Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 10:59 11 935 81

Какво обеща Путин на Донецк и Луганск

  • владимир путин-
  • украйна-
  • крим-
  • донецк-
  • луганск

В нощта на понеделник срещу вторник текстовете бяха внесени в Държавната дума за ратификация

Какво обеща Путин на Донецк и Луганск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ресорните комисии на Държавната дума по международните въпроси и по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и отношенията със сънародниците единодушно препоръчаха долната камара да ратифицира споразуменията с Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР) за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ, предаде ТАСС.

В нощта на понеделник срещу вторник те бяха внесени в Държавната дума за ратификация. Очаква се днес и долната камара, и Съветът на федерацията да обсъдят този въпрос.

Споразуменията с ДНР и УНР се сключват за срок от 10 години с автоматично удължаване за още 5. Във финансово-икономическата обосновка на договорите се посочва, че ратифицирането им няма да изисква допълнителни бюджетни разходи. Според текста на споразуменията охраната на границите на ДНР и ЛНР „ще се осъществява чрез съвместни усилия на договарящите страни въз основа на интересите на собствената им сигурност, както и на мира и стабилността“. По този въпрос ще бъде сключено отделно споразумение. Споразуменията предвиждат също, че всяка от страните ще предостави на другата право да строи и използва от своите въоръжени сили военни бази и съоръжения на нейна територия. Договорите предвиждат защита на етническата, езиковата, културната и религиозната идентичност на националните малцинства.

Гражданите на Донецката и Луганската народни републики ще могат да имат руско гражданство при условията, определени от закона, страните по споразумението също така ще сключат допълнителни споразумения за разрешаване на въпросите на двойното гражданство. Упоменато е, че на територията на всяка от договарящите се страни „се признават документи, издадени от държавни органи и органи на местно самоуправление на другата договаряща страна“.

Според споразуменията Русия ще предприеме ефективни мерки за поддържане и функциониране на финансовите и банкови системи на ДНР и ЛНР, въз основа на факта, че законното платежно средство на тяхна територия е руската рубла. Освен това, според документите, страните по споразуменията се задължават да "осигурят благоприятни икономически, финансови и правни условия за предприемаческа и друга икономическа дейност, включително насърчаване и взаимна защита на инвестициите", както и да насърчават различни форми на сътрудничество и преки връзки между гражданите на страните.

Споразуменията с ЛНР и ДНР в същото време предвиждат по-нататъшно приемане на мерки за обединяване на енергийните, транспортните и телекомуникационните системи. Освен това, според документите, страните по споразуменията възнамеряват да предприемат мерки за уеднаквяване на гражданското и данъчното законодателство, както и законодателството в областта на пенсиите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 велик е

    189 35 Отговор
    Путин много добре им го каза - искате декомунизация, събаряте паметници на Ленин, а той ви създаде държавата. Ще ви покажа какво значи истинска декомунизация.

    Коментиран от #8, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 свидетел

    188 23 Отговор
    сами си го направиха бандерите като слушаха мислещите им "доброто" англосакси !
  • 4 АУУУУУ

    43 168 Отговор
    "ПОЗДРАВЛЕНИЯ" КЪМ ПУТИН С НОВИТЕ ЗАГРАБЕНИ ТЕРИТОРИИ....... СКОРО ОЧАКВАЙТЕ "ПОЗДРАВЛЕНИЯ" И ОТ ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ

    Коментиран от #19, #59

  • 5 Помним помним

    24 76 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Тогава премиера Борисов свика извънредно заседание на правителството заради претенциите на близкия до Путин депутат да анексират и България-
    Наглото изявление на руския депутат Пьотр Толстой, че "Русия ще купи цяла България" бе обсъдено и на заседанието на правителството днес. "Няма да го изказвам на глас, защото достатъчно ни ядосва този руски депутат, господин Толстой, с глупостите, които изговори, но това си е негова работа", коментира премиерът Бойко Борисов пред министрите.

    Коментиран от #7

  • 6 Значи

    104 16 Отговор
    Първата държава, която призна новите Републики, това е САЩ!

    Коментиран от #56

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иванушка

    95 18 Отговор
    Обеща до Пасха, ( Коледа by америкън ) да присъедини Украйна към Донбасс, Луганск и Крим. Нали фашагите реват че ги "разделяли", та да са фулл комплект укрите пpocти.

    Коментиран от #27

  • 10 Kcaniba

    84 11 Отговор

    До коментар #1 от "велик е":

    Прав е човека!
    Щом не щат руска окраина, да се връщат в етно-историческият си ареал - 3 области около , т.е 15% от днешен бивш УССР!!!
  • 11 SDEЧЕВ

    58 23 Отговор
    ВЧЕРА В 17.42 СЪМ НАПИСАЛ--------ДОНЕЦК,ЛУГАНСК ТЕЗИ ТАБЕЛИ НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ,ВАЖНО Е КЪДЕ СА ЗАКОПАНИ ВЪГЛИЩАТА,ЗА ТОВА Е ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЦИРК. И ЕДНИТЕ ДРАПАТ И ДРУГИТЕ ДРАПАТ,НО КАКТО СЕ КАЗВА МЕЧКАТА БИЕ ПО ЦЯЛАТА ПОСТА,ЗА НАТО ПШЕНИЦАТА ЗА МЕЦАНА ВЪГЛИЩАТА,МАЧА ПРИКЛЮЧИ
  • 12 Дан

    116 24 Отговор
    Време беше браво путин закъсня със седем години но по добре късно отколкото никога.
  • 13 Ха ха ха ха ха

    27 7 Отговор

    До коментар #8 от "АУУУУУ":

    Е, и? Ако това ще ти донесе малко щастие в жалкия ти животец, действай!
  • 14 Чичо Вова

    100 8 Отговор
    Обеща да ги спаси от терористите от натю де те задължават да пазаруваш ефки на чертеж без неустойки и плащаш всичко накуп десет години по рано. Те това е социализъм

    Коментиран от #35

  • 15 Славянско братство

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    Това е добре бела идват повече.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 az #Русские своих не бросают!

    108 8 Отговор
    ЛНР и ДНР са признати в административните граници на двете области. В тази връзка на Киев е съобщено доброволно да изтегли въоръжените си сили от територията на ЛНР и ДНР, в противен случай ще бъдат предприети съответните мерки! Украинската окупационна администрация и украинските окупационни сили ще бъдат принудени да напуснат ЛНР и ДНР!
  • 18 Мира

    94 16 Отговор
    Браво, Вовачка,
    Стратег си!
  • 19 Освен

    64 5 Отговор

    До коментар #4 от "АУУУУУ":

    да виете като карпатски вълци друго не ви остана АУУУУ!
  • 20 Димитров

    116 10 Отговор
    Не може тези хора денонощно да живеят под обстрел!
    Не е човешко и това би продължило безкрай!
    Украйна не е съгласна с
    Минския договор,не го изпълнява,тогава и другата страна ще направи също,логично,нали?
  • 21 Отговор

    121 20 Отговор
    Браво на Руската федерация, че спаси тези клети хора в Донбас от геноцид причинен от собствената им държава в Киев. Подобно анти-хуманно отношение към хора не трябва никога повече да бъде допускано. А властите в Киев разпореждали военни удари срещу мирно население следва да бъдат предадени на международния наказателен съд, където да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството
  • 22 Българин

    95 18 Отговор

    До коментар #16 от "Иванушка":

    От малък съм израстнал с приятели руснаци аз не правя разлика между Българин и руснак ние сме едно цяло.в древен киев руснаците и българите са били един народ.

    Коментиран от #28, #57

  • 23 Насила ли ги копуват?

    13 23 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Или са на свободен пазар? В Турция си купуват многократно повече , климата е по- хубав. И тях ли ще превземат?
  • 24 другарят

    68 18 Отговор
    Браво братушки!
  • 25 Т.е. обещал им е

    21 85 Отговор
    Типичната руска мизерия. Да им е честито
  • 26 Другата реалност

    69 10 Отговор
    Всяко загинало дете в ДНР и ЛНР е изстрел в сърцето ми. 8 г. следях конфликтът в Донбас и плачех, всяка една смърт на жена, старец, дете, беше моя смърт. Не ми останаха сълзи, плачех без глас, спотаен вик, болка, тъга, безнадежност. Сълзи на щастие и радост, когато автобусите със сирачета спасяваха живите ангели и заминаваха за Русия.

  • 27 Grote Ilifant

    78 11 Отговор

    До коментар #9 от "Иванушка":

    Само че Пасха в Русия е Великден. Интересни събития се очертават. Путин джбре си е направил сметката, че санкции така или иначе ще има. Поне да си прибере териториите, които Ленин подари на УССР, за да я наприва от аграрна промишлена сила. А след него и Хрущев си поигра на Бог и хариза Крим. Путин показа и най-важното: че ако наглеците не спрат да наглеят, ще ядят шамари. А санкциите нека си запазят за после. Да му мислят натовските подлоги в лицето на България и Румъния. До се готвят балтите.
  • 28 Иванушка

    74 16 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    "....руснаците и българите са били един народ...." и Сме Един Народ, само да изчистим Предателите на Левски, Ботев и Бенковски.

    Коментиран от #52, #61

  • 29 Деси от Пелово

    18 103 Отговор
    Русия ще продължи да е бананова република следващите 100 години минимум 😄

    Коментиран от #33, #36, #44

  • 30 Обеща

    61 5 Отговор
    Да продава въглищата им у Китай, пък бана Меркел да се топли на слънце
  • 31 5688

    52 9 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    Ами да побързат че наш Киро просто ТО канадско менте ще разпродаде всичко на шефовете си зад океана
  • 32 Всичките

    17 46 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    русофили сте такива конспиратори!?
  • 33 Куха

    30 7 Отговор

    До коментар #29 от "Деси от Пелово":

    си, че чак дрънчиш!😄😄😄😄😄
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    65 3 Отговор

    До коментар #14 от "Чичо Вова":

    Ама послеее F16 ще има само в БГ и ще сме първи по ретро изложенията

    Коментиран от #63, #78

  • 36 до деси т ъпо то

    65 7 Отговор

    До коментар #29 от "Деси от Пелово":

    банановите републики не летят в космоса ,нямат ядрени оръжия и безкрайни природни богатства уважаема десо
  • 37 Дон Санчо

    31 5 Отговор
    Да си го кажем направо.Давам ви
    безплатно газ.Множете се ,живейте
    щастливо и не забравяйте доброто.
    СП2 будеть работать для вас.Все.
  • 38 Джо

    28 10 Отговор
    Не знам какво се палите толкова с Украйна, Те са все руснаци там . Една и съща страна е изкуствено отделена. Тя винаги може да бъде отново присъединена. За месното население няма много голямо значение предполагам.Те така или иначе са хванти в капан, миграцията сега ще се засили защото където е руският икономически модел , не вирее капитализъм а има олигархия.Най моного останалата част от украйна да се изнесе в Европа.Нещо като нас.

    Коментиран от #41

  • 39 Братле

    7 22 Отговор

    До коментар #34 от "Доктор":

    Намери си някакво бачкане стига си висял пред компа
  • 40 Васик Атанасова

    7 48 Отговор
    Човек с отклонения
    Гледах му изявлението по руска телевизия
    Личи си че има проблем с главата
    Изправи шойго да обира срама
  • 41 Ха че

    34 6 Отговор

    До коментар #38 от "Джо":

    Ти не знаеш ли, че икономическия модел в момента навсякъде е един и същ? И се казва неолиберализъм! И в САЩ и в Европа и в Русия и в Китай и т. н. е един и същ икономически модел! Явно ти дори не знаеш в каква система живее света, и ти самият!

    Коментиран от #58

  • 42 Българче

    25 5 Отговор
    В заводите от министерството на Корнелия се произвеждат оръжия с които се убиват руснаци.
  • 43 Бай Манчо

    48 3 Отговор
    Каквото е обещал ще го направи , надявам се да залови и извършителите на палежа в Одеса където изгоряха много Българи - Путин снощи заяви , че ги знаят поименно и предстои да ги изправят пред трибунал , а бесните кучета в ООН (без мислена организация) нека да си лаят - Конфликта приключи .
  • 44 ДотогавА

    27 7 Отговор

    До коментар #29 от "Деси от Пелово":

    Краварите няма да ги има
  • 45 Кинжал

    50 7 Отговор
    Най-после клетите жители на Донецк и Луганск ще си отдъхнат от терора на украинските фашисти. Скоро ще последва гражданска война и разцепление на други украински области, като Харков например и нещата ще си дойдат на мястото от самосебе си. Посмеят ли да нападнат новите независими държави върху укро-фашистиите ще се стовари цялата руска военна мощ, защото вече има и юридическото основание да го направят на база на сключените договори за взаимопомощ, а и се очаква доста държави да признаят новите републики. Сега украинците ще изпаднат в официалната роля на агресор, ако настъпят на изток и в незавидната неотдавна роля на Сърбия, върху която НАТО изсипваше по този повод незаконно бомби. Путин точно това и иска, да ги примами на изток, да ги затвори в чувал от север и от Крим, и да ги приключи набързо! Развръзката предстои и тя няма да е в интерес на Европа и НАТО.
  • 46 Глупаци

    7 38 Отговор
    Обеща им мизерия и глад е това има обеща.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 хХх

    40 4 Отговор
    Говедарите станаха боксова круша. Първо Путин ги натупа, а сега Си ще ги нокаутира. Ван И, в момента обяснява, че говедарите трябва да се махат от Тайван

    Коментиран от #64

  • 49 mi6osp

    29 4 Отговор
    ЛНР и ДНР са обявиха независимост след референдум, проведен на територията на целите бивши Луганска и Донецка области. Договорът за взаимопомощ означава, че Русия ще помогне на двете държави да освободят територията си от украинската окупация.
    Изглежда Сирия също ще признае двете републики и ще сключи договор за взаимопомощ. Та може сирийци да помагат на двете републики да освободят територията си от навлезли.
  • 50 Сатана

    36 5 Отговор
    Президент Путин донесе МИР в Донецк и Луганск,а това е несравнимо.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 советобезмозг

    11 2 Отговор

    До коментар #28 от "Иванушка":

    Бълнуването Ви, макар и кратко, въобще няма смисъл да бъде коментирано.
  • 53 Гришата

    31 3 Отговор
    в ЛНР и ДНР живеят 90% РУСНАЦИ а в Крим 70 % е как им се струва на САЩ и зависима от Русия Европа редно е да ги приобщи към майката родина- РУСИЯ .Този акт е шамар за Българската външна политика където Бесарабските и в Украйна Българи както и в западните покрайнини етнически Българи са изоставени ,че и пари за подкуп им искаха за български паспорти от така наречените "патриоти"
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 XXL

    32 4 Отговор
    Който вярва и чака помощ от Санкциониращите Абдалски Щати това получава. И кюрдите в Сирия много се кефиха и им се надяваха на помощ, ама сега ги управлява турския аскер.
    И кюрдите и укрите са прекрасен пример какво я чака България ако още се подлагаме на САЩ.
  • 56 Kcaniba

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Значи":

    вярно е!! Не успя Русия да ги признае, и фащ ги призна, защото им наложи санкции, което гиодразбира като субекти!!!
  • 57 Патриот

    7 16 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    В коя част на Рассия си израстнал с руснаци, товарищ? Да не си растял в Коми АСССР?
  • 58 Джо

    17 2 Отговор

    До коментар #41 от "Ха че":

    Това че, ти си мислиш че, знаеш нещо не означава че, аз трябва да мина в обяснителен режим:) Само факта че, изрждайки различни държави с неолиберален икономически модел включваш и Русия, трябва веднага да ти сигнализира че нещо не е ок.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Антитрол

    28 4 Отговор

    До коментар #47 от "Хомосапиенс":

    Не бързай и това ще стане, първо Украйна ще е руска, после Тайван ще е китайски, а накрая и Аляска ще е пак руска.

    А господарите ти може да се разпаднат - много щати искат независимост.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Българин

    6 18 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    А сега с почти 50-годишните съветски самовари Миг-29 не сме ретроизложение, комрад? Преди няколко дена самоварите не излетяха, щото имало мъгла. Испанскте Ф-ки обаче излетяха!

    Коментиран от #65, #66

  • 64 Gost

    11 2 Отговор

    До коментар #48 от "хХх":

    Преди Путин бяха талибаните! Очаквам следващия да е Си, след него Ким от КНДР.
  • 65 Хохохо

    22 3 Отговор

    До коментар #63 от "Българин":

    Испанските не Ф ки ами Юрофайтъри. Поне от тях да бехме взели, че са готови на склад
  • 66 баба Пена

    21 2 Отговор

    До коментар #63 от "Българин":

    абе бабиното теб краварите ли те научиха да лъжеш така-----испански фки,хаха----та испанците не са толкоз кухи да имат подобни гюмове------по скоро испаски юрофайтъри
  • 67 Тончо

    6 15 Отговор
    Аз не съм руснак и никога няма да бъда

    Коментиран от #80

  • 68 Ана

    21 5 Отговор
    Русия ще покаже на критиците ,че ДНР и ЛНР ще станат какъвто е Крим !

    Коментиран от #75, #81

  • 69 Ася

    28 6 Отговор
    Това което постигна Путин вчера ще остане в историята , като изключителен политически акт ,противниците му бяха сразени!
  • 70 Майкооо

    6 23 Отговор
    След десетина години ще се тюхкат че са се отцепели от Просперираща Европейска Украйна и тънат в Болшевизъм и мизерия
  • 71 Лев Николаевич

    8 9 Отговор
    Същите неща - действия и приказки , когато започва 2 световна война. Окупирането на Австрия 12 март 1938
  • 72 Никой

    4 17 Отговор
    "България е част от турската история ". Егати простата обосновка на путя за Украйна за да я нападне.
  • 73 Никой

    4 11 Отговор
    Руски тролове .
  • 74 ПУтин

    5 16 Отговор
    Обещавам водка и мизерия завинаги
  • 75 Да, мизерия

    3 8 Отговор

    До коментар #68 от "Ана":

    До шия
  • 76 Сега

    11 2 Отговор
    Киевските фашисти ще получат и фактурите за американските тонове железа, с които ги въоръжаваха с цел да бъдат ползвани срещу Руската федерация. Уви. Интересно какъв ще бъде крайния срок за плащане. Защото тук където има сметки за уреждане няма приятелство....
  • 77 небрежнев

    2 10 Отговор

    До коментар #34 от "Доктор":

    Освен побойници, унижожители и поробители руснаците не могат да са други. Не се награбихте с ресурси и земи, та ламтите целия свят да вземете. Разумните хора емигрираха от Русия и не знам дали има и малко мислещи там за да видят пълната деградация на едно общество.
  • 78 Моряка1

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Че то и сега Ефките са ретро,Турция ги произвеждаше по лиценз преди 40 години.А голямата работа- блок 70,(само при споменаването на което от устата на пенсионираните генерали атлантици около Пасито им потичат лигите от дупелизане),е чисто и просто един дисплей,на който се събира информацията за улеснение на пилота.Все едно да поставиш такъв дисплей на чудесния преди 60 години Трабант и да очакваш да зоприлича на новата ми Хонда.
  • 79 ЛЪЖАТ ГАДОВЕТЕ

    3 1 Отговор
    САЩ и НАТО излъгаха Горбачов, че Алиансът няма да се разширява нито сантиметър на изток
  • 80 Червен онан

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Тончо":

    И аз ...
  • 81 Червен онан

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Ана":

    Т.е. мизерници ... комунделски бабаити и корумпета
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания