Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 15:24 2 718 3

Успех за туризма в Испания

  • испания-
  • туристи-
  • сезон

Повишаване на външните туристи

Успех за туризма в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям скок се наблюдава в чуждестранния туризъм в Испания, съобщи Ел Паис.

Статистиката е от миналата година. Интересът към страната започна да се връща.

Външните туристи са се увеличи с 64 процента. През годината страната е била посетена от 31 млн. туристи.

Инвестициите в страната са били двойни на тези от предходната година. Тази статистика надминава първоначалните очаквания.

Страната все още е далеч от нормалната си посещаемост. Въпреки това нещата изглеждат позитивни.

Посещаемостта през декември е била изненадващо голяма, което носи оптимизъм.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 0 Отговор
    Повишаване на БРОЯ НА външните туристи.
  • 2 Отново

    4 0 Отговор
    българска журналистка -Испания да не е само плажове бре, че плаж има показан??? Испания е най - посещаваната страна в света и 48%е летен туризъм. Панелистанска работа
  • 3 Наблюдател

    3 1 Отговор
    В Испания няма масони. Замислете се дали това няма общо, че там сертификата не се въведе. Съда отмени мерки. Въпреки голямата смъртност в началото не се наложи задължителна ваксинация като в Италия и Гърция, макар че процента на ваксинираните е един от най-големите в Европа. Който иска. А не под натиск. През декември бяхме на Канарските острови. Без маска можеше и в магазина да се влезе. Никой не те тормози за нищо и хората доволни и щастливи. Изкарахме си като в добрите стари времена. Дори и за тестовете отиваш и ти го правят веднага - без да запазваш и да висиш по опашки като в Италия и да те питат за какво ти е. Затова се чудя на онези кандидат туристи, които се натискат още за Италия. Билетите са на еднакви цени. В Италия не е за туризъм вече. И цените са доста по-високи от испанските. Растат с всеки ден. За всичко. Нашите пишман политици да се замислят също как съсипват българския туризъм в момента. Много млади хора чужденци, които работят от компютъра са се заселили на Канарските острови не само заради климата, а и заради това, че се живее свободно. На хората им писна.
Новини по държави: