Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 14:57 5 357 8

Гугъл с голяма промяна за потребителите

  • гугъл-
  • промяна-
  • програма

Компанията работи по програма

Гугъл с голяма промяна за потребителите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Гугъл обяви, че разработва нова програма за запазване на личната информация на потребителите, съобщи The Wall Street Journal.

Очаква се програмата да бъде въведена през следващите две години. Очакват се допълнителни детайли.

Възможно е данните да бъдат обработвани в самия телефон. След това интересите на потребителите ще бъдат изпращани анонимно.

Това променя практиката за следене на интересите на потребителите, за да могат да се насочват реклами по този модел. Европейските държави отдавна настояват за променя на тази програма.

Това е особено характерно за Фейсбук, като компанията следи поведението на потребителите в различни приложения, за да им изпраща определени реклами. Тези практики обаче ще бъдат променени.

Някои компании вече въведоха промяна в програмите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    37 0 Отговор
    Гугъл и опазване на лична информация. Това е вица на десетилетието

    Коментиран от #4

  • 2 ха ха хааа

    10 5 Отговор
    Ми , сега Кирчо и Ленчето кво ша правят ... 🤭😁
  • 3 Грульо

    28 0 Отговор
    "Възможно е данните да бъдат обработвани в самия телефон. След това интересите на потребителите ще бъдат изпращани анонимно."

    Анонимно? Без номер на телефона и IP на изпращача? :D Прах в очите...

    Коментиран от #8

  • 4 ЦРУ

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    ТЕЗ САТАНИСТКО-ГЛОБАЛИСТКИ ТЕРОРИСТИ КОИТО СЛЕДЯТ ВСЕКИ И ИМАТ БАЗА ДАННИ И ЛИЧНИ ПРОФИЛИ ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС ПРАВЯТ ВИ СЪЩО И ПСИХОГИЧЕСКИ ПРОФИЛИ СТАДО СЪБУЖДАЙ СЕ!
  • 5 Ококорен

    3 0 Отговор
    Нищо не се разбира от материала. Някакви откъслечни изречения. Подзаглавието, обаче, си плаче за награда "Пулицър".
  • 6 От страни

    3 0 Отговор
    Преместих го.
  • 7 От страни

    3 0 Отговор
    Големи смешници - всички знаят от кого и за какво е създаден Гугъл и те ще приказват за тайна на лична информация. Имаше един рептил поляк Збигнев Бзежински, написал е книга "Технотрона ера", там има всичко и за мрежи и за гугли-шмугли. Само да не се правят на майка Тереза....
  • 8 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грульо":

    То затова сега като се искашлям сутринта смартфона ми светка веднага реклама за хапчетата....От много грижа за мен запаметява кво съм търсил в търсачката, запаметява гласа ми когато казвам "о, кей гугъл", запаметява отпечатъка на пръстите ми когато ми дава идентификация на телефона за разблокиране..... Кога ще направят разблокиране на екрана с тест на ДНК?
    Файла набъбва...
    Ква грижа за мен...Трябва да бгагодаря на Марк? Или не?