Last news in Fakti

30 Април, 2013 10:46 969 0

Ево Моралес се устреми към пожизнено президентсво

  • ево моралес-
  • боливия
Ево Моралес се устреми към пожизнено президентсво - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Президентът на Боливия Ево Моралес се устреми към пожизнено президентство. Това става възможно след като конституционният съд реши, че няма пречки той да се яви на изборите за догодина, за да се състезава за трети мандат, отбелязва в. „Гардиън“.

Опозицията веднага протестира, определяйки решението като грубо нарушение на конституцията.

„Конституцията е много ясна, че може да има едно преизбиране. Ако Ево Моралес иска трети мандат, то той трябва да промени основния закон отново“, заяви лидерът на дясно-центристката партия Национално единство Самюел Дория Медина.

Моралес си навлече гнева на международните инвеститори с национализациите на частните компании. Той се прослави като един от най-бившите съратници на починалия от рак президент на Венецуела Уго Чавес.

Моралес беше избран през 2005 г. и преизбран през 2009 г. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА