Поради своя епидемичен потенциал, те поставят под възможно най-сериозен риск общественото здраве“, гласи оценката на тази организация към ООН. CEPI ръководи и глобалната инициатива Covax, която се бори за справедлив достъп до ваксините срещу Ковид-19, особено в по-бедни и развиващи се страни.

Но дарените 300 милиона долара, за които стана дума в началото, не стигат за нищо. Поради това Мелинда Гейтс призова политическите лидери по цял свят да помогнат на CEPI да достигне плановата си цел от 3,5 милиарда долара. На 8 март Великобритания ще бъде домакин на донорската конференция на CEPI в Лондон. В това благотворително събитие ще участват както правителства, така и други дарители и филантропи, които искат да помогнат на CEPI да събере необходимите милиарди. Защото с помощта на тези пари ще се намали опасността от епидемии и пандемии, ще се предотврати смъртта на милиони хора и ще се избегнат икономически щети в размер на трилиони долара.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    183 9 Отговор
    Тоя трябва да висне първи на дървото!
    С главата надолу!

    Коментиран от #62

  • 3 Брат ми

    155 5 Отговор
    Аре пак еврейски номера :(
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    147 4 Отговор
    По модерен Вирус ще пускат ей! С още по модерни вакси, за още по тръкнати Роби! Чудесно!
  • 6 Хонк Конк

    80 3 Отговор
    Китайците вече конфискуват кучета, котки и хамстери, защото са заразени с ковид. Асошиеитед Прес.
  • 7 Бела мишка

    81 2 Отговор
    Аз съм бела мишка. Ще ме дупчат докато се гътна.
  • 8 Гари

    90 5 Отговор
    Чичи Били Джама съвсем я оплеска.Ама няма да го обиждам,защото е велик масон със смачкан фасон и е.ан от слон със засилка от балкон.
  • 9 Махмуд

    114 3 Отговор
    Абе тоя американски боклук да не е стал гледачка та ще казва?‽?
  • 10 Ще вриш

    109 3 Отговор
    в казана подъл дърт ухилен терорист. Дните са ти преброени.
  • 11 Майна

    92 3 Отговор
    Този си мисли,че е НЕДОСЕГАЕМ..., Но не е..,ха ха ха..
  • 12 1234

    60 3 Отговор
    А той дали се дупчи,

    Коментиран от #66

  • 13 Румен

    121 1 Отговор
    Така се прави
    Даряваш 150мил. и изкарваш 15милярда
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Доктор Мамбов

    69 1 Отговор
    Били, ако продължаваш да работиш за нашето "спасение", ще те "уважим" знак на "признателност"
  • 16 БгТопИдиот

    62 2 Отговор
    Били ,микромекия ни е подготвил мовид-19 v2.14.Нова версия с ъпдейт.Исталирайте си антивирус в ....рамото !!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Самуил

    52 2 Отговор
    Все си мисля, че ако е такъв филантроп и е загрижен за населението е хубаво да направи едно дарение от 5-6млрд например. Не вярвам една ваксина да е над 3$ На цена на едро. Така ще може да ваксинира безплатно 2млрд човека.
  • 19 ОФФ

    94 2 Отговор
    Абе човекоподобно мекотело нали ти знаем проекта 2050, където след близо година след ковид 19 пандемията ще пуснете 10-то кратна по смъртоностна вирусна пандемия и 30% от населението ще измре и това злокобно и чудовищно нещо вече е създадено и в период на намиране на антиваксина сте, но на света ще кажете че няма ваксина и за това влиза проекта на ИЛ. МЪСК и след това човечеството вече няма да има никакви права и свободи. ТЪЙ ЧЕ всички хора по света да се обидинят и да престанат да мислят единствено и само за пари защото те на това разчитат и да се противопоставят на наложените им мерки, защото всичко ще се почне с това че хората ще имат избор на нов живот и сами ще оплределят правилата и ще са свободни, а в същност те ще контролират мозъка на всеки един от нас и те ще определят кой да живее и кой да умре и да има деца. ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ иначе няма да има думата ЧОВЕК.

    Коментиран от #35

  • 20 Петър

    91 0 Отговор
    Погледнете кой е вторият по значимост дарител на СЗО с което СЗО формира към 10% от бюджета си за 2021 г.,и ще се изненадате ,че е точно този и бившата му жена посредством фондацията си. Трудно ми е оттам нататък да вярвам и на СЗО за естествено появилия се вирус ,както и на Билчо.

    Коментиран от #23

  • 21 ТОЧКАТА

    39 0 Отговор
    ТОЗИ е по-кофти....мнооого по-лош от мишо/шамара!!!!!!!ТОЗИ ИМА ВЛАСТ!!!!! И АКЪЛ!!!!
  • 22 Jacques Yves Moineau

    73 0 Отговор
    10те най богати човека в света за една година са си УДВОИЛИ богатството, и тая кифла има наглостта да приканва политиците да събират пари за научни разработки!!!...сиреч данъците на хората???? Е това е наглост.
  • 23 Jacques Yves Moineau

    26 0 Отговор

    До коментар #20 от "Петър":

    На мен пък ми е много лесно....да НЕ повярвам.
  • 24 ТОЧКАТА

    26 0 Отговор
    Аха,сега ,, кова...,,, трябва да си тегли ъпгреидите от БИЛИ!!!!!!!
  • 25 хахаха

    63 1 Отговор
    бил гейтс предупреждавал...абе той откога стана водещ вирусолог, епидемиолог и инфекционист, та ги знае тия работи? или гледа в кристална топка...
  • 26 James 🇺🇸

    72 1 Отговор
    Бил Гейкс ги знае нещата. Щом предупреждава за нова пандемия, значи той вече е изготвил новото биологично оръжие
  • 27 Шах

    51 0 Отговор
    Храна, вода и чист въздух няма за всички но ваксини ще има .
  • 28 Васик Атанасова

    72 1 Отговор
    Щом инвестира пари във ваксини смятай
    Още какви бели е замислил този
  • 29 9669

    42 1 Отговор
    Да, за 3 години що народ оживя, въпреки мерките и инжекциите... овекът се оказва доста жилав и чичковците отново разтвориха портмонетата...
  • 30 Ковидарите

    69 4 Отговор
    Този Мизантроп не "дарява", той инвестира! Този Мизантроп е сред главните двигатели и катализатори за бедствието, което сполетя света! Този Мизантроп е Главен Ковидар! И този Ковидар е безмерно Нагъл и Циничен!
  • 31 Румен

    40 0 Отговор
    Докато има такива кат тоя, светът няма да бъде спокоен.
  • 32 Пипи Чорапчето

    36 0 Отговор
    Както казваше баба ми, няма да живея с белите орли, даже и милиардерите "филантропи", чичо Бил, не могат ...
  • 33 ха ха

    39 0 Отговор
    Сегашното дарение от 150 милиона долара има за цел именно да ни помогне „да се подготвим за следващата пандемия, а евентуално дори и да я предотвратим“, казва Гейтс. / е нали трябва да имаш вирус за да се бориш с него ? та тия кинти са за разработка на следващия вирус , а борбата с него ще му ги върне 100 кратно
  • 34 .....

    16 0 Отговор
    Перко! :)))))
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 От страни

    42 0 Отговор
    Там където минава фондацията на Бил и Мелинда Гейц с техните подаръци жените и млади момичета стават бесплодни. Timeo Danaos et dona ferentes - "Бойте се от данайците носещи дарове" © "Енеида".
    Сега сълзи ще му тръгнат за нас, за цялото човечество. Казват им "крокодилски сълзи", щото когато крокодила изяжда жертвата си му текат сълзи. Това не са баш сълзи ми са потови жлези ама му викат сълзи.
  • 37 Що хора уби тоз мръсен социопат

    43 0 Отговор
    Кой ли пръв ще му свети маслото....

    Коментиран от #39

  • 38 От страни

    33 0 Отговор
    Иначе е много дашен - дари всичките си пари за благотворителност и получи освобождение от данъците. Познайте на кого ги дари? Правилно на Bill Melinda Gates Foundation. Чек енд мейт, бастърс.
  • 39 beg255

    18 1 Отговор

    До коментар #37 от "Що хора уби тоз мръсен социопат":

    LEKTOR, Доктор Ханибал Лектор.

    Коментиран от #43

  • 40 ха ха

    24 0 Отговор
    На Бил уиндоусът се отчиташе от време на време със син екран. Лошото, при ваксините му, че може да е черен... ;)

    Коментиран от #44

  • 41 аршин

    32 1 Отговор
    търсят 3.5 милиарда, а дадоха вчера за компания за игри 60милиарда....
  • 42 От страни

    28 0 Отговор
    Той човека го каза на закрита конференция във Лонг-Бийч, Калифорния, "TED2010 Conference" в своята реч "Обновяване към нулата!". Примерно на четвърта минута казва: "Отначалото получихме населението. В света днес са 6,8 милиарда човека. Това число ще се увеличи до, примерно, до 9 милиарда. Сега, ако ние, действително, свършим много работа по новите ваксини, здравеопазването и услугите в областа на репродуктивното здраве, ние ще го намалим, възможно, със 10 или 15%".
    За кого е "нулата" се досещате.
  • 43 От страни

    22 0 Отговор

    До коментар #39 от "beg255":

    Омаловажаваш го - ще ти се обиди и ще прати някой да те боцне.
    Колко ли е изял оня ми ти Лектор?
    А тоя е изял вече милиони неродени и умрели от ваксините. Наум ми идва само сър Сатана. Но тогава ще се обиди Сатаната.
  • 44 От страни

    25 0 Отговор

    До коментар #40 от "ха ха":

    Самостоятелно е написал няколко програмки ниво а студент. Ама после е разбрал, че фатката е не сам да пишеш, а да намираш някой който е написал нещо и да го вземеш на работа, а после да обявиш написаното от оня собственост на корпорацията, уж го е написал с исползване на ресурсите на корпорацията. Така се правят пари. Това е американската мечта.
  • 45 Сорос

    25 0 Отговор
    Бил Гейц е новият Дж.Сорос.
    Ще ни приказват, че от негово име идват парите за нещата със съмнителен морал, вместо да казват истината, че са директно от Федералния резерв.
    Същите "касички" са Е.Мъск и Дж.Безос.

    "Едни богати предприемчиви чичковци ще са финансирали почти всичко, а ние от Правителството няма как да имаме пръст в това".

    "Ся мижи да та лажим!"

    Коментиран от #61

  • 46 За последно

    20 0 Отговор
    Последното нещо, което бих ползвал в живота си е подарък от Бил Гетс! Това се е случило и с всички, които са получили този подарък.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Вирусолог

    17 0 Отговор
    "сигурни и ефикасни препарати срещу Ковид-19, най-вече срещу бъдещите мутации на вируса"

    Ето човека даже знае какви ще са бъдещите мутации на вируса - нещо като врачка ама баба Ванга ряпа да яде. Той даже знаеше за пандемията от Ковид още преди да се е появил вируса - потърсете event201/scenario че ще ми изтрият поста. Вижте кои са го организирали, но по-важното на коя дата. Лошото е че предвиждат 65 милиона измрели а за сега сме малко над 5 милиона така че:

    „Никой от нас не вярва, че Омикрон ще се окаже последен вариант и че Ковид-19 ще бъде последната пандемия“

    Така е - подготвили сте нов вирус или нов вариант на този вирус
  • 49 МАНГЪРОВ Е ПРАВ

    22 1 Отговор
    Създателите на изкуствените вируси дават акъл масоните и сатанистите които извършват геноцид срещу човечеството един ден бог ще ги съди всичките
  • 50 Пурку

    16 0 Отговор
    Таямърша се показа най сетне с нов вирус за нова пандемия.
  • 51 Анонимен

    14 0 Отговор
    Няма как да се откажат от машината за пари. Едната ръка дава, а другата взема. Да кажа ли кое ще е повече? А ние си чакаме свободата.
  • 52 Румен

    17 0 Отговор
    Има хора, които се мислят за владетели на света. От хората по света зависи дали наистина няма да станат владетели.
  • 53 макс

    15 0 Отговор
    Този човек и още няколко от обкръжението му,включително и шефа на сзо са в основата на пандемията,Ако не бъдат спрени-тежко ни!!!

    Коментиран от #63

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Браво ГЕЮМЕНГЕЛЕ

    6 0 Отговор
    mRNK Ваксата реже ДКАто и го Модифицира - ПУСКА МУ ВИРУС КАЗАНО ПО СЕЛСКИ
  • 56 Ъъъъъ

    10 0 Отговор
    Дано да не е жив, за да види творенията си!!!!
  • 57 Тра-ла-ла

    13 0 Отговор
    Този не предупреждава, той заплашва!
  • 58 hahaha

    1 0 Отговор
    еми измисляйте ваксини и ги слагайте на хората има няма пандемия важното е науката да се развива и бизнеса също
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Тъмен субект

    3 0 Отговор
    Че той отдавна е решил, че масите хора трябва да се държат под контрол чрез ваксинации. Естествено, че знае какво планира да пусне.
  • 61 Баш софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Сорос":

    Федералният резерв отдавна се контролира от частни фирми.
  • 62 ARGON

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Еврейският вълк в овча кожа Бил Гей се прави на филантроп. Ех, само роднините на жертвите от неговите ваксини да го докопат някой ден - такава веселба ще падне...
  • 63 ARGON

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "макс":

    Грешиш. Бил Сатаниста е само изпълнителен директор на Ротшилд и сие.
  • 64 Верно ли

    3 0 Отговор
    Хахахаха. Няма такава наглост - той сам е дарил на себе си 150 милиона от едната си фондацийка на другата (или от единия джоб в другия) и призовава политическите лидери по цял свят (с парите на данъкоплатците) да помогнат на CEPI да достигне плановата си цел от 3,5 милиарда долара. Тоя кога и да висне, все ще му е късно!!!
  • 65 Трудолюбец

    3 0 Отговор
    "Но дарените 300 милиона долара, за които стана дума в началото, не стигат за нищо. Поради това Мелинда Гейтс призова политическите лидери по цял свят да помогнат"

    Демек да си плащаме да ни тровят
    То бива бива наглост, безочие и гьонсуратлък... сякаш това не са хора . Вече почвам да вярвам на Майк Адамс че света се управлява от гущерообразни рептили, каквито по негови думи, основани на доказателства са британската кралска фамилия и дузина глобални клана властващи на Земята..
  • 66 Медицинска Сестра

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    Дупчи се с препарати за дълъг живот