Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 15:50 5 240 75

Шефът на НАТО: Москва се конфронтира с нас, знае, че не може да изпълним исканията й

  • нато-
  • русия-
  • йенс столтенберг-
  • украйна-
  • владимир путин

Опасността сега е съчетанието от това мащабно струпване на войски със силно заплашителна реторика, поставяща искания, за които знаят, че не можем да изпълним, каза Столтенберг

Шефът на НАТО: Москва се конфронтира с нас, знае, че не може да изпълним исканията й - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Москва се конфронтира с НАТО с искания, за които знае, че алиансът не може да изпълни, заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"Опасността сега е съчетанието от това мащабно струпване на войски със силно заплашителна реторика, поставяща искания, за които знаят, че не можем да изпълним, и казват: Ако не ги изпълним, ще има военни последици", каза Столтенберг пред Мюнхенската конференция по сигурността.

"Това е новото нормално, че имаме Русия, която открито оспорва основните ценности на европейската сигурност, а след това демонстрира волята си да използва сила или заплаха да използва сила, за да постигне желаното", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОРБАЧОВ

    58 8 Отговор
    Изтъргувах Източна Германия само за 15 милиарда дойче марок. Толкова много бяхме изгладнели. По късно разбрах, че германците са били готови да платят 500 милиарда.

    Коментиран от #14

  • 2 Амиии

    100 8 Отговор
    Вие си изпълнете подписания договор първо и тогава говорете. Но не ви изнася да го изпълните, защото трябва да се ометете от Източна Европа.

    Коментиран от #23

  • 3 НАТО

    79 6 Отговор
    пилее безумно над един билион (повече от сто милиарда $ !!!) годишно , пари от вноските на държавите членки ! За НАТО - пари от въздуха !

    Коментиран от #68

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жужака

    9 61 Отговор
    иска реванш от 1990г. На първо място да си върне васална България. България ще бъде първата страна в историята на НАТО, която ще бъде изключена от редовете и.

    Коментиран от #9, #10, #29

  • 6 GnG

    89 9 Отговор
    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД не е изязявал желание, България да встъпи в НАТО !

    Северно-американските "демократи" можеха да ИЗЧАКАТ да проведем РЕФЕРЕНДУМ, на който БЪЛГАРИТЕ да РЕШАТ искат ли, България в НАТО !
  • 7 смерш

    72 4 Отговор
    Горбачов,Елцин,а и самия Путин допреди 18 години се потдаваха на измамните обещания на англосаксонския силовак с напомпани от юдейски капитал мускули,докато стъпка по стъпка бяха натикани в границите на до Петрова Русия!
    Никой не търпи да бъде притискан до окончателно унищожение ако има малко чувство за самосъхранение!
  • 8 ЖУЖИ

    9 26 Отговор
    ПАЖИВЬОМ УВИДИМ
  • 9 смерш

    16 6 Отговор

    До коментар #5 от "Жужака":

    Територията е обречена на доминиране от югоизток,а не от изток,за съжаление!
  • 10 Амиии

    35 5 Отговор

    До коментар #5 от "Жужака":

    Няма да е само България.... Много ще са! Нато умре:))) Създаденият военен съюз между САЩ, Великобритания и Австралия забиха нож в гърба на Нато-то:))) Кажете сега, че САЩ не работят за Русия.... а за пред мат"ряла се карат ха ха ха
  • 11 gfggf

    28 4 Отговор
    Най лошия мир е по -добър от най хубавата война.

    Коментиран от #17

  • 12 В цялата си история

    48 2 Отговор
    НАТО никога не е бил изправен пред подобен натиск толкова ясно и категорично и то само от една сила. Това е качествено нова ситуация за НАТО. Изявленията по медиите, обичайните срещи и сбирки не са инструментът за решаване на проблема.
  • 13 Стар дядо

    49 3 Отговор
    Тоя куфелник,сега ли осъзна за какво иде реч?
    Пази Боже от такива!
  • 14 Хелмут Кол

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "ГОРБАЧОВ":

    Абе, и повече от 500 милиарда щяхме да дадем , ама аз какво съм ти виновен като не умееш да се пазариш!:)
  • 15 Хенри Кисинджър

    54 5 Отговор
    НАТО провокират Руската Федерация и ще усетят натвците суровия руски ботуш отзад!

    Коментиран от #21

  • 16 Стар дядо

    42 2 Отговор
    Тоя стар ,джондер ,най-накрая ,усети ,че топките са му опрели отзад.
  • 17 Военолюбец

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "gfggf":

    Вярно! И на кого му пука?! Решили са да си мерят пишките! Познай този път колко милиона ще измрат?!
  • 18 Марков

    49 2 Отговор
    Ха, а когато лидерите на света обсъждаха с Горбачов и Шевернадзе какво ще става след ликвидирането на Варшавския договор и световната социалистическа система, имаше интересни предложения за бъдещето в Европа и обещания: "НАТО няма да направи и 1 инч крачка на изток". После започна движение на НАТО на изток, за да се противопоставяло на заплахата от Иран. Сега вече виждате, че приказката за Иран в началото е била само за заблуда. При слаба военно Русия САЩ чрез НАТО прави каквото си иска. Сега песента е друга: ние не можем да изпълним искането на Русия! Така ли? А ако в следващите 15 минути Англия остане без електроцентрали? Тогава ще може. Даже и НАТО ще може да изчезне. Просто Путин не е Сталин. И агонията ще продължава
  • 19 Тренера

    52 4 Отговор
    Смешник, руснаците ще направят какво сметнат за необходимо, а Йенс ще седи и ще гледа отстрани мирничко иначе ще пострада!

    Коментиран от #32

  • 20 Българка

    6 47 Отговор
    Руснаците защо не разбраха, че не НАТО избира коя държава да е в него, а държавите избират. На фона на всичкото безумие обаче не одобрявам не по-малко агресивната политика на САЩ. Те винаги са приветствали или участвали във военни конфликти, но винаги далече извън територията си. Имат интерес да си продават военната техника. Това не значи обаче, че Путин сега го играе "луд с картечница"

    Коментиран от #34, #47

  • 21 Българка

    3 19 Отговор

    До коментар #15 от "Хенри Кисинджър":

    Какви ги пишеш бре? Та нали ние сме в НАТО?........
  • 22 7,62

    28 1 Отговор
    А можете ли да бягате бързо ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Gost

    45 3 Отговор
    Що да не можеш, бе Столти? Махате се от източна Европа и готово! Къв ти е проблема? До ‘89 къде бяхте? Да ви е нападнала Русия или Варшавския договор тогава? Или грешка е, че ви смазахме главичката през ‘80, а?
  • 25 СССРБарета

    39 2 Отговор
    Аааа можете но понеже сте доста алчни Не искате! Затова ще се наложи да ви принудим!
  • 26 Стар дядо

    40 3 Отговор
    Цитирам смотаняка... искания, за които знае, че алиансът не може да изпълни, заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг,
    Да му обясня на малоумника...това се нарича УЛТИМАТУМ.
    Ако не можеш или не искаш да го изпълниш ,следва унищожение.
    Гати имбецилите са начело на НАТО.
  • 27 Гост

    34 3 Отговор

    До коментар #23 от "ФАКТ":

    Абе г-н Ф(ъ)акти! Ами последните 30 години твоята Европа се храни с нашите достижения отпреди! Тридесет години крадат и още има за крадене! Толкова ти беше лош социализма! Айде кажи ми нещо за свободата на словото и на придвижване, пък аз ще те нахраня с тях! Яж си ги, ако можеш! Ама първо си ги купи, ако пак можеш!!!!

    Коментиран от #36

  • 28 az #Контрапропаганда

    26 1 Отговор
    А междувременно и представителството на НАТО се изтегли в Лвов. Така там са вече всички западни посолства и представителства, близо до полската граница. Очевидно западът ще се мъчи да създаде от Лвовска и Ивано-Франковска области новата Украйна по подобие на Тайван, защото е ясно че останалото ще влезе в състава на РФ под една или друга форма.
  • 29 Левски

    32 4 Отговор

    До коментар #5 от "Жужака":

    Ау колко страшно Тъкмо ще се сбъднат желанията на 95% от българските граждани които така и така мразят НАТО безплатно!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Нямам срам

    17 3 Отговор
    Без ядрени оръжия НАТО увисва на Русия ... А светът е свършил за всички ако се стигне до ядрени ракети ... Без ядрена сила Русия до сега да е влязла до Франция
  • 32 ФАКТ

    5 41 Отговор

    До коментар #19 от "Тренера":

    ,,,ПИЧ ТИ НЕ РАЗБРАЛИ ЧЕ РУСИЯ НЯМА НИКАКЪВ АМА НИКАКЪВ ШАНС СРЕЩУ НАТО..ДОРИ И САМИЯ ПУТИН ГО КАЗА ПРЕДИ СЕДМИЦА..ЧЕ ОСЪЗНАВА ЧЕ РУСИЯ НЯМА ШАНС СРЕЩУ НАТО.....НЕ АЗ..НЕ ТИ..АМИ САМИЯ ПУТИН ГО КАЗА.."ЗНАЕМ ЧЕ НЯМАМЕ ШАНС СРЕЩУ НАТО"...НО РАЗЧИТА НА ЯДРЕНИТЕ СИ ОРЪЖИЯ С КОИТО ЩЕ УНИЩОЖАТ СВЕТА...ЗНАЕШ ЛИ КОЙ ПРИБЯГВА ДО ТАКАВА МЯРКА..ЧОВЕК КОЙТО ОСЪЗНАВА ЧЕ ПРИ ЕДНА ЧЕСТНА ВОЙНА..ТОЙ НЯМА НИКАКЪВ ШАНС..А И ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЗНАЕ..ЧЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ КОЗ НА РУСИЯ Е ТЕЗИ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ...АКО РАЗЧИТАТ НА ОБИКНОВЕНИ САМОЛЕТИ И ТАНКОВЕ..И ХОРА..ТЕ НЯМАТ ШАНС ДАЖЕ И СРЕЩУ САМАТА СИ УКРАЙНА...КАМОЛИ СРЕЩУ 2 ..3 ИЛИ 5 ДЪРЖАВИ..,,НЯМА ДА ПРИПОМНЯМ ЧЕ АКО НЕ Е БИЛА АМЕРИКА И АНГЛИЯ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА..СЕГА РУСИЯ ЩЕШЕ ДА СЕ КАЗВА ГЕРМАНИЯ...ТАКА ЧЕ АКО ЩЕ И 500 000 ВОЙСКА ДА СТРОЯТ..АКО НЕ СА ИМ ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ..РУСИЯ Е ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО..

    Коментиран от #35, #42, #61

  • 33 НАТО УМРЕ

    23 6 Отговор
    НАТО отдавна в мозъчна смърт а именно този удъртял Военен съюз може да защити членките си само и единствено от нападение на талибаните! Срещу ядрена суперсила като Русия Съюзът е неспособен да защити собствените си членки и това автоматично го превръща в мъртъв! Просто простаците ще констатират смъртта му и ще му издадат официален смъртен акт!
  • 34 Значи

    31 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Държавата България не е избирала. Не беше предоставен шанс на българите чрез референдум да избират! Но той референдума не бил демократичен!

    Коментиран от #40

  • 35 СССРБарета

    27 2 Отговор

    До коментар #32 от "ФАКТ":

    Ти да не си Господ да знаеш коя война е честна! Няма честна война Правилата не ги определят англосаксонците за съжаление и за щастие! Путин наистина каза че конвенционално Русия не може да се мери с НАТО но Путин удобно не спомена скритите руски съюзници които са далеч по-многобройни и които той изобщо няма да използва защото ядреното оръжие е достатъчно възпиращо за болните амбиции на САЩ които са неспособни Да защитят абсолютно никой освен себе си като реципрочен ядрен удар! Нали не си мислиш че САЩ ще използват ядрено оръжие и ще унищожат целия свят ако Русия реши да нападне и да си върне контрола на Литва примерно! Същото се отнася и за България Румъния и всички други хлебарки и гниди в източна Европа които са продадени и са се продали в Брак по сметка със запада!

    Коментиран от #44

  • 36 ФАКТ

    3 22 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    ЕВРОПА СЕ ХРАНИ ОТ НАШИТЕ ДОСТИЖЕНИЯ...:) ХАХА ХА...ТИ НАРЕД ЛИ СИ БЕ ПИЧ..КАКВИ ДОСТИЖЕНИЯ ТЕ ГОНЯТ....ДА СТИГНЕШ ДО ТАМ ЧЕ ДА СЕ РЕДИШ НА ОПАШКА ЗА ХЛЯБ ПРЕД ПРАЗЕН МАГАЗИН..ТОВА ДОСТИЖЕНИЕ ЛИ МУ КАЗВАШ..ДА ДОСТИЖЕНИЕ ДО ДЪНОТО..ДА КАРАШ ПО ПЪТ ПО КОЙТО ИМАШЕ ПОВЕЧЕ ДУПКИ ОТ КОЛКОТО АСФАЛТ..И ТОВА ЛИ БЕШЕ ДОСТИЖЕНИЕ..МХМ..ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИШ ДРУГА КОЛА ОСВЕН ЛАДА..И ТОВА ЛИ Е ДОСТИЖЕНИЕ..ДА НЯМАШ ПРАВО ДА ОТИДЕШ ДО ФРАНЦИЯ ИЛИ АМЕРИКА ИЛИ КИТАЙ..ПРИМЕРНО..И ДА СА ТИ ЗАБРАНИЛИ ПОВЕЧЕТО КРАСИВИ МЕСТА..И ТОВА ЛИ Е ДОСТИЖЕНИЕ..ЛЕЛЕ КАКВИ ДОСТИЖЕНИЯ СМЕ ИМАЛИ САМО...ЧАК ДА НИ ЗАВИДЯТ ХОРАТА...2 ВЕКА РИСМКО РОБСТВО..2 ВЕКА ВИЗАНТИЙСКО. 5 ВЕКА ОСМАНСКО..1 ВЕК РУСКО...ЛЕЛЕ КАКВИ ВЕЛИКИ ДОСТИЖЕНИЯ ИМАМЕ САМО..:)..И ПАК ЩЕ ТЕ ПОПИТАМ..ЕДИН ЕЛЕМЕНТАРЕН ВЪПРОС..ТИ В ЕВРОПА ЛИ ЖИВЕЕШ ИЛИ В РУСИЯ..???????????????????????????????????????????????????АКО СЛУЧАЙНО НЕ ЗНАЕШ..ПОГЛЕДНИ СИ АТЛАСА ПРЕД ТЕБ..И ВИЖ ТАМ КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ НИЕ БЪЛГАРИЯ...ИЛИ НА ВАС РУСОФИЛИТЕ И ГЕОГРАФИЯТА ВИ Е ТЪМНА ИНДИЯ СЪЩО КАТО ПОЛИТИКАТА..

    Коментиран от #49

  • 37 Раша

    15 1 Отговор
    Никой не го интересува този банкер!
    Ще му отговорят-ще дойде момента.
  • 38 йоан кръстител

    12 2 Отговор
    можете и ще бягате през глава до ламанша ,нещастници
  • 39 БОРУНА ЛОМ

    14 1 Отговор
    .... ЗАЩОТО СТЕ НАПАДАТЕЛЕН СЪЮЗ!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 vinety$

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "ФАКТ":

    честна война?! скъса ме от смях. и цървулкьо проблема тук в сащ саМангалите които трепят хора за кеф и цените които байдън изстреля в стратосферата а за украйна на никого не му дреме. даже ме дразните жестоко източноевропейците, защото съм от там, съседа ми не ви е чувал, латиносите пък да не говорим колко николко не ги интересувате, телевизията им е на испански и за украйна и дума не става. източноевропейскиЦървул!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ФАКТ

    4 13 Отговор

    До коментар #35 от "СССРБарета":

    ,,УМИШЛЕНО НЕ СПОМЕНА НЕГОВИТЕ СЪЮЗНИЦИ..И Я КАЖИ..ТИ ОТ КЪДЕ ЗНАЕШ КОИ СА МНОГОБРОЙНИТЕ СЪЮЗНИЦИ НА РУСИЯ..????...КИТАЙ ЛИ..АМА ЧЕ ТЕ КИТАЙ 2/3 ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО ИМ СЕ ИЗНАСЯ ЗА АМЕРИКА..МИСЛИШ ЛИ ЧЕ КИТАЙ ЩЕ ЗАСТАНЕ НА СТРАНАТА НА РУСИЯ....И ОТ КЪДЕ ТОЧНО ЗНАЕШ..СРЕЩУ КОГО ТОЧНО ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ КИТАЙ..НЕ НЕ ЗНАЕШ..АМИ ИНДИЯ..И ЗА ТЯХ ЛИ ЗНАЕШ НА КОЯ СТРАНА ЩЕ СА..ИЛИ ПЪК ПАКИСТАН ....СЪЖАЛЯВАМ ПИЧ..ТОВА СА ТВОИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ..И ПУТИН НИЩО НЕ Е КАЗАЛ ЗА ТАЙНИ СЪЮЗНИЦИ КАЗА ТОЧНО ТОВА..НИЕ СМЕ БЕЗСИЛНИ ПРЕД НАТО..НО ИМАМЕ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ И НЯМА ДА ИМА ПОБЕДИТЕЛ..ЕЙ ТОВА КАЗА..НИЩО ПОВЕЧЕ..А И КОЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЩЕ ИСКА ДА Е СЪЮЗНИК НА РУСИЯ...ОСВЕН СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗА ДРУГИ НЕ СЕ СЕЩАМ..И ИМА ЕДНА ГОЛЯМА И ВАЖНА ПОДРОБНОСТ...ВОЙСКИТЕ НА АМЕРИКА СА ТУК..НА ГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ...ДОРИ НЕ Е НУЖНО ДА ПРЕЛИТАТ ДО ТУК..ТЕ ВЕЧЕ СА СИ ТУК..ДА СИ ЧУЛ РУСКИ АРМИИ ДА ИМА НЯКЪДЕ ОКОЛО АМЕРИКА..????,,И ВСЕ ОЩЕ НЕ РАЗБИРАМ,,ЗАЩО СЛЕД КАТО ВИЕ БЪЛГАРИТЕ.НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СТЕ РУСОФИЛИ ИЛИ РУСОФОБИ..ЗАЩО ТАКА БЯСНО ЗАЩИТАВАТЕ РУСИЯ...КАТО ЗНАЕТЕ ЧЕ ВИЕ СТЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОПА...ВИЕ РЕАЛНО СТЕ ПРОТИВ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА..НАШАТА ДЪРЖАВА..БУКВАЛНО ПРЕДПОЧИТАТЕ РУСИЯ ПРЕД БЪЛГАРИЯ..ЗАЩО БЕ ХОРА..КАКВО НЕ ВИ Е НАРЕД..С МОЗЪЦИТЕ...??,,СЪВСЕМ ОТКРОВЕНО ВИ ПИТАМ..ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ЛИ СТЕ ЖИВЕЕЩИ В ЕВРОПА....ИЛИ СТЕ РУСНАЦИ..“???...АКО СТЕ РУСНАЦИ ...ЗАЩО СЕ МУЧИТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В БЪЛГАРИЯ..АМИ ХОДЕТЕ В РУСИЯ ДЕ..НИКОЙ НЕ ВИ СПИРА..НАЛИ..АКО ТОЛКОВА ВИ Е МИЛА ТАЗИ РУСИЯ ..АМИ ХОДЕТЕ ТАМ...КАКВО ТЪРСИ

    Коментиран от #52, #59

  • 45 густаф

    10 0 Отговор
    Всичко ще изпълните накрая
  • 46 Аааа

    9 0 Отговор
    Няма не мога, няма не искам
  • 47 Василев

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    интересно от историята; след учредването на нато, СССР прави заявление за членство, но му е отказано..., години след това, СССР създава СИВ и Варшавския договор, ти да видиш?
  • 48 Павел пенев

    10 1 Отговор
    Като не можете с доброто,ще стане с лошото бе мухльо.
  • 49 Taka si e

    15 2 Отговор

    До коментар #36 от "ФАКТ":

    3 000 000 квалифицирани работници и специалисти малко ли е? и това само от България. Що мислиш ни превърнаха в такава кочина и що ни назначават непрекъснато идиоти и крадци да ни управляват?
  • 50 не може да бъде

    12 2 Отговор
    Днес видяхматериал в Der Spiegel от който излиза че г-н Столтенеберг и някои негови другари лъжат или може би не са информираникоето ги први доста уязвими.В материала на Шпигел написан от Claus Wiegrefе /за съжаление този материал вече е на разположение за четене само за абонираните за Шпигел -10 евро на месец/ се цитира една фраза на представителя на Германия при преговорите през 1991 във формат4+2 Юрген Хробог че западните представители са уверявали руските ,че НАТО няма да се разширява по-нататък от Елба!?Това уверение е документирано в архивен документ ,съхраняван в лондонски архив и разсекретен наскоро!?Статията в Шпигел е под заглавие "нови документи подкрепят руските обвинения!"
  • 51 Taka si e

    11 2 Отговор

    До коментар #43 от "ФАКТ":

    Швейцария също е в Европа, но не е член нито на НАТО нито на ЕС. И си живеят много добре. А ако искат да станат членове, референдума е задължителен. Що гледаме само идиотите какви ги вършат. Не може ли поне веднъж да вземем пример от умни народи.
  • 52 СССРБарета

    10 0 Отговор

    До коментар #44 от "ФАКТ":

    Аз не го мисля Китай ясно заявиха чия страна подкрепят ежемесечно правят същото в съвета за сигурност на ООН е Китай подкрепя всяко решение на Русия и признава всичко което Русия е направила! Има една поговорка Не гледай какво говорят а гледай какво правят! 90% от китайското въоръжение е по руски патент и съвместно производство с Русия както виждаш Китай направи газопроводи и изкупува всичкия руски газ който Европа от американска заповед не иска! Владимир Путин присъства на откриването на олимпиадата която беше бойкотирана от запада и на откриването си стиснаха ръцете ясно заявиха съвместно сътрудничество и си обявиха за пример за добросъседство пред целия свят! Китай много добре осъзнава че ако Русия по някаква причина бъде пречупена след нея е ред на Китай! Обратното обаче американските съюзници не са много сигурни нито Германия нито Унгария нито в Словения Хърватия нито пък България могат да бъдат съюзници реални на САЩ! А иначе Русия Има и други съюзници доста големи и природно богати държави Като започнем от Казахстан Армения Беларус, общо седем държави от договора за колективна сигурност! Но така или иначе Русия може да превземе Източна Европа без никакъв проблем И никой не може да я спре по пътя изобщо няма да се налага да търси съдействието на съюзници защото САЩ така или иначе заявиха че в Украйна няма да участват военно по никакъв начин същото заявиха и от Великобритания и всички останали западноевропейски подлоги на САЩ!
  • 53 СССРБарета

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "ФАКТ":

    Русия Къде се намира бе пич? Половината Европа е Русия? Ти започна тотално да халюцинираш! Всички бяхме за европейския съюз до момента в който вярва в мач и това е свободен и демократичен съюз който взима под внимание интересите на всички държави-членки На равни права! В момента който видяхме че Европейския съюз е под американско тоталитарно командване където различното мнение се заплашва със санкции Ние видяхме че това е съюз в който те заповядват ние изпълняваме и реално използват нашите ресурси и сили да воюваме за чужди каузи! Европейския съюз За съжаление ще се разпадне защото беше хубава идея но опорочена от американските болни амбиции за световна доминация! Между другото същия проблем има и Русия със запада защото руснаците многократно заявяват че желаят преговори На равни права а не от позицията на силата!
  • 54 kjl

    14 1 Отговор
    Десетилетия наред, вие се подигравахте и унижавахте тези които през това време се търпеливо се проебразяваха и подготвяха. Тънехте в доволство и самозаслепеност от собстената си недостижимост. През това време цялото ви общество гангреняса и деградира до неандертализъм. Е, сега това време дойде и ако не се съобразите, руско-китайската машина ще мине през вас като през рядка кал. Но напълно си го заслужавате. Лошото е, че и ние с тези продажници сме в същия кюп.
  • 55 Kcaniba

    6 1 Отговор
    Трансжендарите от нато реват ща руски ботуш, неиздържат!!!
  • 56 ПУТИН ГО Е ШУБЕ

    3 11 Отговор
    УКРАЙНА В НАТО....ПУТИН БЕЗПОМОЩЕН
  • 57 РАМБО

    5 2 Отговор
    ПРАЩАТ МЕ В РУСИЯТА.....ДА ГИ РЕСПЕКТИРАМ

    Коментиран от #70

  • 58 от години трупате железа по границите и

    10 1 Отговор
    Що да не можете бе Йенсчо , нали сте гомеми " можачи " ?
  • 59 СССРБарета

    12 0 Отговор

    До коментар #44 от "ФАКТ":

    Понеже ми задаваш въпроса коя нормална държава иска да е с Русия? Всяка нормална държава която има памет сърце история и дух помни помощта на друга такава която е помогнала да възкръсне от пепелта! Руско-турска освободителна война 1877 -1878 година! Нормалните хора помнят помощта и добрината и мат МОРАЛ! Други източноевропейски държави имат пълно основание да мразят руснаците те имат своя собствена история, но България трябва да е последната държава в света която би вдигнала ръка срещу Русия! А иначе ще се повторя общо седем държави от организацията на договора за колективна сигурност са тесни съюзници военно с Русия! По линия на брикс Русия има своите съюзници в лицето на Бразилия, Китай ЮАР и други! Всички останали държави по света включително Турция, Русия има взаимоизгодни независими бизнес връзки и никой не може да ги прекъсне В условията на капитализъм! Както виждаш САЩ така и не успяха да бият клин бизнес отношенията между Турция и Русия с продажбата на ракетите c-400 за четири милиарда долара! В същото време най-платежоспособните и най-многобройните туристи които пръскат по шевовете турските курорти са руснаците Същото важи и за Египет! Слънцето не изгрява от САЩ, САЩ вече не са световен Доминант, а регионална сила, знам това боли, страшно много боли но е реалността и трябва да се приеме!
  • 60 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    бооже,като НЕ можете,просто подписвате капитулация!!!!!НО то Йенс друго намеква/ НЕ НИ ПУКА ЗА ВАС,държавиците пълнеж на НАТО!!!!!!!Похарчваме ви ,щом усетим печалбата от сделката.....Щото ВСИЧКО !!!!!превъртат през печалбата!!!!!НИЕ НЕ ГИ ИНТЕРИСУВАМЕ,освен като донор на ресурси,хора ,пари.
  • 61 Дан

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "ФАКТ":

    Просто пич престани с тези големи буквички и не се излагай с тези глупости които пишеш не знаеш с какви уръжия ще се сблъскаш докато мигнеш 2 пъти може всичко да е свършило така че моя съвет е по добре е да си траеш.
  • 62 Какво като Москва...

    1 9 Отговор
    Се конфронтира с НАТО, НАТО плътно до варварите и натиск, военен и икономически, Украйна на всяка цена трябва да е член на НАТО, цивилизацията срещу варварите, Източна Европа е стопа срещу руската агресия, никой не ги иска, тяхното присъствие е...ограбване, бедност и диктаторски режими, хайде "братушки" обирайте си крушите..и дим да ви няма..България е Европейска и цивилизована страна..за разлика от вас.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Вонбон

    1 0 Отговор
    Ей много сте пъргави бе
  • 65 Професора

    5 2 Отговор
    НАТО се разпада в случай на война с Русия!
  • 66 Зависи от “тоягата”

    1 0 Отговор
    Един пищи за промяна на световен ред, друг не можел да изпълни. Изходът е в размера на “тоягата”. Тя ще реши кой какво може.
  • 67 Дан

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "ФАКТ":

    Хана добре е избрал мястото и то е било доста голямо но зарад такива като теб на които мозъка е отзад сме станали малка, бедна и разграбена държавица от която все още имат облага някой от твойте господари.
    Досети кой са ако все още е останало нещо в главата ти?
  • 68 Математик

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО":

    Един билион ( 1 000 000 000 000) е равен на ХИЛЯДА МИЛИАРДА, а не на сто, умен натовецо!
  • 69 Пишете бе хора, не коментирайте ...

    1 0 Отговор
    ... писано от друг. Не го променяте, а само ви.служи за оценка, я "без мозък", я "без образование" или "ретрограден". Бих го нарекъл, коментар от злоба и безсилие, че има и други различни от теб. Всичко се връща, като бумеранга.
  • 70 7,62

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "РАМБО":

    Ами заповядай ! ... !...!...!!!
  • 71 Путин ще е

    5 3 Отговор
    Освободител,на цяла Източна Европа.Вън натовските окупатори от България
  • 72 ДА ЖИВЕЕ

    1 2 Отговор
    КПСС и другите братски партии, включително и китайската Компартия!!!!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Брех...?!

    1 0 Отговор
    Тоя изцъкленият от снимката,като някой шаман ве...?!?!
  • 75 Fury

    0 0 Отговор
    Дърпай хо.. мо
Новини по държави: