Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 14:48 3 537 29

Русия: Американците бълнуват, че ще нападнем Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • сергей лавров-
  • сащ-
  • бълнуване-
  • инвазия-
  • война

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров

Русия: Американците бълнуват, че ще нападнем Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров нарече "бълнуване" изявлението на Вашингтон, че Русия била подготвяла фалшиви видеа с нападение на украински военни срещу Донбас, за да ги използва като повод за нахлуване в Украйна, предаде ТАСС.

"Не мога да гадая защо западните ни колеги може да се учудват в съвременните условия. Те се учудват по повод и без повод, основно без повод, или по поводи, които сами си измислят", каза Лавров. "Четох, гледах в интернет някакви изявления на Държавния департамент, че Русия уж готвела фейк видеа с атака на украински военнослужещи срещу Донбас. Подобни измишльотини са бълнуване, с всеки изминал ден те стават все повече и това е очевидно на всеки що-годе опитен политолог", каза руският министър на външните работи в интервю за вестник "Известия".

Американският държавен департамент каза, че САЩ разполагат с информация, че Русия планира да разиграе изфабрикувани атаки от украинската армия или разузнаване като претекст за нахлуване в Украйна, и добави, че подобен възможен вариант включва и заснемане на пропаганден видеоклип, предаде Ройтерс. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс каза пред журналисти, че САЩ публикуват тази информация на разузнаването, за да разкрият степента на дестабилизиращите действия на Русия срещу Украйна и да разубедят Москва да продължава, по думите на говорителя, с тази опасна кампания. САЩ разполагат с доказателства, че Москва планира да заснеме изфабрикувана украинска атака срещу Русия, която да използва като претекст за нахлуване в Украйна, каза пак днес говорителят на Пентагона Джон Кърби.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 56 Отговор
    дам, май ви разкриха другари и сега се чудите как да замажете, ма то не остана не нацапано място 😄😄😄
  • 2 Никой

    10 50 Отговор
    Вие ревахте , че ще нападате те що да не бълнуват.
  • 3 Бълнуват или не

    8 46 Отговор
    Гаранция-Франция. Вържи попа, да е мирно селото. Да се приготвим за най- лошото, а да очакваме най- доброто. Има хиляди поговорки, които казват, да се прицелим в ушанките, за всеки случай.

    Коментиран от #7, #12, #13, #14, #15

  • 4 цар Вова I

    10 36 Отговор
    крепостни мои защитете ме от лошия запад, няма да нападам искам мир и да има цветна дъга.
  • 5 И. Иванов

    40 4 Отговор
    Органът на Сталин в съвременен вариант.
    Очевидците до края на дните си са твърдели, че по-страшно нещо не са виждали и чували от канонадата на Катюша. Не е полезно да се виждат и чуват такива неща и днес.
    Да е обеца на ухото на някои!
  • 6 Кики

    56 7 Отговор
    Америка притискат Украйна да започнат война с Русия
  • 7 НасНеНи

    22 8 Отговор

    До коментар #3 от "Бълнуват или не":

    Нас не ни засяга истерията на запада, те винаги са крякали по-силно отколкото са удряли с пръчката. Сега проблема е, че с/у тях е е безобидно мишле и пръчката грам не им върши работа, остава истерията само ... А ние по-добре да се правим, че ни няма в този съюз, вместо да говорим глупости.
  • 8 плъх

    42 6 Отговор
    точно тези които излъгаха света в Сирия (с химическо нападение) и Ирак (че имали на склад химическо оръжие) имат най-малко право да говорят, останалите хора не са като тях! но толкова им стига акъла!!!!!
  • 9 Винету

    36 1 Отговор
    Гадната храна и наркотиците не прощават.То и в Ирак имаше ОМУ.
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 4 Отговор
    В този район е събрано толкова военно оръжие,че и най големия наивник няма да очаква мирно решение........Загихне ли ""НЕЩОТО"" ви очаква локална много сериозна война .

    Коментиран от #16

  • 11 big

    33 5 Отговор
    Те много добре знаят, че такова нападение няма да има, но това е част от тяхната "война" срещу Русия! Нагнетяване на напрежение по оста Запад - Изток, подготовка нови санкции и опити за унищожаване руския газов бизнес в ЕС! Реално, цялата тази енергийна криза в Европа сега, също е резултат от американската политика провеждана от техните европейски васали!
  • 12 Тъпигьоз

    31 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бълнуват или не":

    Като ти се воюва с руснаците заминавай в Украйна или Сирия.Ние ще ти пляскаме оттук.Форумни паркетни тигре.
  • 13 Рошко

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бълнуват или не":

    Ами иди си купи от някой ловен магазин прашка или въздушна пушка, щот друго няма с какво да се целиша и някой самолет че от хартия може да си направиш

    Коментиран от #21

  • 14 😂......

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бълнуват или не":

    Правилно, уцели десетката...дръж ги на мушка с пръст на спусъка..за всеки случай.
  • 15 😂......

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бълнуват или не":

    Ревнаха..😂.
  • 16 Не те разбрах..

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Сериозна локална война...кои и къде???. В Украйна ли???.
  • 17 Watchdog

    20 1 Отговор
    Вашингтон е един детски лагер. Там всичко което се случва е симулация на реалния живот в силно контролирана среда. Целта е да се даде на децата усещане за себеутвърждаване чрез симулиране на житейски ситуации. Създават се измислени конфликти излъчват се "лидери" и се провокира компетативност, като се налагат ролеви модели.
  • 18 Стоян Александров

    24 2 Отговор
    Хахахахахаха. Евала РУССИЯ. Хахахахаха. А Херо Мустафа няма ли да е привикате за обяснение. Ние българите мразим САЩ и НАТО. Да й се каже на тази женица
  • 19 Димитров

    12 2 Отговор
    Или слабо
    Ц
    Р
    У,или таен план
    Украйна в
    Н
    А
    Т
    О и там разполагане на нападателни оръжия срещу
    Русия!
    Само това е техния шанс,защото изостават от
    Русия във военните технологии!
    Друго не им остава!
  • 20 хеггг

    15 1 Отговор
    Явно точно ония отвъд локвата подготвят клипове с провокации - нали казаха, имали над 18 варианта. И сега подгряват западната "умна" публика, че уж руснаците ще нападат. Не са спрели с манипулациите си от години, а сега и истерясаха - ще нападнат, ама не е точно кога русите ще нападнат, сега клипчета, симулации - има и прости орица, може и да им поверват. НО, със сигурност говета гласят сериозна провокация, със сигурност. ако укрите не направят провокация, господарите им ще я спретнат. Народе, бъди нащрек!
  • 21 Благодаря

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    Имам лично оръжие и две нарезни ловна карабина.
  • 22 Хахаха

    5 6 Отговор
    Вие никога не сте нападали Украйна и Крим

    Коментиран от #23

  • 23 12гиу,

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хахаха":

    Ама те са си били наши, руски винаги - кой напада собствената си територия? Абе учи бе, чети, не пиши неща, за които ще ти се смеят.
  • 24 незнайко

    11 4 Отговор
    Не се учудвам вече, САЩ си събориха двете кули с 3000 жертви, че това ли няма да изфабрикуват !!!
  • 25 !!!?

    6 9 Отговор
    Че путиновия Гулаг е нападнал Украйна още през 2014 и войната не е спирала !!!?

    Коментиран от #27

  • 26 !!!?

    5 4 Отговор
    Пъкленият план на Путин !!!?

  • 27 Така е

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "!!!?":

    И раздаваше курабии на майдана :))))

    Коментиран от #28

  • 28 !!!?

    4 6 Отговор

    До коментар #27 от "Така е":

    Не корабии, а куршуми от снайперите на силоваците...но пак не успя да открадне отново Украйна !!!?
  • 29 Еш па тоа

    6 3 Отговор
    Трябваше през декември да ги нападнат.Па след Нова година,па след Православната Коледа...Соросоидите ви е хванала деменцията.Като бай Дън.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания