Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 21:45 3 904 25

В Германия искат затвор за чешки милионер, карал с 417 км/ч

  • радим пасер-
  • милиардер

Шофьорът на Bugatti Chiron е записал инцидента и е публикувал клип в YouTube по-рано тази година, предизвиквайки широка критика в страната

В Германия искат затвор за чешки милионер, карал с 417 км/ч - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската прокуратура разследва чешки милионер за шофиране по "аутобан" със скорост до 417 км/ч., съобщава "Евронюз".

Радим Пасер е обвинен в провеждането на незаконно автомобилно състезание на магистрала А2 между Берлин и Хановер през юли 2021 г.

Шофьорът на Bugatti Chiron е записал инцидента и е публикувал клип в YouTube по-рано тази година, предизвиквайки широка критика в Германия.

58-годишният милионер е шофирал "с несъобразена скорост, пренебрегвайки правилата за движение безразсъдно, за да достигне максималната възможна скорост", казаха прокурорите.

Мъжът е заплашен от две години затвор или значителна глоба, ако бъде признат за виновен.

Компанията на Пасер разработва многофункционални къщи в Прага и струва 246 милиона евро.

Прокуратурата в Стендал, провинция Саксония-Анхалт, заяви в понеделник, че може да обвини милионера по-късно тази седмица.

Германският министър на транспорта Фолкер Висинг критикува отношението на шофьора, отбелязвайки, че в Германия може да няма ограничение на скоростта, но превозните средства винаги трябва да са "под контрол".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямам Срам

    68 1 Отговор
    Германският министър на транспорта Фолкер Висинг критикува отношението на шофьора, отбелязвайки, че в Германия може да няма ограничение на скоростта, но превозните средства винаги трябва да са "под контрол. Еми тогава сложете ограничения ... Тогава излиза виновен без вина ... Същата работа да те съдят в Стрелбище че стреляш по мишената ...
  • 2 Интересно

    60 2 Отговор
    Как може да осъдиш някого за превишена скорост, когато в закона няма ограничение? Нали после той ще осъди Германия в Страсбург и ще стане още по-богат?
  • 3 ТОЙ СИ КАРАЛ САМОЛЕТУ ПО АВТОБАНУ

    18 0 Отговор
    ПРЕДИ ДА ИЗЛЕТИ
  • 4 карчи

    41 1 Отговор
    "обвинен в провеждането на незаконно автомобилно състезание" !? Пак питам и с вятъра ли се е състезавал, защото тамошните власти нямат никакви доказателства за друг "състезател"! Търсят начин да го сготвят за назидание!

    Коментиран от #7

  • 5 Шампиона

    31 2 Отговор
    Мен друго ми е интересно, ясно, че няма ограничени, ако беше карал с 260км/ч, нямаше да има проблем, предполагам..Но дори да удари някой с 260 км/ч, мисля че краят за участниците в ПТП-то ще е фатален...Та въпроса ми е каква е разликата дали ще те ударят с 260 или с 400..Общо взето ще му пръднат на ••••
  • 6 Германистан на три минарета

    39 1 Отговор
    Германците са правова държава само, когато им изнася! Кратка историческа ретроспектива доказва, какви са всъщност и точно тези си позволяват да назидават останалите за право и справедливост?

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Министъра пробвал новата ФКА

    3 1 Отговор
    Дали може да не излети с 417 защото ако не лети значи не самолет
  • 9 Мюмюн

    4 0 Отговор
    То туй мяза на нашта кушиа пу тодоровден-кат са качим у каруцити сичкуту роми и бийм идин камшик на атувете или магаритата се идно шарифити да на спрат що карами изван уграниченията нали затуй е кушиа демек надбягване сас бегачки- имал паре тоз тарикат-дал за богати широн аз кат нямам що ни давам, а
  • 10 оня с коня

    3 22 Отговор
    Ето я КРЕЩЯЩАТА РАЗЛИКА в Правораздаването и Демокрацията между България и НЕ САМО Германия,а и ЦЕЛИЯ ЗАПАД!И не е въпроса че тук у Нас на никой и през ум нямаше да му мине мисълта да повдига Обвинение за НЕСЪЩЕСТВУВАЩА законово Вина,а че разни НАГЛИ Русофилски несретници призовават Активно "да се спасяваме" през Терминал-2 без обаче да уточняват КЪДЕ.
  • 11 Отряд1

    16 3 Отговор
    Много странно. Първо, не знам дали обърнахте внимание, германците смятат да съдят човека не за превишена скорост, защото това практически е смешно и невъзможно предвид факта, че няма ограничение на скороста на магистралите (изключения има и това са отсечки в ремонт, детелини или наклонени участъци, където по време на дъжд е възможно да се събере вода). Съдебния процес ще бъде за НЕЗАКОННО АВТОМОБИЛНО СЪСТЕЗАНИЕ... и тук е големия въпрос, как в съда ще се докаже, че карайки с 417 км/ч той е бил участник или организатор на автомобилно състезание. Тук параграф 22 е онзи, в който всеки един участник в движението по пътищата може да се окаже участник в автомобилно състезание в момента, в който изпревари друг участник в движението по пътищата.
    Вторият вариант е по- неблагоприятен, защото така или иначе се говори за ограничение на скоростта по магистралите на 140 км, което ще е мега тъпо. Повечето шофьори не карат с повече от 160-180, и много малък процент с 200 км. Проблемът идва от това, че има много тирове в Германия, и практически са малки възможностите да караш дълго време с по висока от 100 км скорост. Два тира като почнат да се изпреварват, ти си третият нареден на опашката с лек автомобил и 93 км/ч...

    Коментиран от #24

  • 12 Hoho Boho

    11 0 Отговор
    "Германският министър на транспорта отбелязвайки, че в Германия може да няма ограничение на скоростта, но превозните средства винаги трябва да са "под контрол"."

    Щом не се е пребил, как ще докаже този германски министър, че превозното средство не било под контрол?

    В Германия няма ограничение на скоростта, та няма ядове.
    Не могат да му вземат книжката за превишена скорост.
  • 13 Рейсър

    21 1 Отговор
    И гледаш зад него Голф 2-ка му прай къси-дълги!!! Ха-ха-ха!!!
  • 14 Hoho Boho

    1 1 Отговор
    Дайте повече инфо за този 58-годишен милионер, който е шофирал със скорост 417 км/ч.
    и има компания за 246 милиона евро!
  • 15 Много си прав

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Германистан на три минарета":

    Всъщност това не е държава , а нещо като рекетьорска структура която винаги е издевателствала над обикновения човек....а и над цели държави. Винаги намират начин да ти смъкнат кожата. Всеки който е пътувал там , знае за какъв контрол по пътищата става дума. На всяка отбивка има или полицаи, или бакаджии(нещо като нашите ДАИ) , или митничари. Понякога са с по 3-4 коли 10-15 човека, и направо те разкостват. Колкото и всичко да ти е наред, винаги ще намерят за нещо да те глобят , особено ако си с регистрация от източната Европа. Обаче вечер като се стъмни, изведнъж всичките рязко изчезват. И по паркингите започва едно рязане на брезенти, и едно крадене не е истина. А това е така защото държавата Германия няма далавера да плаща нощен труд на полицаи да патрулират вечерта. Далаверата е да ги изкара сутринта, в големия трафик когато събират хиляди евра на смяна. Това е истинското лице на Германия и спрямо други държави, и спрямо чужди компании които оперират там. За справка , вижте какво става със завода на Тесла до Берлин . Колко време им правят сечено и не го пускат.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Aлфа Bълкът

    3 1 Отговор
    Явно ще е нещо фиктивно за назидание на лумпените дето искат и те да карат с 330-350км/ч. А на милионера ще му дадат някоя поръчка да си плати глобата и да скъта нещо завалията. Ще решат проблема по български!
  • 19 Анонимен

    8 1 Отговор
    На познат му взеха книжката за 6 месеца и 2000€ глоба затова, че бил пиян на пейката седнал и може да искал да се качи на колата и , че някой бил казал че те видял да караш. Значи първо те осъждат за това, че може да извършиш престъпление, предварително. Просто си въртят и тълкуват законите, както им е удобно.
  • 20 Възмутен

    9 1 Отговор
    В някои случаи германците са големи комплексари. В този особено ...
  • 21 Мнение

    11 1 Отговор
    Германците не са готини. Да живееш там с тях е висша форма на мазохизъм. Дано му се размине на чеха. Не стига че си е купил безумно скъп техен автомобил ами и със затвор го плашат.
  • 22 Пълни идиоти

    1 0 Отговор
    Хум нямало ограничение на скоростта хем ще го наказват заради скоростта, щото автомобила трябвало да има контрол. Само дето различните автомобили имат различнен предел на скорост и контлол.
  • 23 А в България

    0 0 Отговор
    Убиваш приятелката си, и даже не те задържат. Ето затова германци се преместват в България - тук няма закон, няма и престъпници.
  • 24 Дърт Германец

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Отряд1":

    Всъщност автомобилите са няколко,не е само този с Бугатито, както се показва на клипчето от неговия автомобил.Заповядай ,ако имаш възможност,да видиш и се убедиш на място как се следи участък от магистрала без ограничение тук,в Германия.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: