Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 06:21 1 977 53

Байдън: Русия да забрави за "Северен поток-2", ако нахлуе в Украйна

  • джо байдън-
  • олаф шолц-
  • сащ-
  • германия-
  • русия-
  • украйна-
  • северен поток-2

Ще действаме съгласувано по отношение на санкциите, заяви германският канцлер Олаф Шолц след срещата с американския президент

Байдън: Русия да забрави за "Северен поток-2", ако нахлуе в Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън, след разговори с германския канцлер Олаф Шолц, обеща, че газопроводът "Северен поток 2" няма да заработи, ако Русия нахлуе в Украйна, предаде news.bg.

"Ако Русия нахлуе, ако танковете ѝ, войските ѝ отново преминат границата с Украйна, тогава вече няма да има "Северен поток 2". Ние ще го направим". Това каза Байдън в отговор на въпрос по време на пресконференция, цитиран от АП.

Президентът на САЩ дори добави: "Обещавам, че можем да го направим".

От своя страна Олаф Шолц дипломатично каза, че "ще действаме съгласувано" по отношение на санкциите.

"Всички забравят, че Русия трябва да може да продава петрол и газ. Русия разчита на това. Това по същество е единственото нещо, което има, ако говорим за износ", припомни Джо Байдън.

Според него Русия ще пострада, "ако подобни доставки спрат".

В същото време американският лидер припомни, че САЩ мислят как да помогнат на Европа, ако срещне прекъсвания на доставките на газ от Русия.

Байдън каза още, че не знае дали руските власти са взели решение как да се справят с Украйна, но препоръча на американците да напуснат украинска територия.

"Имах многобройни разговори с руснаците, в частност с Путин. Не мисля, че той самият знае какво ще направи", каза американският президент.

Байдън също така нарече Германия един от най-важните и надеждни съюзници на Съединените щати.

"Германия е един от най-важните ни съюзници в света. Нямаме съмнения относно силата на партньорството между Германия и Съединените щати. Никакво", каза Байдън.

Той отбеляза, че САЩ имат пълно доверие на Германия.

Президентът отбеляза и Германия като един от водещите участници в НАТО.

Според Байдън обсъждането на ситуацията около Украйна отне най-дълго по време на разговорите му с Шолц. Той заяви, че САЩ, заедно с Германия и други съюзници, работят заедно за постигане на дипломатическо уреждане на ситуацията около Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Зззз

    86 1 Отговор
    С Русия стават ,с Русия лягат,а после тя била агресора!Трябва да си с промито съзнание ,за да повярваш на тази пропаганда.Само за 1 час досега заплаха от НАТО и САЩ, а до довечера поне още 10 публикации .
  • 3 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    69 0 Отговор
    😀😀😀 Налагат санкции, ама купуват рекордни количества петролни продукти❗ Европа да не внася от Русия , ама те внасят ❗ Хем внасят , ама продават на Европа ❗
  • 4 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    53 6 Отговор
    "Всички забравят, че Русия трябва да може да продава петрол и газ. Русия разчита на това. Това по същество е единственото нещо, което има, ако говорим за износ", припомни Джо Байдън" 😀😀😀😀 чак пък единственото 🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #14, #18, #45

  • 5 kkk

    58 1 Отговор
    Спокойно бе, в Оср аина никой няма да влиза. Просто тея дни дедо Вова ще признае ЛНР и ДНР, ще сключи моментално договори за взаимопомощ и защита с новите републики и спокойно ще вкара там войски и въоръжение които да гарантират изпепеляването на всеки осраински войник в близките 50км. от границите на новите републики. И докато ФАЩ и пуделите им лаят и се гърчат от ярост ще се окаже, че още поне 50 държави "случайно" са признали 2-те републики. И до края на годината следва отцепването на още няколко области и реално Оср аина-та ще загуби 1/3 от сегашната си територия и над 50% от малкото останала индустрия...
  • 6 ХА ХА ХА

    53 3 Отговор
    Старецът пак е получил констипация !
  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    36 2 Отговор
    РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА ПРОДАДЕ УКРАЙНА ЗА 10.5 МИЛИАРДА ЕВРО :)))
  • 8 Нямам Срам

    49 0 Отговор
    Значи спират северен поток а дизела си го купувате от Русия ... Ако влезнат и за вас няма да има дизел а Русия има къде да продава Азия е голяма
  • 9 Има ли значение бе Байдън?

    31 0 Отговор
    Забравя северният поток, а придобива потока през Украйна. Кон за кокошка.
  • 10 Тъмен субект

    45 0 Отговор
    Ама Байдън не е ли американец? Откъде-накъде американец ще казва как ЕВРОПА ще си осигурява газ?
  • 11 Точен

    47 0 Отговор
    Горивата са едва 40 % от износа на Русия. Русия е № 1 износител на жито в света, № 2 на оръжие, № 1 на алуминий, никел. Износът на машини е 10 % от паричните приходи на Русия. Нека да видим другата страна - САЩ получават над 25 % от приходите си от печатане на непокрити със стоки долари. Ит.н.

    Коментиран от #46

  • 12 падналия ангел

    29 0 Отговор
    За какво и е на Рашка СП? Ако влезне в Окрайнината ще има нейната газопреносна мрежа, на...абе я да ви дам цитат от книгата на Х.Байдън-" Синът на настоящия президент на САЩ Джо Байдън, Хънтър, признава, че е похарчил парите, които е получил от работата си в борда на украинската газова компания "Burisma", за алкохол и наркотици. Това се казва в новата му книга "Красиви неща", която излиза в продажба на 6 април. Извадки от текста бяха публикувани във "Вашингтон пост"...".
  • 13 Скакауец

    38 1 Отговор
    Е хубаво де, Русия да забрави за "Северен поток 2", а Германия да забрави за евтиния руски газ...Така трябваше да продължи "мисълта" си...А да не казвам какво правят с тази пропагандна риторика...Прекаляват вече, въпреки че Русия хиляда пъти им повтори, че няма намерение да напада Украйна и тази инвазия е само в болните мозъци на такива като Байдън и тайфа...Общо взето на тия разговори са си говорили алабализми, ей тъй да минава времето, щото отвъдокеанските считат Германия за окупирана страна и каквото кажат, това правят послушните германци, щото вилата им е турена на врата и няма мърдане...
  • 14 Баш софиянец

    35 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Русия е най-богатата на природни ресурси страна в света. Далеч не е това единственото нещо, което има да продава. То затова е цялата олелия - да докопат ресурсите й.

    Коментиран от #24

  • 15 Обесен Язовец

    35 0 Отговор
    Европа трябва да се освободи от Американска тирания. Русите има, къде да си продава газа. Китай и Индия нямат нищо против.
  • 16 ДаЗдраПерМа

    21 0 Отговор
    На кантара от едната страна имаме желязна тръба а от другата страна живота на един руснак който живее в Донбас (а там са около 720хил). Какво би направил Байдън ако на неговия кантар от едната страна има група американски студенти а на другата страна касичката и контрола на панамския канал.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АУУУУУ

    2 18 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Значи ти вярваш че ако тръгнат санкции те ще бъдат само върху газта ....... Те в Европа и САЩ не са си оплели кошницата ....... Не знаят какви санкции да наложат че руснаците да им се вдигне още повече инфлацията....за миналат година беше повече от 8%....... това го почувства обикновенния руснак ......
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 наблюдател

    21 1 Отговор
    бай дън се е изпуснал. трябваше да каже: "германия да забрави сп-2". русия ще преживее и без него. а "локомотивът на европа" ще глътне водица.
  • 22 Бай Дън!! Ти ще забравиш за тръбите на

    17 2 Отговор
    Сина ти и дългия, Кери!! Не ви лие казал някой, че не може до бес крайност да се Е Б А В А Т Е с Русия!!
  • 23 несхващам

    23 2 Отговор
    Северен поток 2 в САЩ ли е или в Европа и по точно германия , че несхващам . С какво право дъртака се меси в работите на Европа ?
  • 24 Спор няма

    7 11 Отговор

    До коментар #14 от "Баш софиянец":

    Че Русия е най-богатата на природни ресурси страна и това добре го знаят и в Китай, затова преди няколко години на икономически форум в Москва, китайския президент каза "че не е справедливо в една толкова обезлюдена и рядко населена територия от Азия, да са съсредоточени толкова много природни богатства и суровини, които да не са нужни и да не могат да се използват правилно от малкото местно население за да живее по добре", но тогава Путин по премига и се направи че не е добре разбрал преводача...!!!

    Коментиран от #26

  • 25 йоан кръстител

    11 1 Отговор
    Посейдон и Авангард ,мислят друго
  • 26 хасан

    12 3 Отговор

    До коментар #24 от "Спор няма":

    това е желанието на американците а не на Китай

    Коментиран от #28

  • 27 Йух

    16 1 Отговор
    Вчера Газпром не е проявил интерес за допълнителни доставки към Европа. Не САЩ, а Русия да не спре и Северен поток 1, че тогава????
  • 28 АУУУУУ

    5 16 Отговор

    До коментар #26 от "хасан":

    Грешка драги......Източните градове на Русия вече са под диктат на китайския бизнес......... Самите руснаци казват че не ги е страх за война с САЩ , защото САЩ няма да ги нападне Никой Амерфикански Президент няма да се съгласи на милиони жертви ........НОООО ЗА КИТАЙ ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ........ КИТАЙ НЕ Е ПРИЯТЕЛ ....... РУСНАЦИТЕ ЗНАЯТ ЧЕ ВОЙНАТА КОЯТО ЩЕ ВОДЯТ В БЪДЕЩЕ ЩЕ Е С КИТАЙ , ЗА РУСКАТА ТЕРИТОРИЯ И ПО-ТОЧНО ЗА ПРИРОДНИТЕ СИ РЕСУРСИ ........ ПЪК ВИЕ СИ ПИШЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ....
  • 29 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    15 1 Отговор
    Путин трябва да им каже:
    "Ако Украйна или Армения влязат в НАТО,
    аз сам ще спра Северен поток 2"...
  • 30 Kcaniba

    11 1 Отговор
    Неговата тръба и глава като са празни в Окраина, да сега да изпразним всички!!
  • 31 хахаха

    12 0 Отговор
    Даммм и Германия и половин Европа да остане без газ :) Европа е зависима от Русия и колкото и да не им се иска е така!
  • 32 психо

    12 0 Отговор
    А психиатрите какво казаха?
  • 33 Факт

    14 0 Отговор
    Русия може да прежали Северен поток защото има достатъчно голям пазар в Азия. Европа обаче не може без руския газ!Факт!
  • 34 тъп кравар

    14 0 Отговор
    ако Русия навлезе, СП2 става излишен, газа ще си минава през къде?....… УКРАЙНА! Байдън не може да се усети какви простотии говори...

    Коментиран от #52

  • 35 Нали

    14 0 Отговор
    Дядото още не е разбрал че никой не иска мнението му!
    Това му го заявиха преди седмица,но явно той тогава е дремел някъде или пак е изпаднал в деменция.
  • 36 big

    12 0 Отговор
    Пак политическо говорене и изхвърляне, което няма никакъв смисъл! САЩ опитаха да търсят други доставчици на газ за ЕС и се провалиха, просто в близките 10-20 години няма алтернатива на руския газ. Дори от Австралия да докарат СПГ, той ще бъде толкова скъп, че населението и икономиката ще изпаднат в колапс! Колкото до СП-2, рано или късно ще заработи, защото политиката е политика, но "сиренето" с пари!
  • 37 Бидона

    7 1 Отговор
    Бидон, дрънкаш на кухо.
  • 38 шопендар

    5 0 Отговор
    ВЪРТИ СУЧИ ВСЕ ЗА ГАЗТА СТАВА ДУМА.НА БАЙДЪН НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА УКРАЙНА А ЗА ГАЗТА ПРЕЗ УКРАЙНА,ГАЗТА ОТ СЕВЕРЕН ПОТОК,ГАЗТА ОТ САЩ,КОЛКО ПРОЗАИЧНО-СТАВА ДУМА САМО ЗА ПАРИ,ПАРИ,ПАРИ....И ВСЕ РУСИЯ ИМ Е ВИНОВНА,
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 tomito

    4 0 Отговор
    И Байдън да забрави за украинската тръба .Сцената от 90-те няма вече да се повтори за жалост на краварите.Светът има крещяща нужда от руските суровини ,колкото и да вият това е положението
  • 41 Гай Турий

    4 1 Отговор
    Цената на една тръба не може да се уеднаквява с цената на една голяма държава. А пък там вече ще има действащи старите няколко газови потока. На Бай-Дън може да му подарят желязото от СП-2.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Аз съм

    3 0 Отговор
    Байдо, ами то Северен поток 2 е готов отдавна и не работи? С какво ги платиш руснаците? Кога войските на САЩ ще напуснат ФРГ? ВСВ завърши през 1945 г, стига толкова окупация. Русия не е социалистическа държава, нали искахте демократичен капитализъм и при тях? Имате го.
  • 44 сноу

    1 1 Отговор
    Дъртия пиперик здравата е изпушил ..вече не помни и че вчера е пил руски квас за опресняване..
  • 45 Косе Босе

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Посочи какво друго Русия може да изнася,освен газ,за да опровергаеш Байдън/америк.президент/ След като си казал А дай и следващите букви:какво друго изнася Русия и къде?,за колко и какъв асортимент-кафеварки, чайници,телевизори,телефони/знам че имаха подобен с 2лица/перални,хладилници,коли....Чакам да чуя как ще засрамиш "стареца"с факти от руският износ,за да бъде" обвинен" в загуба на памет,деменция,старческа болест и т.н...Може това да му помогне ..и да се извини за неточните си думи.Случва се човек и да сгреши -така ще помогнеш и на нас с фактологията.Стоки с принадена стойност.не суровини,ако разбираш какво питам?
  • 46 Косе Босе

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Точен":

    След като американците могат да печатат "такива" трилиони долари,какво пречи и руснаците да печатат еквивалентни количества,само че рубли-нали обичат реципрочните неща/изгонят им 10 провалени агента,те гонят 10 на другата страна/,а дали са виновни или не-няма значение.Изброяваш че изнасяли пшеница,а защо не изнасят технически култури-пшеницата е продукт на бедните селскостопански държави,развитите държави се занимават с високо-технологочно селско стопанство! Как не са се сетили тези руснаци да печатат трилиони рубли,при това и печатницата им си е тяхна,само че машините и мастилата -едва ли! След като им се даде съвет и не го направят в близките дни трябва да ги попитаме взаимно защо все още не са го направили? И аз ще те помоля да ми отговориш защо? Този въпрос е с повишена трудност,и предполагам всички русофилчета ще обединят усилия,така както цъкат минуси на друго -мислещите,да дадат смислен отговор.ВЪПРОС към участниците в форума? Защо Русия не иска да печата трилиони рубли и да залее света така както правят американците?Благодаря ви предварително за участието и отговорите!
  • 47 ценител

    3 1 Отговор
    "Това по същество е единственото нещо, което има, ако говорим за износ".
    Има и наташки.😀😀
  • 48 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БАЙДЪН / СЪС СИН С ИНТЕРЕСИ В УКРАЙНА / КАЗВА : " СИГУРЕН СЪМ ,ЧЕ СИ СПОМНЯМ, КАКВО Е ТОВА УКРАЙНА --- И СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ЗНАМ НЕЩО ЗА НЕЩОТО ГЕРМАНИЯ " !?!?!?!?!?!?
  • 49 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    КАКВА Е ВАШАТА ВРЪЗКА СЪС "СЕВЕРЕН ПОТОК -2" ---ТОЙ Е НАПЪЛНО НЕМСКИ -И ПО ФИНАНСИРАНЕ НА ИЗТОЧНИКА -И ПО ФИНАСИРАНЕ НА ИЗГРАЖАДАНЕТО МУ ----- ВИЕ КЪДЕ СТЕ - СИМИТИ -ЦИОНИСТИ ОТ САЩ !?!?!?!?!?!?!?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 elin

    1 1 Отговор
    Тоя дърт пръч изкуфял гангстер стар престъпник и бандит ( последният му обир е със сина му извършен в Украйна).Тоя идиот унижава Олаю Шолц като казва "Обещавам, че можем да го направим". Германия не може да реши своята съдба ние ще решим. На думи тя е " независима" в действителност е окупирана повече от 75 години и е под Американски ботуш.
  • 52 Кириуга

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "тъп кравар":

    И след Украйна къде ще ходи много интересно?

    Коментиран от #53

  • 53 Много интересно

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Кириуга":

    След като Русия превземе Украйна и украински поток , накъде ще продължи. Следва Румъния и румънски поток , после Унгария и унгарски поток и тн. Китай щели да купуват руски газ. Тогава щом само Китай купува , Китай диктува.